خوکچه
هندی جانوری است که انگلیسی ها آن را خوک گینه (Guinea pig) می نامند.اما این حیوان نه به خوکها ربطی دارد نه به هندوستان نه حتی به گینه؛بلکه این حیوان جونده ای خون گرم است که از خویشاوندان خرگوش محسوب میشود.خوکچه
هندی بومی آمریکای جنوبی است و بسیار قبل تر از آنکه اسپانیایی ها به آمریکا قدم بگذارند اینکاها این حیوان را دست آموز کرده بودند و حتی از گوشت آن خوراکی تهیه میکردند و در مراسم مذهبی و طب سنتی از آن استفاده میکردند.
غذای تهیه شده از گوشت خوکچه در پروبعد از کشف قاره آمریکا این حیوان در قرن ۱۶ به اروپا نیز راه یافت و حتی در اروپا نیز آن را میخوردند.در حال حاضر تنها اهالی کشور پرو از آن تغذیه میکنند.
شکل ظاهری :
خوکچه
هندی جونده بزرگی است.وزنش بین ۷۰۰ گرم تا ۱.۲۰۰ کیلوگرم متغیر است و ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر درازا دارد.دم ندارد و گوشهای برهنه و گرد و کوچکی دارد.در پاهای پیشین آن چهار انگشت و در پاهای عقبی آن سه انگشت وجود دارد و از سر هر یک از انگشتان نیز چنگال پهنی برآمده است.معمولا به طور میانگین چهار تا پنج سال عمر میکنند اما در شرایط خوب تا ۸ سال هم عمر کرده اند.طول عمر یک خوکچه
هندی که در کتاب رکوردها ثبت شده است ۱۴ سال و ۱۰ ماه و ۲ هفته بوده است.
عادات :
در طبیعت دیگر این حیوان وجود ندارد و فقط چند نوع دیگر آن هنوز وجود دارند.در اسارت حیوانی آرام میباشد.در طبیعت خوکچه های
هندی در گروههایی متشکل از چند ماده و یک نر جوان زندگی میکنند و مادامی که برای خود لانه ای حفر نکرده باشند در لانه دیگر حیوانات زندگی میکنند و هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه از لانه خارج میشود.این حیوانات حافظه خوبی دارند و جای غذا ها را به خوبی به یاد می آورند.آنها نمیتوانند از جایی بالا بروند و فقط میتوانند از موانع کوتاه بپرند.همچنین آنها خیلی فرز نیستند.خوکچه
هندی به سرعت میترسد و از جای خود فرار میکند.نرها با یکدیگر خصمانه رفتار میکنند و گوشهای همدیگر را گاز میگیرند و در برابر هم موهایشان را پف میدهند و جیغ میزنند.وقتی تحریک و عصبانی شوند پیاپی به هوا میپرند.همچنین خوکچه
هندی شناگر ماهری است.حس بینای در آنها بسیار ضعیف است اما حواس دیگر مثل لامسه و بویایی بسیار پیشرفته است.همچنین آنها با اصواتی به صورت بسیار ابتدایی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
مانند بیشتر جونده ها این حیوان نیز دائما خود را تمیز میکند٬ماده سفید شیری رنگی از چشمانشان ترشح میشود که آن را به موهایشان میمالند و خود را تمیز میکنند.بعضی وقتها نرها در گروه موهای یکدیگر را تمیز میکنند البته این بخاطر رعایت سلسله مراتب قدرت در گروه می باشد.
خوکچه
هندی مو بلند نوعی خوکچه است.
حیوان ماده در طول سال میتواند بار دار شود اما معمولا در فصل بهار زایمان میکند.معولا در هر زایمان تا ۵ نوزاد میتواند بدنیا بیاورد.دوره آبستنیش نسبت به سایر جوندگان طولانی تر است و از ۵۹ تا ۷۲ روز طول میکشد(میانگین ۶۳ تا ۶۸ روز) به علت دوره طولانی بارداری ماده ها ممکن است در این دوره بزرگ و بادمجانی شکل بشوند.البته تغیر اندازه در حیوانات مختلف متفاوت است.نوزاد خوکچه با موهایی کاملا رشد کرده به دنیا می آید و دارای دندان و پنجه کامل و همچنین بینایی نصفه نیمه هستند.بلافاصله بعد از تولد شروع به حرکت کردن میکنند و خیلی زود میتوانند غذاهای جامد را بخورند.اگرچه به شیر خوردن نیز ادامه میدهند.نوزادان ۱تا ۶ عدد و میانگین ۳ عدد هستند.بزرگترین رکورد زایمان تا کنون ۱۷ نوزاد در یک زایمان بوده است.در زایمانهایی که تعداد کمتری بچه بدنیا می آید خیلی به دشواری ممکن است بزرگ شدن بچه ها به مشکل بر بخورد.اما در زایمانهای با تعداد بچه بیشتر ٬تعداد مرگ و میر نیز بیشتر است.اما چون
همه نوزادها در یک مرحله از رشد به دنیا می آیند و میتوانند از چیزهای دیگر هم تغذیه کنند نبود شیر مادر به اندازه کافی اثر زیادی در مرگ و میر نوزادان ندارد.
بچه خوکچه در حالی که ۸ ساعت پیش متولد شده است.
نوع نر در ۵ تا ۶ هفتگی بالغ میشود و ماده ها نیز کمی زودتر در ۴ هفتگی بالغ میشوند و میتوانند زایمان کنند.ماده ها میتوانند ۶ تا ۴۸ ساعت بعد از زایمان دوباره آماده جفت گیری شوند اما اگر جفت گیری کنند زایمان سالمی نخواهند داشت و برای سلامتی خودشان نیز مناسب نیست.مسمومیت حاملگی بسیار در بین این حیوانات رایج است و باعث مرگ خیلی از خوکچه های آبستن میشود.نشانه های این مسمومیت شامل کم تحرکی٬بی اشتهایی و ترشح بیش از اندازه بزاق دهان است.مسمومیت حاملگی معمولا در دماهای بالا و گرم رایج است.از دیگر عوارض این مسمومیت میشود به ایجاد غده در سینه و همچنین پایین افتادگی رحم اشاره نمود.
تغذیه:
خوکچه دندانهای آسیاب مخصوصی برای خوردن گیاهان دارد که در طول عمرش دائما رشد میکنند.بیشتر حیوانات گیاه خوار پستاندار دارای دستگاه گوارشی بزرگی هستند٬دستگاه گوارشی خوکچه
هندی نیز از سایر جونده ها بزرگتر است.آنها باید غذایشان را با مدفوع خواری تکمیل کنند و بنابر این مدفوع خودشان را میخورند.البته آنها تمام مدفوع خود را مصرف نمیکنند و مقداری از آن را دفع میکنند.این کار برای آن انجام میشود که ویتامین بی و فیبر و باکتریهای لازم برای گوارش را بازیافت کنند.مدفوع مستقما هنگامی که از مقعد دفع میشود خورده میشود مگر آنکه خوکچه بسیار چاق یا حامله باشد.این عادت خوکچه ها با خرگوش مشترک است.
