برای مقابله با رشد بی رویه سگ های ولگرد و کاهش آسیب های مختلف، باید برنامه ای جامع در سطح استان تدوین و بر اساس آن برای مقابله با این پدیده تلاش کرد.






رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان از اتلاف بیش از دو هزار و 500 قلاده سگ ولگرد در مناطق شهری و روستایی این استان خبر داد.

طیب قدیمی شامگاه سه شنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان اظهار داشت: با توجه به مصوبات قبلی کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان کردستان، از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر دو هزار و 500 قلاده سگ ولگرد در مناطق شهری و روستایی این استان تلف شده است.

وی عنوان کرد: علیرغم تمامی اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته میزان سگ های ولگرد در مناطق شهری و روستایی استان کردستان روند افزایشی به خود گرفته و به همین دلیل میزان حیوان گزیدگی که عامل اصلی آن سگ های ولگرد هستند، در استان رشد داشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان اتلاف سگهای ولگرد در سال گذشته را حدود هزار و 400 قلاده عنوان کرد و افزود: برای مقابله با رشد بی رویه سگ های ولگرد و کاهش آسیب های مختلف، باید برنامه ای جامع در سطح استان تدوین و بر اساس آن برای مقابله با این پدیده تلاش کرد.

قدیمی گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی خود در سراسر استان اقدامات اولیه را برای درمان حیوان گزیدگی و جلوگیری از هاری انجام داده است ولی این اقدام به تنهایی کافی نیست و باید این مشکل به صورت ریشه ای مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا برای همیشه از بروز مشکلات و بیماری های ناشی از حیوان گزیدگی در استان جلوگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: ارتقا سطح آگاهی های مردم و مقابله عملی با افزایش تعداد سگهای ولگرد در کنار جلب همکاری و مشارکت تمامی دستگاه ها و سازمان های دولتی در این بخش می تواند مهمترین راهکار در مقابل با پدیده سگهای ولگرد در سطح استان کردستان مورد توجه قرار گیرد.

در ابتدای این جلسه گزارشی از وضعیت بیماری های ناشی از شغل در استان کردستان ارائه شد.


مهر