كشف بقایای شهر پمپی در ایتالیا كه در سال ۷۹ بعد از میلاد مسیح در نتیجه فوران كوه آتشفشان «وزوو» نابود شد، همچنان شناخت بیشتری از زندگی مردم روم باستان از جمله شكاف طبقاتی در این جامعه، رژیم غذایی و خدمات بهداشتی آن ارائه می‌دهد.

برای بسیاری از مردم وحشت زده پمپی، انبار بزرگ محصولات كشاورزی كه در حومه شهر «اپلنتیس» واقع بود، پناهگاهی مناسب برای فرار از گدازه‌های آتشفشان بود.
در حدود ۵۰ نفر در آن جا پناه گرفته بودند و اسكلت این افراد به‌طور شگفت انگیزی محفوظ مانده بود.


كشف اسكلت‌های به جا مانده جالبی درباره نحوه زندگی مردم ساكن در پمپی ارائه می‌دهد.










اغلب ما تصور می‌كنیم كه مردم روم باستان، قامتی كوتاه‌تر از انسان‌های امروزی داشته‌اند اما این تصور كاملا غلط است. در واقع، مردم روم باستان، بلندتر از مردم امروزی ساكن در ناپل هستند.



همچنین اسكلت‌های مربوط به دوقلوهای كشف شده، نشانه‌هایی از بیماری سفلیس مادرزادی را در خود دارد.


اگر چنین چیزی درست باشد، این نظریه كه این بیماری از طریق كریستوف كلمب و دریانوردان او در قرن ۱۵ به اروپا انتقال داده شد، قابل تامل است. اما كشف این ۵۴ اسكلت، جنبه‌های دیگری از جامعه روم باستان را هم نشان می‌دهد. باستان شناسان به محض كشف این اسكلت ها، دریافته‌اند كه آنها در دو گروه قرار دارند. اسكلت تعدادی از آنها در بخشی از اتاق قرار داشت بدون آن كه شی و كالایی در كنار آنها دیده شود.


این در حالی است كه در طرف دیگر اتاق در كنار مجموعه اسكلت ها، طلا، جواهرات و مجموعه‌ای از اشیا قیمتی دیده می‌شد بنابراین به راحتی می‌توان افراد را به دو دسته ثروتمند و فقیر تقسیم كرد.



یكی دیگر از نتایج به دست آمده در این باره این است كه هم ثروتمندان و هم فقرا در شهر پمپی، رژیم غذایی مناسبی داشته‌اند.


حقیقت این است كه ثروتمندان، احتمالا اتاق‌های غذاخوری مجللی داشته اند، اما فقرا هم درعین حال رژیم غذایی خوبی داشته‌اند.



بررسی‌های انجام شده روی بقایای به‌دست آمده از یك مجتمع مسكونی مربوط به افراد طبقه متوسط در شهر «هركولانیوم» كه در نزدیكی شهر پمپی، واقع است نشان می‌دهد مردم عادی ساكن در این منطقه دارای رژیم غذایی قابل‌توجهی بوده‌اند كه شامل دانه‌های روغنی، انجیر، تخم مرغ و مرغ بوده است.






تهروز


Original thread: اسرار رومیان باستان در اسكلت‌های شهر پمپی, Author: DR S, Site: تالار گفتگوی پرشین پت(مای پت)