دندانها در طول عمر رشد میکنند
خوکچه ها تقریبا تمام میوه ها و سبزی ها را میخورند در طبیعت آنها به علوفه خشک مثل یونجه خشک علاقه دارند و این باعث میشود تا دندانهایشان زیاد رشد نکند و همچنین یونجه منبع پرتئینی خوبی برای آنهاست.بدن خوکچه ها نمیتواند ویتامین«ث» را بسازد در نتیجه احتیاج دارد تا غذاهایی که این ویتامین را دارند بخورد مانند گوجه فرنگی اگر این ویتامین به بدنشان نرسد باعث مرگشان میشود.این حیوان به روزانه ۱۰ میلی گرم(۲۰ میلی گرم برای حامله ها) ویتامین «ث» نیاز داد که میتواند آن را از میوه ها و سبزی هایی مثل کرفس ٬ اسفناج ٬هویج ٬ سیب ٬کلم و گوجه بدست بیاورد.خوکچه معمولا آب مورد نیاز بدن خود را از سبزی ها و میوه هایی که میخورد(مخصوصا کاهو) بدست می آورد اما اگر این میوه ها به اندازه کافی آب نداشته باشند باید به او آب داد.ناخنهایش نیز در اسارت رشد میکند که یا باید کوتاه شوند یا چیزی مثل تنه درخت در جای نگهداری آنها گذاشته شود تا ناخن ها ساییده شوند.سلامت تغذیه به وسیله تناسبی از دریافت کلسیم ٬منیزیوم٬فسفر و پتاسیم بدست می آید.و به مقدار کافی به ویتامین های «آ»٬«دی» و «ای» نیاز دارد.رعایت نکردن این رژیم غذایی میتواند باعث مشکلات ماهیچه ای و دندانی و حتی سختی در زایمان بشود.بعضی منابع اظهار میدارند که این حیوانات مستعد گال و سنگ کلیه هستند و کمبود کلسیم میتواند باعث بروز این مشکلات در آنها بشود.
خوکچه های هندی در حال خوردن سبزیجات
خوکچه
هندی در بچگی عادت غذایی خاصی ندارد و هر چه به آن غذا بدهند میخورد و باید عادت غذایی آن را تا قبل از به بلوغ رسیدن عوض کرد وگرنه بعد از بالغ شدن عادات غذایش بسیار سخت عوض میشوند.پیشنهاد شده است یک منبع غذایی دائمی برای خوکچه در نظر گرفته شود که همیشه در دسترسش باشد مثل علف خشک یا سایر غذاها چون این حیوانات به خوردن دائمی عادت دارند و اگر غذا در دسترسشان نباشد موهای خود را میجوند.زیرا دندانهای آنها در طول عمرشان به صورت پیوسته رشد میکند و برای اینکه مبادا دندانهاشان آنقدر رشد کند که از دهانشان بیرون بزند باید دائما آنها را بسایند که این مشکل تمام جونده ها میباشد.تعدادی از گیاهان که برای این حیوان سمی هستند عبارتند از سرخس٬ سیب زمینی ٬گل آلاله و به طور کلی هر گیاهی که دارای پیاز است و از پیاز میروید برای این حیوان سمی دانسته شده.
سلامتی :
بیماریهایی که خوکچه
هندی ممکن است به آنها مبتلا شود عبارتند از٬عفونت تنفسی٬اسهال٬بیماریهایی که به علت کمبود ویتامین «سی» بروز میکنند مانند کم تحرکی٬دمل چرکی که معمولا در گردن نمایان میشود و علت آن علف خشکی است که درون گلو را خراش داده یا به علت زخمی در گردن در بیرون است٬یا عفونت به وسیله شپش یا نوعی کرم ریز یا قارچ.
کچلی به علت کرمهای ریز ممکن است عامل اصلی ریختن موی این حیوان باشد از نشانه های این بیماری میشود به خاراندن بیش از اندازه بدن٬رفتار تهاجمی غیر عادی در هنگام لمس شدن (به علت دردی که حیوان میکشد)اشاره نمود.همچنین این حیوانات میتوانند دچار شپش هایی شوند که در میان موهایشان راه میروند.این شپشها در میان موهای خوکچه تخم میگذارند و این تخمها به شکل لکه های سفید و سیاه چسبیده به موها دیده میشوند که بعضی وقتها این لکه ها شپش هایی هستند که ساکن هستند و حرکت نمیکنند.یک علت دیگر کچلی میتواند تغیرات هورمونی باشد که نیاز به مراجعه به دامپزشک دارد.
یکی دیگر از خطرات برای خوکچه علف خشکی است که در زیر قفس این حیوان ریخته میشود که ممکن در چشم این حیوان برود و بر اثر پلک زدنهای مداوم و سریع او باعث خراشیدگی قرنیه وی بشود که باعث عفونت چشم این حیوان خواهد شد و باید به دامپزشک مراجعه نمود.همچنین گرد و خاک و علف خشک موجود در کف قفس این حیوان باعث عطسه کردن وی نیز میشود٬اما اگر در فواصل معینی خوکچه عطسه کرد ممکن است به خاطر ذات الریه وی باشد.ذات الریه میتواند به خاطر سرما و یا خیس شدن و همراه با کج شدن گردن باشد و مرگ بار است.
برای اینکه بدن خوکچه
هندی قوی تر باشد٬بدنش متراکم است تا بتواند راحت تر گرما و سرمای زیاد را تحمل کند.دمای بدنش بین ۳۸.۵ تا ۴۰ درجه است و دمای ایده آل اطرافش مانند همان دمای مناسب برای انسان است(۱۸تا۲۴ درجه سانتی گراد).دمای هوای بیش از ۳۲ درجه برای خوکچه ها مخصوصا خوکچه حامله زیاد بوده و مرگبار است.جایی که خیلی پر رفت و آمد است برای خوکچه ها خوب نیست زیرا باعث ترسشان میشود.و رطوبت محل زندگیشان نباید از۳۰٪تا۷۰٪ فراتر برود.آکواریوم محل خوبی برای نگهداری از آنان نیست زیرا رطوبت زیادی دارد.
اصول نگهداري از خوکچه هندي
نوع
خوکچه از خانواده جوندگان خونگرم مي باشد. داراي پاهاي کوتاه ، گردن کوتاه و سر بزرگ و بدون دم مي باشد. به طور کل نيمي از پستانداران کره زمين را جوندگان تشکيل مي دهند.
خلق و خو
سرگرم کننده و آرام. خوکچه هندي به علت رفتار آرام و مطيع ، عادتهاي تميز ، عدم گاز گرفتن و چنگ انداختن به يک حيوان خانگي معروف تبديل شده است. معمولاً اگر از کودکي آنها را دست آموز کنيد در بزرگسالي از بغل شدن نخواهند ترسيد. معمولاً دو نر در کنار هم حالت تهاجمي پيدا مي کنند. اگر خوکچه خود را تنها نگهداري مي کنيد قفس آن را در مکان شلوغي قرار دهيد تا رفت و آمدها را ببيند و صداها را بشنود.
اندازه
طول: حدود 15-30 س.م ، ارتفاع: 13 س.م ، وزن:800 گرم تا 1 ک.گ.
محل نگهداري
مي توان آنها را در داخل قفس و يا آکواريوم نگهداري کرد. نبايد ميله هاي قفس ازهم آنقدر باز باشد که سر حيوان بين آنها گير کند. بايد کناره هاي قفس چند سانتيمتر بالا بيايد تا خوکچه نتواند فضولاتش را به بيرون پرتاب کند (عکس پايين را مشاهده کنيد). اگر از آکواريوم استفاده مي کنيد بايد آن را هميشه تميز کنيد و ادرار حيوان را بشوئيد تا بوي بد نگيرد. مي توان بستر را با خاک اره يا خورده کاغذ پوشانيد که البته خاک اره به دليل دخول در مجراي ادراري نرها پيشنهاد نمي شود.
تميز کردن
بايد محل نگهداري خوکچه را به صورت هفتگي تميز نمود ، ادرار را شست و جاي مانده ادارا آن را با سرکه و يا ساير مواد شوينده غير سمي تميز نمود.
آراستن
بايد ناخنها را کوتاه نگه داشت در غيراين صورت آنها بلند شده و به صورت برعکس به داخل گوشت حيوان مي رود (مراجعه به عکس پايين). خوکچه هاي مو کوتاه و متوسط نياز چنداني به آراستن ندارند اما نوع مو بلند نياز به برس کشيدن منظم دارد تا موهاي بلندش به صورت گره خورده در نيايد. خوکچه مو بلند به طور طبيعي در حيات وحش وجود ندارد.
