محققان پژوهشكده بيوتكنولوژي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران موفق به توليد صنعتي واكسن باكتريايي «استرپتوكوكوزيس» ويژه ماهيان سرد آبي شدند.

دكتر هادي غلام‌پور، عضوهيات علمي گروه پژوهشي فرآورده‌هاي بيولوژيك دامي پژوهشكده بيوتكنولوژي جهاد دانشگاهي دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ‌اظهار كرد: عامل ايجاد بيماري، باکتري استرپتوكوكوس اينيايي بوده كه باعث ايجاد نوعي بيماري کشنده در ماهيان سرد آبي مانند قزل‌آلا مي‌شود. اين بيماري در سال‌هاي اخير باعث خسارات اقتصادي بسياري در مزارع پرورش ماهي استان‌هاي فارس،‌ مازندران، چهارمحال و بختياري، كهكيلويه و بويراحمد و .... شده است.

وي افزود:‌ پس از شيوع اين بيماري در كشور، عامل بيماري‌زاي آن جداسازي و شناسايي شده و با توجه به ماهيت عامل بيماري، واکسيناسيون ازنظر اقتصادي و بهداشت عمومي، بهترين راه مبارزه با اين بيماري تشخيص داده شد.

غلام‌پور با بيان اين كه واكسن‌هاي وارداتي به دليل عدم ايجاد ايمني مناسب، فاقد کارايي لازم در جلوگيري از بروز بيماري در کشور است، تصريح كرد: هر ليتر از واكسن وارداتي حدود 250 يورو براي کشور هزينه در پي دارد‌ و اين درحالي ‌است كه واكسن استرپتوكوكوزيس توليد شده با كارايي و تاثير بهتر داراي قيمت مناسب‌تري نسبت به نمونه وارداتي آن است.

وي در پايان با بيان اين كه توليد آزمايشگاهي واكسن از سال 85 آغاز شده كه پس از گذراندن موفقيت آميز آزمايش‌هاي انجام شده به مرحله توليد انبوه رسيده است، اظهار اميدواري كرد كه‌ با حمايت‌هاي وزارت صنايع و گذراندن مراحل پاياني تست و تاييد نهايي بتوان تا سال آينده اين واكسن را در مقياس انبوه و براي استفاده در كشور به توليد رساند.