پرنده فیلی ماداگاسکار یکی از بزرگترین پرنده هایی است که بر روی زمین زندگی می کرده و به واسطه مستعمره نشینان فرانسوی در حدود سیصد سال پیش منقرض شده است اکنون شانس کوچکی برای بازگشت به زندگی یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان پس از یافتن راهی برای استخراج دی ان ای از پوسته تخم پرنده فیلی اعلام کردند احتمال احیای این جاندار منقرض شده وجود خواهد داشت. عناصر ژنتیکی پرندگان منقرض شده دیگری نیز به واسطه این تکنیک جدید جمع آوری شده است و در یکی از این نمونه ها دی ان ای به دست آمده قدمتی برابر 19 هزار سال دارد.
به گفته دانشمندان موفقیت در بازیافت دی ان ای قدیمی از پوسته تخم پرندگان تاثیر بسزایی در شیوه های رایج مطالعات باستان شناسی و دیرینه شناسی خواهد داشت. شیوه نقشه برداری از دی ان ای جانداران طی سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری داشته است و دانشمندان تا کنون موفق به رمزگشایی آرایش ژنتیکی جاندارانی مانند ماموتها و نیندرتالها شده اند.
مشکلی که دانشمندان در استفاده از این شیوه با آن مواجهند یافتن نمونه های دی ان ای است که در موقعیتی مناسب حفظ شده باشد تا پس از دست یافتن به آن امکان اسکن و نقشه برداری از آن وجود داشته باشد زیرا معمولا بقایای به دست آمده از جانداران قدیمی از مقادیر محدودی نمونه قابل مطالعه برخوردارند.




Resigzed Image Click this bar to view the full image.




اکنون دانشمندان دریافته اند پوسته تخم پرندگان یکی از بهترین منابع برای یافتن چنین نمونه های ژنتیکی هستند و بر همین اساس و با استفاده از رنگدانه های فلورسنت سبز رنگ توانستند دی ان ای موجود در پوسته تخم ها را ردیابی و از آن تصویربرداری کنند.
بر اساس گزارش تلگراف، پرنده های فیلی از خانواده شترمرغها بوده و از دسته پرنده هایی بوده اند که توانایی پرواز نداشته اند. این جانداران در واقع بزرگترین پرندگانی بوده اند که زمانی بر روی زمین زندگی می کرده اند. تخم این پرنده 160 برابر تخم مرغ بوده و از پوسته ای مقاوم در برابر آب و هوا برخوردار است و همین ویژگی ها دی ان ای نهفته در آنها را در وضعیت مناسبی نگه داشته است.