موهاي خوکچه هاي پرورشي مو بلند همانند موي انسان بلند و بلند تر مي شود و داراي طول مشخصي نمي باشد. به شست و شو نياز ندارد مگر مواردي که بسيار کثيف است و يا اسهال گرفته ، زيرا شست و شو باعث ازبين رفتن چربي طبيعي پوست مي شود. خوکچه ها معمولاً به تميز کردن خود و اطرافشان (حتي پا و دست انسانها) علاقه دارند.
تغذيه
خوکچه هندي تقريباً به خوردن انواع ميوه ها و سبزيجات علاقه دارد. خوکچه ها نمي توانند ويتامين ث خود را بسازند بنابراين بايد در تغذيه آنها از ميوه هاي سرشار از ويتامين ث و يا مولتي ويتامين استفاده نمود. بايد
همه غذاها را قبل از سرو کردن به خوبي شست. دقت کنيد تا خوکچه شما اضافه وزن پيدا نکند.
بايد هميشه آب تازه در اختيارش قرار دهيد. دندانهاي جلويي خوکچه هميشه در حال رشد است و اگر شي اي در اختيارش براي جويدن قرار ندهيد از حد طبيعي بلندتر شده و باعث ايجاد مشکل در خوردن مي شود.
فعاليت بدني
خوکچه به بيرون آمدن و آزاد بودن علاقه زيادي دارد. هنگامي که آن را آزاد مي کنيد زير نظرش داشته باشيد تا مانع از گم شدن حيوان و يا جويدن اشياء قيمتي ، گياهان و سيم برق شويد.
طول عمر
حدود 4-8 سال. برخي تا 10 سال نيز عمر مي کنند.
مشکالت سلامتي
اسهال به دليل چرک و باکتري ها و غذاهاي فاقد ارزش. گرما زدگي ، چرک تنفسي که غالباً منجر به مرگ حيوان مي شود. بيماريهاي پوستي ، کمبود ويتامين ث و سرطان دندان قابل ذکر مي باشد.
بارداري
زايمان خوکچه ها در فصول گرم سال اتفاق مي افتد. دوران حاملگي 9 هفته مي باشد که در مقايسه با ساير جوندگان زياد است. بر خلاف موشها نوزادان خوکچه با مو به دنيا مي آيند و 2-3 روز بعد از به دنيا آمدن شروع به خوردن غذا مي نمايند. حدود 2-3 هفته شير مي خورند. تعداد بچه ها 1-4 عدد مي باشد. سن بلوغ در خوکچه 60-70 روز است.
منشاء
موطن اصلي آنها جنوب آمريکا مي باشد. در آنجا خوکچه را Cavies مي نامند. خوکچه ها 2000سال قبل از ميلاد دست آموز گشتند و حدود سال 1500 به اروپا وارد شدند. از خوکچه بعنوان يک منبع غذايي استفاده مي شده است و حتي امروزه در آمريکا بعنوان منبع پروتئين اقدام به خوردن اين حيوان مي نمايند.
هنوز هم در آمريکا برخي از آنها به صورت وحشي در گروه هاي 5-10 تايي زندگي مي کنند. نوزاد اين حيوان مي تواند بدود وقتي فقط 3 ساعت عمر دارد. بعضي از خوکچه هاي وحشي طولي معادل 1 متر دارند. امروزه از آنها بيشتر در آزمايشات علمي استفاده مي شود.
بلند شدن ناخن ها
خوکچه هِندی جانوری است که انگلیسیها آن را خوک گینه (Guinea pig) مینامند.اما این حیوان نه به خوکها ربطی دارد نه به هندوستان نه حتی به گینه؛ بلکه این حیوان جوندهای خون گرم است که از خویشاوندان خرگوش بهشمار میآید.
خوکچه
هندی بومی آمریکای جنوبی است و بسیار پیشتر از آنکه اسپانیاییها به آمریکا قدم بگذارند اینکاها این حیوان را دستآموز کرده بودند و حتی از گوشت آن خوراکی تهیه میکردند و در مراسم مذهبی و طب سنتی از آن استفاده میکردند. بعد از کشف قاره آمریکا این حیوان در قرن ۱۶ به اروپا نیز راه یافت و حتی در اروپا نیز آن را میخوردند.در حال حاضر تنها اهالی کشور پرو از آن تغذیه میکنند.
شکل ظاهری
خوکچه
هندی جونده بزرگی است.وزنش بین ۷۰۰ گرم تا ۱٫۲۰۰ کیلوگرم متغیر است و ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر درازا دارد.دم ندارد و گوشهای برهنه و گرد و کوچکی دارد.در پاهای پیشین آن چهار انگشت و در پاهای عقبی آن سه انگشت وجود دارد و از سر هر یک از انگشتان نیز چنگال پهنی برآمدهاست. معمولا به طور میانگین چهار تا پنج سال عمر میکنند اما در شرایط خوب تا ۸ سال هم عمر کردهاند.طول عمر یک خوکچه
هندی که در کتاب رکوردها ثبت شدهاست ۱۴ سال و ۱۰ ماه و ۲ هفته بودهاست.
عادات
در طبیعت دیگر این حیوان وجود ندارد و فقط چند نوع دیگر آن هنوز وجود دارند.در اسارت حیوانی آرام میباشد.در طبیعت خوکچههای
هندی در گروههایی متشکل از چند ماده و یک نر جوان زندگی میکنند و مادامی که برای خود لانهای حفر نکرده باشند در لانه دیگر حیوانات زندگی میکنند و هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه از لانه خارج میشود.این حیوانات حافظه خوبی دارند و جای غذاها را به خوبی به یاد میآورند.آنها نمیتوانند از جایی بالا بروند و فقط میتوانند از موانع کوتاه بپرند.همچنین آنها خیلی فرز نیستند.خوکچه
هندی به سرعت میترسد و از جای خود فرار میکند. نرها با یکدیگر خصمانه رفتار میکنند و گوشهای همدیگر را گاز میگیرند و در برابر هم موهایشان را پف میدهند و جیغ میزنند.وقتی تحریک و عصبانی شوند پیاپی به هوا میپرند.همچنین خوکچه
هندی شناگر ماهری است.حس بینای در آنها بسیار ضعیف است اما حواس دیگر مانند بساوایی و بویایی بسیار پیشرفتهاست.همچنین آنها با اصواتی به صورت بسیار ابتدایی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
مانند بیشتر جوندهها این حیوان نیز دائما خود را تمیز میکند٬ماده سفید شیری رنگی از چشمانشان ترشح میشود که آن را به موهایشان میمالند و خود را تمیز میکنند.بعضی وقتها نرها در گروه موهای یکدیگر را تمیز میکنند البته این بخاطر رعایت سلسله مراتب قدرت در گروه میباشد.
خوکچه
هندی مو بلند نوعی خوکچهاست
حیوان ماده در طول سال میتواند بار دار شود اما معمولاً در فصل بهار زایمان میکند.معولا در هر زایمان تا ۵ نوزاد میتواند بدنیا بیاورد.دوره آبستنیش نسبت به سایر جوندگان طولانی تر است و از ۵۹ تا ۷۲ روز طول میکشد(میانگین ۶۳ تا ۶۸ روز) به علت دوره طولانی بارداری مادهها ممکن است در این دوره بزرگ و بادمجانی شکل بشوند.البته تغیر اندازه در حیوانات مختلف متفاوت است.نوزاد خوکچه با موهایی کاملا رشد کرده به دنیا میآید و دارای دندان و پنجه کامل و همچنین بینایی نصفه نیمه هستند.بلافاصله بعد از تولد شروع به حرکت کردن میکنند و خیلی زود میتوانند غذاهای جامد را بخورند.اگرچه به شیر خوردن نیز ادامه میدهند.نوزادان ۱ تا ۶ عدد و میانگین ۳ عدد هستند.بزرگترین رکورد زایمان تا کنون ۱۷ نوزاد در یک زایمان بودهاست.در زایمانهایی که تعداد کمتری بچه بدنیا میآید خیلی به دشواری ممکن است بزرگ شدن بچهها به مشکل بر بخورد.اما در زایمانهای با تعداد بچه بیشتر ٬تعداد مرگ و میر نیز بیشتر است.اما چون
همه نوزادها در یک مرحله از رشد به دنیا میآیند و میتوانند از چیزهای دیگر هم تغذیه کنند نبود شیر مادر به اندازه کافی اثر زیادی در مرگ و میر نوزادان ندارد.
