اگر فکر مي کنيد توانايي مقاومت در برابر خريدن و خوردن مواد غذايي را نداريد، خودتان به سوپرمارکت نرويد و خريد را به فرد ديگري محول کنيد. مواد غذايي را از دسترستان خارج کنيد. مثلا در بين وعده هاي غذايي، روي ميزتان مواد خوراکي نگذاريد. اگر مي دانيد که خوراکي ها را مي خوريد آنها را در يخچال، فريزر و يا جاهاي ديگري قرار دهيد.






افرادي که از رژيم هاي غذايي پيروي مي کنند، معمولا از احساس گرسنگي در طول روز شکايت دارند. خيلي ها هم به دليل همين احساس گرسنگي، رژيم هاي خود را دنبال نمي کنند.

اما پزشکان معتقدند استفاده از برخي مواد غذايي به کاهش اشتها کمک کرده و با وجود حجم کم، معده را پر مي کند.

اولين نوع اين غذا ها سوپ است که علاوه بر ايجاد احساس سيري، ويتامين هم دارد. تخم مرغ که به منبع غني پروتئين معروف است هم، در صورتي که به عنوان صبحانه خورده شود تا 24 ساعت آينده به طور قابل ملاحظه اي اشتها را تحت کنترل در مي آورد.

ماست کم چرب هم معجزه مي کند. اين نوع ماست نه تنها معده را پر مي کند بلکه کلسيم موجود در آن به سوختن چربي هاي بدن کمک مي کند. در مورد مصرف سالاد هم که جاي بحثي وجود ندارد. فيبر موجود در گياهان، حجم قابل توجهي از معده را پر مي کند و به اين ترتيب اشتها به خوردن غذاي پر کالري از بين مي رود.

به گفته پزشکان، خوردن يک مشت بادام در روز بهترين راه کنترل اشتهاست. نگران چربي موجود در بادام هم نباشيد، چون قسمت قابل توجهي از اين چربي جذب نمي شود. لوبياي پخته هم از آن دسته مواد غذايي است که جادو مي کند و با آزاد کردن تدريجي انرژي در عين کم کالري بودن، گرسنگي فرد را از بين مي برد.

براي کاهش اشتها چه بايد کرد؟

افراد چاق، بيشتر اوقات بدون اينکه واقعا گرسنه باشند، غذا مي خورند. در حقيقت اشتهاي آنها کاذب است، نه واقعي.

در اينجا به7 نکته درباره شناخت اشتهاي طبيعي و واقعي و کاهش اشتهاي کاذب اشاره مي کنيم که با استفاده از آنها مي توانيد روش مناسبي را براي خوردن غذاها در پيش بگيريد و از پرخوري ودر نتيجه چاقي جلوگيري کنيد.

1- تفاوت بين احساس واقعي گرسنگي و احساس کاذب گرسنگي را بشناسيد.
وقتي غذا يا هر خوراکي ديگري در دسترس شما قرار مي گيرد، به خودتان اجازه دهيد تا گرسنه شويد، چرا که مقاومت و کنترل در برابر اشتها کار مشکلي براي شما محسوب مي شود.

2- سر ساعات معين غذا بخوريد تا متابوليسم بدنتان تنظيم شود.
اين مساله که سعي کنيد وعده هاي غذايي خود را منظم کنيد، نکته مهمي است. عادت کنيد بين وعده هاي غذايي چيزي نخوريد، زيرا گرسنگي واقعي شما زماني ايجاد مي شود که بين وعده هاي غذايي تان هيچ چيز ديگري نخوريد. اما بيشتر اوقات چيزهايي پيدا مي شود که بيشتر از خود غذاي اصلي، احساس و اشتهاي شما را براي خوردن، تحريک مي کند.

3- به غذا خوردن خود توجه داشته باشيد.
در هنگام غذا خوردن، حواستان را متمرکز کنيد. بهتر است هنگام خوردن پشت يک ميز بنشينيد و از غذايتان لذت ببريد تا اينکه آن را داخل يک سيني قرار داده و روي زانوهايتان بگذاريد و مقابل تلويزيون مشغول غذا خوردن شويد. اگر روي غذا خوردن خود تمرکز نداشته باشيد، پيام سير شدن را براي مغز خود نمي فرستيد و بيش از حد مي خوريد و چاق مي شويد. بايد هنگام غذا خوردن، براي خودتان يادآوري کنيد که سير شده ايد.

4- آهسته غذا بخوريد.
بعد از 15 دقيقه، مغز پيام سير شدن را به معده شما مي رساند و شما دست از غذا خوردن مي کشيد. بنابراين اگر سريع غذا بخوريد، معده شما قبل از اينکه مغز از سير شدن اطلاعي پيدا کند، پر مي شود. در آخر متوجه مي شويد که زياد خورده ايد. پس چاق مي شويد. بنابراين غذا را آهسته بخوريد و هر لقمه را با دقت و به طور کامل در دهانتان بجويد.

5- از وسوسه ها بپرهيزيد.
اگر فکر مي کنيد توانايي مقاومت در برابر خريدن و خوردن مواد غذايي را نداريد، خودتان به سوپرمارکت نرويد و خريد را به فرد ديگري محول کنيد. مواد غذايي را از دسترستان خارج کنيد. مثلا در بين وعده هاي غذايي، روي ميزتان مواد خوراکي نگذاريد. اگر مي دانيد که خوراکي ها را مي خوريد آنها را در يخچال، فريزر و يا جاهاي ديگري قرار دهيد.

6- ياد بگيريد که سلامتي خود را با شيوه صحيح غذا خوردن بدست آوريد.
اشتهايتان را کم کنيد. همچنين مقدار غذاهاي خود را در هر وعده غذايي کم کنيد. اگر در مورد انواع غذاها ولع و تمايل داريد، سعي کنيد آنها را ناديده بگيريد. اگر غذا خوردنتان را تغيير دهيد، غذايتان بيشتر مي شود. تعداد زيادي از مردم با ولع غذا مي خورند، آنها به تمايلات گوناگون غذايي پاسخ مثبت مي دهند و هيچ توجهي به نيازهاي بدنشان ندارند. بنابراين سلامت غذايي نداشته و چاق مي شوند.

7- با توجه و آگاهي برنامه غذاي خود را تغيير دهيد.
مطالعات نشان داده کساني که از چگونگي تغيير عادات غذايي خود را آگاهي دارند و وعده هاي غذايي شان را با دقت برمي گزينند، داراي تغذيه سالمي هستند.