بچه خوکچه در حالی که ۸ ساعت پیش متولد شدهاست.
نوع نر در ۵ تا ۶ هفتگی بالغ میشود و مادهها نیز کمی زودتر در ۴ هفتگی بالغ میشوند و میتوانند زایمان کنند.مادهها میتوانند ۶ تا ۴۸ ساعت بعد از زایمان دوباره آماده جفت گیری شوند اما اگر جفت گیری کنند زایمان سالمی نخواهند داشت و برای سلامتی خودشان نیز مناسب نیست.مسمومیت حاملگی بسیار در بین این حیوانات رایج است و باعث مرگ خیلی از خوکچههای آبستن میشود.نشانههای این مسمومیت شامل کم تحرکی٬بی اشتهایی و ترشح بیش از اندازه بزاق دهان است.مسمومیت حاملگی معمولا در دماهای بالا و گرم رایج است.از دیگر عوارض این مسمومیت میشود به ایجاد غده در سینه و همچنین پایین افتادگی رحم اشاره نمود.
تغذیه
خوکچه دندانهای آسیاب مخصوصی برای خوردن گیاهان دارد که در طول عمرش دائما رشد میکنند.بیشتر حیوانات گیاه خوار پستاندار دارای دستگاه گوارشی بزرگی هستند٬دستگاه گوارشی خوکچه
هندی نیز از سایر جوندهها بزرگتر است.آنها باید غذایشان را با مدفوع خواری تکمیل کنند و بنابر این مدفوع خودشان را میخورند.البته آنها تمام مدفوع خود را مصرف نمیکنند و مقداری از آن را دفع میکنند.این کار برای آن انجام میشود که ویتامین بی و فیبر و باکتریهای لازم برای گوارش را بازیافت کنند. مدفوع مستقما هنگامی که از مقعد دفع میشود خورده میشود مگر آنکه خوکچه بسیار چاق یا حامله باشد.این عادت خوکچهها با خرگوش مشترک است.
خوکچهها تقریبا تمام میوهها و سبزیها را میخورند در طبیعت آنها به علوفه خشک مثل یونجه خشک علاقه دارند و این باعث میشود تا دندانهایشان زیاد رشد نکند و همچنین یونجه منبع پرتئینی خوبی برای آنهاست.بدن خوکچهها نمیتواند ویتامین«ث» را بسازد در نتیجه احتیاج دارد تا غذاهایی که این ویتامین را دارند بخورد مانند گوجه فرنگی اگر این ویتامین به بدنشان نرسد باعث مرگشان میشود.این حیوان به روزانه ۱۰ میلی گرم(۲۰ میلی گرم برای حاملهها) ویتامین «ث» نیاز داد که میتواند آن را از میوهها و سبزیهایی مثل کرفس ٬ اسفناج ٬هویج ٬ سیب ٬کلم و گوجه بدست بیاورد.خوکچه معمولا آب مورد نیاز بدن خود را از سبزیها و میوههایی که میخورد(مخصوصا کاهو) بدست میآورد اما اگر این میوهها به اندازه کافی آب نداشته باشند باید به او آب داد.ناخنهایش نیز در اسارت رشد میکند که یا باید کوتاه شوند یا چیزی مثل تنه درخت در جای نگهداری آنها گذاشته شود تا ناخنها ساییده شوند.سلامت تغذیه به وسیله تناسبی از دریافت کلسیم ٬منیزیوم٬فسفر و پتاسیم بدست میآید.و به مقدار کافی به ویتامینهای «آ»٬«دی» و «ای» نیاز دارد.رعایت نکردن این رژیم غذایی میتواند باعث مشکلات ماهیچهای و دندانی و حتی سختی در زایمان بشود.بعضی منابع اظهار میدارند که این حیوانات مستعد گال و سنگ کلیه هستند و کمبود کلسیم میتواند باعث بروز این مشکلات در آنها بشود.
دندانها در طول عمر رشد میکنند
خوکچه
هندی در بچگی عادت غذایی خاصی ندارد و هر چه به آن غذا بدهند میخورد و باید عادت غذایی آن را تا قبل از به بلوغ رسیدن عوض کرد وگرنه بعد از بالغ شدن عادات غذایش بسیار سخت عوض میشوند.پیشنهاد شدهاست یک منبع غذایی دائمی برای خوکچه در نظر گرفته شود که همیشه در دسترسش باشد مثل علف خشک یا سایر غذاها چون این حیوانات به خوردن دائمی عادت دارند و اگر غذا در دسترسشان نباشد موهای خود را میجوند.زیرا دندانهای آنها در طول عمرشان به صورت پیوسته رشد میکند و برای اینکه مبادا دندانهاشان آنقدر رشد کند که از دهانشان بیرون بزند باید دائما آنها را بسایند که این مشکل تمام جوندهها میباشد.تعدادی از گیاهان که برای این حیوان سمی هستند عبارتند از سرخس٬ سیب زمینی ٬گل آلاله و به طور کلی هر گیاهی که دارای پیاز است و از پیاز میروید برای این حیوان سمی دانسته شده.
خوکچههای
هندی در حال خوردن سبزی جات
سلامتی
بیماریهایی که خوکچه
هندی ممکن است به آنها مبتلا شود عبارتند از٬عفونت تنفسی٬اسهال٬بیماریهایی که به علت کمبود ویتامین «سی» بروز میکنند مانند کم تحرکی٬دمل چرکی که معمولا در گردن نمایان میشود و علت آن علف خشکی است که درون گلو را خراش داده یا به علت زخمی در گردن در بیرون است٬یا عفونت به وسیله شپش یا نوعی کرم ریز یا قارچ.
کچلی به علت کرمهای ریز ممکن است عامل اصلی ریختن موی این حیوان باشد از نشانههای این بیماری میشود به خاراندن بیش از اندازه بدن٬رفتار تهاجمی غیر عادی در هنگام لمس شدن (به علت دردی که حیوان میکشد)اشاره نمود.همچنین این حیوانات میتوانند دچار شپشهایی شوند که در میان موهایشان راه میروند.این شپشها در میان موهای خوکچه تخم میگذارند و این تخمها به شکل لکههای سفید و سیاه چسبیده به موها دیده میشوند که بعضی وقتها این لکهها شپشهایی هستند که ساکن هستند و حرکت نمیکنند.یک علت دیگر کچلی میتواند تغیرات هورمونی باشد که نیاز به مراجعه به دامپزشک دارد
خوکچهای مبتلا به کجی گردن
یکی دیگر از خطرات برای خوکچه علف خشکی است که در زیر قفس این حیوان ریخته میشود که ممکن در چشم این حیوان برود و بر اثر پلک زدنهای مداوم و سریع او باعث خراشیدگی قرنیه وی بشود که باعث عفونت چشم این حیوان خواهد شد و باید به دامپزشک مراجعه نمود.همچنین گرد و خاک و علف خشک موجود در کف قفس این حیوان باعث عطسه کردن وی نیز میشود٬اما اگر در فواصل معینی خوکچه عطسه کرد ممکن است به خاطر ذات الریه وی باشد.ذات الریه میتواند به خاطر سرما و یا خیس شدن و همراه با کج شدن گردن باشد و مرگ بار است.
غذای تهیه شده از گوشت خوکچه در پرو
برای اینکه بدن خوکچه
هندی قوی تر باشد٬بدنش متراکم است تا بتواند راحت تر گرما و سرمای زیاد را تحمل کند.دمای بدنش بین ۳۸٫۵ تا ۴۰ درجهاست و دمای ایده آل اطرافش مانند همان دمای مناسب برای انسان است(۱۸تا۲۴ درجه سانتی گراد).دمای هوای بیش از ۳۲ درجه برای خوکچهها مخصوصا خوکچه حامله زیاد بوده و مرگبار است.جایی که خیلی پر رفت و آمد است برای خوکچهها خوب نیست زیرا باعث ترسشان میشود.و رطوبت محل زندگیشان نباید از۳۰٪تا۷۰٪ فراتر برود.آکواریوم محل خوبی برای نگهداری از آنان نیست زیرا رطوبت زیادی دارد.
حمل و نقل صحیح خوکچه هندی
خوکچه
هندی حیوانی با استخوان بندی ظریف است که تمایل زیادی به پریدن و تقلا کردن دارد (مخصوصا مواقعی که می خواهید آنرا بگیرید و یا به قفس برگردانید)، از این رو طریقه حمل و نقل صحیح آن بسیار مهم است.
تکنیکی که برای حمل و نقل خوکچه هندی بشما توصیه میکنیم:
تمام بدن خوکچه را به این صورتی که در تصویر آمده نگه دارید. یک دست خود را کاملا به دور قفسه سینه خوکچه خود بگذارید. دستان خوکچه را بصورتی که در تصویر می بینید توسط انگشتان یک دست خود مهار کنید و با دست دیگر زیر خوکچه و پای خوکچه را نگه دارید.
این روش حمل و نقل خوبی مخصوصا برای خوکچه های عصبی است (در کل حمل و نقل موجب ترس خوکچه می شود).
نکته: اگر خوکچه شما هنگام برگرداندن به قفس دست و پا و تقلای زیاد میکند و سعی در پریدن دارد از روشی که یکی از صاحبان خوکچه بیان کرده استفاده نمایید:
خوکچه را برای مدت کوتاهی نزدیک کف قفس در دست خود نگه دارید تا دست و پا زدن را قطع کند و سپس به آرامی روی قسمت نرم قفس همانند پوشال بگذارید اما اجازه تحرک و فرار به آن ندهید! آنقدر به آرامی نگه دارید تا از تقلا کردن دست بردارد و سپس رهایش کنید.
به گفته مخترع این روش، خوکچه به سرعت یاد میگیرد که در دفعات بعدی تقلا نکرده و از برگشتن به قفس نترسد. به گفته خانوم خارجی مخترع این روش
(رجوع به منبع)، برگرداندن خوکچه به قفس بهتر است توسط بزرگسالان صورت بگیرد و این کار توسط کودکان صورت نگیرد.
اخطار: خوکچه
هندی نباید توسط کودکان حمل و نقل شود. این امکان وجود دارد که کودکان موقع حمل و نقل و تحرک خوکچه بترسند و خوکچه را ول کنند و باعث صدمه دیدن خوکچه شود.
گرفتن خوکچه های بی میل!
بعضی مواقع خوکچه ها هنگام گرفتن به داخل جعبه یا حفره ای همانند لوله های PVC فرار می کنند. برای گرفتن خوکچه ابتدا با دو دست به آرامی دو طرف جعبه یا لوله را بگیرید و سپس به آرامی خوکچه را در گوشه ای از جعبه یا حفره هدایت کرده و سپس آنرا به آرامی بگیرید.
حمل کردن خوکچه حامله :
در صورتی که خوکچه حامله دارید تا حد امکان از حمل و نقل آن بپرهیذید. حمل و نقل خوکچه حامله خطر دارد...
یک جعبه که از یک طرف باز است می تواند راه حل مناسبی برای حمل و نقل خوکچه حامله بدون گرفتن آن باشد. به خوکچه اجازه دهید که داخل جعبه برود. طرفی که باز است را به بالا بگیرید و با احتیاط جعبه را بردارید و پس از حمل و نقل با احتیاط خوکچه را از آن بیرون بیاورید.
/
__________________
طلاعات در مورد خوکچه هندی
در طبیعت دیگر این حیوان وجود ندارد و فقط چند نوع دیگر آن هنوز وجود دارند.در اسارت حیوانی آرام میباشد.در طبیعت خوکچههای هندی در گروههایی متشکل از چند ماده و یک نر جوان زندگی میکنند و مادامی که برای خود لانهای حفر نکرده باشند در لانه دیگر حیوانات زندگی میکنند و هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه از لانه خارج میشود.این حیوانات حافظه خوبی دارند و جای غذاها را به خوبی به یاد میآورند.آنها نمیتوانند از جایی بالا بروند و فقط میتوانند از موانع کوتاه بپرند.همچنین آنها خیلی فرز نیستند.خوکچه هندی به سرعت میترسد و از جای خود فرار میکند. نرها با یکدیگر خصمانه رفتار میکنند و گوشهای همدیگر را گاز میگیرند و در برابر هم موهایشان را پف میدهند و جیغ میزنند.وقتی تحریک و عصبانی شوند پیاپی به هوا میپرند.همچنین خوکچه هندی شناگر ماهری است.حس بینای در آنها بسیار ضعیف است اما حواس دیگر مانند بساوایی و بویایی بسیار پیشرفتهاست.همچنین آنها با اصواتی به صورت بسیار ابتدایی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
مانند بیشتر جوندهها این حیوان نیز دائما خود را تمیز میکند٬ماده سفید شیری رنگی از چشمانشان ترشح میشود که آن را به موهایشان میمالند و خود را تمیز میکنند.بعضی وقتها نرها در گروه موهای یکدیگر را تمیز میکنند البته این بخاطر رعایت سلسله مراتب قدرت در گروه میباشد.
حیوان ماده در طول سال میتواند بار دار شود اما معمولاً در فصل بهار زایمان میکند.معولا در هر زایمان تا ۵ نوزاد میتواند بدنیا بیاورد.دوره آبستنیش نسبت به سایر جوندگان طولانی تر است و از ۵۹ تا ۷۲ روز طول میکشد(میانگین ۶۳ تا ۶۸ روز) به علت دوره طولانی بارداری مادهها ممکن است در این دوره بزرگ و بادمجانی شکل بشوند.البته تغیر اندازه در حیوانات مختلف متفاوت است.نوزاد خوکچه با موهایی کاملا رشد کرده به دنیا میآید و دارای دندان و پنجه کامل و همچنین بینایی نصفه نیمه هستند.بلافاصله بعد از تولد شروع به حرکت کردن میکنند و خیلی زود میتوانند غذاهای جامد را بخورند.اگرچه به شیر خوردن نیز ادامه میدهند.نوزادان ۱ تا ۶ عدد و میانگین ۳ عدد هستند.بزرگترین رکورد زایمان تا کنون ۱۷ نوزاد در یک زایمان بودهاست.در زایمانهایی که تعداد کمتری بچه بدنیا میآید خیلی به دشواری ممکن است بزرگ شدن بچهها به مشکل بر بخورد.اما در زایمانهای با تعداد بچه بیشتر ٬تعداد مرگ و میر نیز بیشتر است.اما چون همه نوزادها در یک مرحله از رشد به دنیا میآیند و میتوانند از چیزهای دیگر هم تغذیه کنند نبود شیر مادر به اندازه کافی اثر زیادی در مرگ و میر نوزادان ندارد.
نوع نر در ۵ تا ۶ هفتگی بالغ میشود و مادهها نیز کمی زودتر در ۴ هفتگی بالغ میشوند و میتوانند زایمان کنند.مادهها میتوانند ۶ تا ۴۸ ساعت بعد از زایمان دوباره آماده جفت گیری شوند اما اگر جفت گیری کنند زایمان سالمی نخواهند داشت و برای سلامتی خودشان نیز مناسب نیست.مسمومیت حاملگی بسیار در بین این حیوانات رایج است و باعث مرگ خیلی از خوکچههای آبستن میشود.نشانههای این مسمومیت شامل کم تحرکی٬بی اشتهایی و ترشح بیش از اندازه بزاق دهان است.مسمومیت حاملگی معمولا در دماهای بالا و گرم رایج است.از دیگر عوارض این مسمومیت میشود به ایجاد غده در سینه و همچنین پایین افتادگی رحم اشاره نمو
Small ears
گوشهای کوچک
Small Eyes (pink in albions Black in other breeds)
چشمهای کوچک (صورتی در گونه انگلیسی ها و مشکی در گونه های دیگر)
Nose
بینی
Sensory Whiskers
موهای حسی اطراف چانه و گونه
Mouth pouches inside cheeks
کیسه های بلعیدن درون گونه ها
Fore feet with 4 claws
پاهای جلویی با 4 ناخن
Hind feet with 3 claws
پاهای عقبی با 3 ناخن
Fur can be short , long or curly
خز (پوشش بدن جانور) که می تواند کوتاه ، بلند یا مجعد باشد.
Fur can be black and white , brown or mixed colours
خز که می تواند مشکی یا سفید یا قهوه ای یا مخلوطی از رنگها باشد
Vertebrae column contains five section:
قسمت اصلی شامل 5 بخش است
1- Cranial
جمجمه ای
2- Thoracic
وابسه به قفسه سینه
3- Lumbar
ناحیه کمر
4- Sacral
5- Coccygeal
دنبالچه
Skull
جمجمه
Orbit
حدقه
Frontal
وابسته به پیشانی
Nasal
وابسته به بینی
Incisor
دندان پیشین
Fore Limbs
اندام جلویی
Humerus
استخوان بازو
Ulna
زند زیرین
Radius
ساعد
Hind Limbs
اندام عقبی
Femur
استخوان ران
Tibia
Fibula
ساق کوچک
Knee
زانو
Lunula
قسمت هلالی شکل ساق
Patella
تصاویر نژادهای خوکچه
لحاظ ظاهری میتوان خوکچه را به سه نژاد کلی تقسیم کرد:
مو کوتاه:
مو فر:
مو بلند:
در حدود 20 نوع نژاد خوکچه هندی در سراسر دنیا وجود.
1. خوکچه حبشه(Abyssinian)
2. خوکچه اگویتی ( Agouti)
3. آمریکایی
4. خوکچه کاکل دار آمریکایی ( American Crested)
5. خوکچه بی مو (Baldwins)
__. خوکچه تاجدار (Coronet)
7. خوکچه هلندی ( Dutch)
8. خوکچه دالمیشن (Dalmatian )
9. خوکچه هیمالیایی (Himalayan)
10. خوکچه پرو ( Peruvian)
11. خوکچه پادشاه ( Rex )
12. خوکچه پوست بره ای (Roan merino)
. خوکچه پشت برجسته ( Ridge back)
14. خوکچه براق (Satin)
15. خوکچه ابریشمی ( Silkie)
16. خوکچه پوستی ( Skinny)
17. خوکچه عروسکی (Teddy )
18. خوکچه تگزل (Texel)
19. خوکچه پوست لاک پشتی (Tortoise shell)
20. خوکچه کاکل سفید (White crested)
. خوکچه پشت برجسته ( Ridge back)
14. خوکچه براق (Satin)
15. خوکچه ابریشمی ( Silkie)
16. خوکچه پوستی ( Skinny)
17. خوکچه عروسکی (Teddy )
18. خوکچه تگزل (Texel)
19. خوکچه پوست لاک پشتی (Tortoise shell)
20. خوکچه کاکل سفید (White crested)
رژیم غذایی خوکچه هندی
رژیم غذايي خوکچه هندی
همانطور كه در بخش ها ی دیگر اشاره شد مکانیزم بدن خوکچه ها تفاوتهای بسیاری با جوندگان ديگر مانند همستر و خرگوش و ... دارد.
سیستم متابولیسم بدن خوکچه ها به خودی خود قادر به ساخت ویتامین C و کلسیم نمیباشد.از اینرو این دو پارامتر در برنامه غذایی آنها باید بیشتر جای داده شود تا بتوان اين کمبود را بر طرف ساخت.
کمبود اين دو گروه غذایی موجب بیماریهایی میشود و در موارد حاد منجر به مرگ آنها خواهد شد.از اين رو مستلزم دقت بسیاری می باشد.
خوکچه ها تمامی انواع میوه و سبزیجات را مصرف ميکنند اما برخی از آنها در گروه غذای اصلی آنها جای داده ميشود.
توجه:هرگز از دانه ها ی روغنی مانند تخم آفتاب گردان و... در غذای آنها استفاده نکنيد. زیرا سیستم گوارش بسيار حساس آنها به سختی قادر به هضم چربی ها میباشد.
درطبیعتآنها به علوفه خشک مانند یونجه علاقه دارند و همچنین یونجه منبع پرتئینی خوبی برای آنها است. بدن خوکچهها نمیتواندویتامین Cرا بسازد در نتیجه احتیاج دارد تا غذاهایی که این ویتامین را دارندبخورد مانند گوجه فرنگی اگر این ویتامین به بدنشان نرسد باعث مرگشان میشود. اینحیوان به روزانه ۱۰ میلی گرم(۲۰ میلی گرم برای حاملهها) ویتامین C نیاز داد کهمیتواند آن را از میوهها و سبزیهایی مثل کرفس ٬ اسفناج ٬هویج ٬ سیب ٬کلم و گوجهبدست بیاورد. خوکچه معمولا آب مورد نیاز بدن خود را از سبزیها و میوههایی کهمیخورد(مخصوصا کاهو) بدست میآورد اما اگر این میوهها به اندازه کافی آب نداشتهباشند باید آب در اختیار حیوان قرارداد. سلامتتغذیه به وسیله تناسبی از دریافت کلسیم ٬منیزیوم ٬فسفر و پتاسیم بدست میآید. و بهمقدار کافی به ویتامینهای (A ٬D ، E ) نیاز دارند. رعایت نکردن این رژیم غذاییمیتواند باعث مشکلات ماهیچهای و دندانی و حتی سختی در زایمان بشود. رژیم غذایی زیر شامل نافع ترین مواد غذایی برای خوکچه ها می باشد.
در اینجا به دو رژيم غذایی اشاره ميكنيم. اولی غذاهایی هستند كه روزانه حتما باید مصرف شوند و دومی مکمل های غذایی می باشد كه در کنار غذای اصلی استفاده میشوند.
رژیم غذايي اصلی روزانه
1. گوجه فرنگی (ویتامینC )-1 عدد براي هر خوکچه.
2. کاهو و خیار(برای تامین آب بدن)
3. كلم (براي تامین آب)
4. سبزیجات: اسفناج ،جعفری،برگ چغندر،برگ تربچه، ریحان(برای تامین ویتامین C - کلسیم و مواد معدنی)
5. پلت (موسوم به دان پارس،نوعی غذای خشک برای تامین مواد معدنی و کوتاه کردن دندانها. قابل تهيه در پرنده فروشی ها)
6.علوفه خشک مانند یونجه و سبوس گندم و ...(برای تامین کلسیم و کوتاه کردن دندانها)
7.هویج(برای کوتاه کردن دندانها)
مکمل های غذايی: (موادی كه در كنار غذای اصلی مصرف می شوند)
1. ذرت تازه همراه با برگها
2. فلفل دلمه ای(ویتامین C)
3. پوست هندوانه (آب)
4. بيسكوييت های سبوس دار(ساقه طلایی)
5.غلات خشک مانند جو، ارزن، شاهدانه و... (به صورت مخلوط در پلت)
6.تمامی سبزیجات و میوهها.
__________________
وکچه هندی-نوع آپارتمانی سنجاب
شکل ظاهری
جونده ی بزرگی است.وزنش بین ۷۰۰ گرم تا ۱٫۲۰۰ کیلوگرم متغیر است و ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر درازا دارد.دم ندارد و گوشهای برهنه و گرد و کوچکی دارد.در پاهای پیشین آن چهار انگشت و در پاهای عقبی آن سه انگشت وجود دارد و از سرهریک از انگشتان نیز چنگال پهنی بر امده است.
معمولا به طور میانگین چهار تا پنج سال عمر میکنند اما در شرایط خوب تا ۸ سال هم عمر کردهاند.طول عمر یک خوکچه هندی که در کتاب رکوردها ثبت شدهاست ۱۴ سال و ۱۰ ماه و دوهفته بودهاست
درطبیعت
در طبیعت دیگر این حیوان وجود ندارد و فقط چند نوع دیگر آن هنوز وجود دارند.در اسارت حیوانی آرام میباشد.در طبیعت خوکچههای هندی در گروههایی متشکل از چند ماده و یک نر جوان زندگی میکنند و گروهی که برای خود لانه ای حفر نکرده باشنددر لانه دیگر حیوانات زندگی میکنند و هنگام تاریک روشن هوا برای تغذیه از لانه خارج میشود.این حیوانات حافظه خوبی دارند و جای غذاها را به خوبی به یاد میآورند.آنها نمیتوانند از جایی بالا بروند و فقط میتوانند از موانع کوتاه بپرند.همچنین آنها خیلی فرز نیستند.خوکچه هندی به سرعت میترسد و از جای خود فرار میکند. نرها با یکدیگر خصمانه رفتار میکنندو گوشهای همدیگر را گاز می گیرندو در برابر هم موهایشان را پف میدهندو جیغ میزنند.وقتی تحریک و عصبانی شوند پیاپی به هوا میپرند.همچنین خوکچه هندی شناگر ماهری است.حس بینای در آنها بسیار ضعیف است اما حواس دیگر مانندبساوایی و بویایی بسیار پیشرفتهاست.همچنین آنها با اصواتی به صورت بسیار ابتدایی با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
نظافت
مانند بیشتر جوندهها این حیوان نیز دائما خود را تمیز میکند٬ماده سفید شیری رنگی از چشمانشان ترشح میشود که آن را به موهایشان میمالند و خود را تمیز میکنند.بعضی وقتها نرها در گروه موهای یکدیگر را تمیز میکنند البته این بخاطر رعایت سلسله مراتب قدرت در گروه میباشد.
تولید مثل
حیوان ماده در طول سال میتواند بارداراما معمولاً در فصل بهار زایمان میکند.معولا در هر زایمان تا ۵ نوزاد میتواند بدنیا بیاورد.دوره آبستنیش نسبت به سایر جوندگان طولانی تر است و از ۵۹ تا ۷۲ روز طول میکشد(میانگین ۶۳ تا ۶۸ روز) به علت دوره طولانی بارداری مادهها ممکن است در این دوره بزرگ و بادمجانی شکل بشوند.البته تغیر اندازه در حیوانات مختلف متفاوت است.نوزاد خوکچه با موهایی کاملا رشد کرده به دنیا میآید و دارای دندان و پنجه کامل و همچنین بینایی نصفه نیمه هستند.بلافاصله بعد از تولد شروع به حرکت کردن میکنند و خیلی زود میتوانند غذاهای جامد را بخورند.اگرچه به شیر خوردن نیز ادامه میدهند.نوزادان ۱ تا ۶ عدد و میانگین ۳ عدد هستند.بزرگترین رکورد زایمان تا کنون ۱۷ نوزاد در یک زایمان بودهاست.در زایمانهایی که تعداد کمتری بچه بدنیا میآید خیلی به دشواری ممکن است بزرگ شدن بچهها به مشکل بر بخورد.اما در زایمانهای با تعداد بچه بیشتر ٬تعداد مرگ و میر نیز بیشتر است.اما چون همه نوزادها در یک مرحله از رشد به دنیا میآیند و میتوانند از چیزهای دیگر هم تغذیه کنند نبود شیر مادر به اندازه کافی اثر زیادی در مرگ و میر نوزادان ندارد.
نوع نر در ۵ تا ۶ هفتگی بالغ میشود و مادهها نیز کمی زودتر در ۴ هفتگی بالغ میشوند و میتوانند زایمان کنند.مادهها میتوانند ۶ تا ۴۸ ساعت بعد از زایمان دوباره آماده جفت گیری شوند اما اگر جفت گیری کنند زایمان سالمی نخواهند داشت و برای سلامتی خودشان نیز مناسب نیست.مسمومیت حاملگی بسیار در بین این حیوانات رایج است و باعث مرگ خیلی از خوکچههای آبستن میشود.نشانههای این مسمومیت شامل کم تحرکی٬بی اشتهایی وترشح بیش از اندازه بزاق دهان است. مسمومیت حاملگی معمولا در دماهای بالا و گرم رایج است.از دیگر عوارض این مسمومیت میشود به ایجاد غده در سینه و همچنین پایین افتادگی رحم اشاره نمود.
تغذیه
خوکچه دندانهای آسیاب مخصوصی برای خوردن گیاهان دارد که در طول عمرش دائما رشد میکنند.بیشتر حیوانات گیاه خوار پستاندار دارای دستگاه گوارشی بزرگی هستند٬دستگاه گوارشی خوکچه هندی نیز از سایر جوندهها بزرگتر است.آنها باید غذایشان را با مدفوع خواری تکمیل کنند و بنابر این مدفوع خودشان را میخورند.البته آنها تمام مدفوع خود را مصرف نمیکنند و مقداری از آن را دفع میکنند.این کار برای آن انجام میشود که ویتامین بی و فیبر و باکتریهای لازم برای گوارش را بازیافت کنند. مدفوع مستقما هنگامی که از مقعد دفع میشود خورده میشود مگر آنکه خوکچه بسیار چاق یا حامله باشد.این عادت خوکچهها با خرگوش ها مشترک است.
خوکچهها تقریبا تمام میوهها و سبزیها را میخورند در طبیعت آنها به علوفه خشک مثل یونجه خشک علاقه دارند و این باعث میشود تا دندانهایشان زیاد رشد نکند و همچنین یونجه منبع پرتئینی خوبی برای آنهاست.بدن خوکچهها نمیتواند ویتامین ث را بسازد در نتیجه احتیاج دارد تا غذاهایی که این ویتامین را دارند بخورد مانند گوجه فرنگی.اگر این ویتامین به بدنشان نرسد باعث مرگشان میشود.این حیوان به روزانه ۱۰ میلی گرم(۲۰ میلی گرم برای حاملهها) ویتامین «ث» نیاز دارد که میتواند آن را از میوهها وسبزیهایی مثل کرفس٬اسفناج٬هویج٬سیب٬گوجه وکلم بدست بیاورد.خوکچه معمولا آب مورد نیاز بدن خود را از سبزیها و میوههایی که میخورد(مخصوصا کاهو)بدست میآورد اما اگر این میوهها به اندازه کافی آب نداشته باشند باید به او آب داد.ناخنهایش نیز در اسارت رشد میکند که یا باید کوتاه شوند یا چیزی مثل تنه درخت در جای نگهداری آنها گذاشته شود تا ناخنها ساییده شوند.سلامت تغذیه به وسیله تناسبی از دریافت کلسیم٬فسفر٬منیزیوم وپتاسیم بدست میآید.و به مقدار کافی به ویتامینهای «آ»٬«دی» و «ای» نیاز دارد.رعایت نکردن این رژیم غذایی میتواند باعث مشکلات ماهیچهای و دندانی و حتی سختی در زایمان بشود.
خوکچه هندی در بچگی عادت غذایی خاصی ندارد و هر چه به آن غذا بدهند میخورد و باید عادت غذایی آن را تا قبل از به بلوغ رسیدن عوض کرد وگرنه بعد از بالغ شدن عادات غذایش بسیار سخت عوض میشوند.پیشنهاد شدهاست یک منبع غذایی دائمی برای خوکچه در نظر گرفته شود که همیشه در دسترسش باشد مثل علف خشک یا سایر غذاها چون این حیوانات به خوردن دائمی عادت دارند و اگر غذا در دسترسشان نباشد موهای خود را میجوند.زیرا دندانهای آنها در طول عمرشان به صورت پیوسته رشد میکند و برای اینکه دندانهاشان آنقدر رشد نکند که از دهانشان بیرون بزند باید دائما آنها را بسایند که این مشکل تمام جوندهها میباشد.تعدادی از گیاهان که برای این حیوان سمی هستند عبارتند از گل سرخس و سیب زمینی والاله و به طور کلی هر گیاهی که دارای پیاز است و از پیاز میروید برای این حیوان سمی دانسته شده.
سلامتی
بیماریهایی که خوکچه هندی ممکن است به آنها مبتلا شود عبارتنداز عفونت تنفسی و اسهال ٬بیماریهایی که به علت کمبود ویتامین ث بروز میکنند مانندکم تحرکی و دمل چرکی که معمولا در گردن نمایان میشود و علت آن علف خشکی است که درون گلو را خراش داده یا به علت زخمی در گردن در بیرون است٬یا عفونت به وسیله ی قارچ و شپش یا نوعی کرم ریز است.
کچلی به علت کرمهای ریز ممکن است عامل اصلی ریختن موی این حیوان باشد از نشانههای این بیماری میشود به خاراندن بیش از اندازه بدن ورفتار تهاجمی غیر عادی در هنگام لمس شدن به علت دردی که حیوان می کشد اشاره نمود.
همچنین این حیوانات میتوانند دچار شپش هایی شوند که در میان موهایشان راه میروند.این شپشها در میان موهای خوکچه تخم میگذارند و این تخمها به شکل لکههای سفید و سیاه چسبیده به موها دیده میشوند که بعضی وقتها این لکهها شپشهایی هستند که ساکن هستند و حرکت نمیکنند.یک علت دیگر کچلی میتواند تغیرات هورمونی باشد که نیاز به مراجعه به دامپزشک دارد.
یکی دیگر از خطرات برای خوکچه علف خشکی است که در زیر قفس این حیوان ریخته میشود که ممکن در چشم این حیوان برود و قرنیه ی وی بر اثر پلک زدنهای مداوم و سریع او باعث خراشیدگی بشود که باعث عفونت چشم این حیوان خواهد شد و باید به دامپزشک مراجعه نمود.همچنین گرد و خاک و علف خشک موجود در کف قفس این حیوان باعث عطسه کردن وی نیز میشود٬اما اگردر فواصل معینی خوکچه عطسه کرد ممکن است به خاطر ذات الریه وی باشد.ذات الریه میتواند به خاطر سرما و یا خیس شدن و همراه با کج شدن گردن باشد و مرگ بار است.
برای اینکه بدن خوکچه هندی قوی تر باشد٬بدنش متراکم است تا بتواند راحت تر گرما و سرمای زیاد را تحمل کند.دمای بدنش بین ۳۸٫۵ تا ۴۰ درجهاست و دمای ایده آل اطرافش مانند همان دمای مناسب برای انسان است(۱۸تا۲۴ درجه سانتی گراد).دمای هوای بیش از ۳۲ درجه برای خوکچهها مخصوصا خوکچه ی حامله زیاد بوده و مرگبار است.جایی که خیلی پر رفت و آمد است برای خوکچهها خوب نیست زیرا باعث ترسشان میشود.و رطوبت محل زندگیشان نباید از۳۰٪تا۷۰٪ فراتر برود.
اکواریم محل خوبی برای نگهداری از آنان نیست زیرا رطوبت زیادی دارد.
|
|
|
رورش و تولید مثل خوکچه هندی
خوکچه هندی ها موجودات نازی هستند ، آنها دوستان پشمالوی دوستداشتنی هستند . پس ساده است که بخواهیم یک بچه خوکچه هندی شویم . اینجا میگوییم چطور آنرا انجام دهید .
1. مطمئن شوید که سن آنها بیشتر از 6 ماه و کمتر از 10 ماه باشد .
2. خوکچه
هندی نر و ماده را کنار هم بگذارید .
3. به خوکچه
هندی ماده مقدار زیادی غذا و همچنین کلسیم اضافه بدهید .
4. قفس را تمیز نگه دارید و آشغالها را پاک کنید .
5. بعد ازینکه فهمیدید ماده حامله است خوکچه
هندی نر و ماده را از هم جدا کنید.
6. به خوکچه مادر و فرزندانش مقدار زیادی آب و غذا بدهید .
7. بعد از 3 هفته نر را از ماده جدا کنید .
8. یک خانه ی مناشب برای بچه خوکچه ها بیابید .
هشدارها :
* حادثه همیشه ممکن است اتفاق بیفتد ، خودتان را برای از دست دادن انها اماده کنید .
ترجمه : dooni66
انتخاب اسم مناسب برای خوکچه هندی
البته که همه ی خوکچه هندی ها نیاز به اسم دارند ! اگر نمیتوانید برای دوست پشمالوتان اسم مناسبی انتخاب کنید جای درستی را انتخاب کرده اید !
1. به اسمهای جالب فکر کنید مثلا " میستیک " . به خوکچه هندیتان نگاه کنید تا ببینید این اسم با او جور در می آید یا خیر ؟ اگر نه جستجو را برای مدتی دیگر ادامه دهید .
2. وقتی جستجو مجدد را به پایان رساندید ، به اسمهای غیر معمول فکر کنید . مثل " چیکس " اگر خوکچه هندیتان لپ های بزرگی دارد یا ویسکر اگر ریش های بلندی دارد .
3. اگر نتوانستید یک اسم غیر معمول برای خوکچه هندیتان انتخاب کنیدبه اسم دوستانتان یا اعضای فکر کنید که به نظرتان به او شبیه هستند .
4. اگر میخواهید اسمی برای یم خوکچه هندی انتخاب کنید ، یک برگه ی کاغذ بردارید و ستون یک و دو بنویسید . در زیر هرکدام از انها اسمهای محبوبتان را بنویسید و بعد انها را با هم ترکیب کنید . در این صورت اسم خوبی خواهید یافت . ببینید این اسمها به خوکچه تان میخورد ؟
5. حالا شما یک اسم برای خوکچه هندیتان یافته اید . شما میتوانید او را به اسمش عادت دهید و یک رابطه ی جدید را شروع کنید !
نکات :
* اگر هنوز نتانسته اید اسم مناسبی بیابید ، مقاله ی چگونه همسترمان را نامگذاری کنیم (به زودی ) را بخوانید .
* وقتی اسم مناسب را انتخاب کردید یادتان باشد به خوکچه هم بگویید !
* سعی کنید خوکچه تان را نوازش کنید تا واکنشش را ببینید اگر گاز گرفت میتوانید اسمش را " وحشی " بگذارید !
* یا میتوانید به وسیبه ی رنگها اسم گذاری کنید .برای مثال مشکی ، قهوه ای ، برفی و غیره ....
هشدارها :
* وقتی برای بار اول خوکچه هندی را گرفته اید به خاطر داشته باشید که چند روزی تنهایش بگذارید چون بد اخلاق خواهند بود .
* وقتی برای بار اول میخواهید او را نوازش کنید شاید شما را گاز بگیرد .
* اسم بدی برای خوکچه هندیتان انتخاب نکنید ( مثلا بی ادبانه !)
6. یک پا را انتخاب کنید و به آرامی بیرون بکشید .
7. ناخن گیر را بردارید و آنرا آماده کنید .
8. به آرامی ناخن ها را بگیرید و آنها را از نصفه قطع کنید .
9. به سراغ پاهای دیگر بروید و تمام ناخن ها را بگیرید تا زمانی که دیگر ناخن لندی نمانده باشد .
10. خوکچه هندیات را به قفسش باز گردانید و ناخن گیر را بشویید .
نکات :
* اگر انگشت خوکچه هندیتان شروع به خونریزی کرد یک دستمال کاغذی را بر روی آن قرار دهید و محکم بفشارید .صبر کنید تا خونریزی بند بیاید .
* تلاش کنید تمام ناخن های چیدده شده را در کنار هم نگه دارید .
هشدارها :
* مراقب باشید ، اگر ناخن را خیلی موتاه کنید ممکن است خونریزی کند .
ترجمه : dooni66
__________________