مدير كل حفاظت محيط زيست لرستان:
به جای اسلحه شکاری دوربین عکاسی در دست بگیریم
سبزپرس – گروه محیط طبیعی: مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: بهتر است به جاي هر وسيله اي كه مي تواند به سمت زيستمندان پرتاب شود، يك دوربين عكاسي به دست بگيريم تا بدين وسيله زيبايي هاي طبيعت را حفظ كنيم.
به گزارش سبزپرس، مهندس «علی حسین بازگير» روز یکشنبه در اولين نشست خبري خود به آلودگي رودخانه هاي سطح اين استان اشاره كرد و در اين رابطه گفت: لرستان كمتر از 20 درصد خاك ايران را تشكيل داده است اما 12 درصد از آبهاي سطحي كشور در اين استان جاري است.
او با اشاره به 35 رودخانه اي كه در لرستان جاري هستند، وضعيت برخي از اين رودخانه ها را وخيم دانست و گفت: برخي از اين رودها به دليل ورود انواع پساب، در حال حاضر جايگاه اصلي زيستگاهي خود را از
دست داده اند و در كنار ورود پسابهاي انساني و صنعتي، خشكسالي هاي پي در پي را هم بايد اضافه كرد.
بازگیر در ادامه افزود : بيشترين نگراني ما از 4 رودخانه تيره و مابره در شهرستان دورود و همچنين رودخانه خرم آباد و كشكان است. ما در راستاي حفظ رودخانه هاي اين استان تمام تلاش خود را خواهيم كرد و با افراد و صنايعي كه پساب خود را به داخل رودخانه ها رها مي كنند برخورد جدي خواهيم كرد.
مدير كل حفاظت محيط زيست لرستان عرصه هاي جنگلي استان را بالغ بر 880 هزار هكتار اعلام كرد، گفت: جنگل هاي لرستان به بهانه هايي همچون عبور جاده، عبور خطوط نفت و گاز، آتش سوزي هاي عمدي و غير عمدي و استفاده بي رويه بهره برداران در حال تخريب هستند و همه ما مسئول هستيم كه از اين نعمت خدادادي حفاظت كنيم.
او با بيان اين مطلب كه نوع جديدي از تخريب در جنگلهاي استان شروع شده است، افزود: عده اي سودجو و به بهانه جمع آوري و زنده گيري سنجاب هاي لرستان،اقدام به آتش زدن و يا قطع درختان بلوط يك صد ساله مي كنند.
بازگير در ادامه به موزه تاريخ طبيعي لرستان اشاره كرد و گفت: نزديك به 10 سال از طرح احداث موزه در خرم آباد مي گذرد و متاسفانه به دليل برخي بد سليقگي ها و علي رغم تمام هزينه هايي كه انجام شده است، اين امر تاكنون محقق نشده است.
او تصريح كرد: با كمك كارشناسان موزه تاريخ طبيعي و همچنين مسول موزه تاريخ طبيعي ايران برخي از نقاط شهر براي احداث موزه مورد ارزيابي قرار گرفت اما در نهايت به اين نتيجه رسيديم كه در محل اين اداره موزه تاريخ طبيعي لرستان را بر پا كنيم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان همچين در مورد نمايشگاه تنوع زيستي لرستان گفت: انشاالله با كمك سازمان میراث فرهنگی و گردشگري و استانداري لرستان قصد داريم در كنار قلعه فلك الافلاك اين نمايشگاه را بر پا كنيم.
بازگیر در پاسخ به اين سوال كه چرا شهرستان خرم آباد از داشتن اداره محیط زیست محروم است، گفت: اين يكي از نقص هاي ماست كه شهرستان خرم آباد با 600 هزار نفر جمعيت هنوز اداره محيط زيست ندارد.
او در ادامه افزود: در كنار خرم آباد، شهرستان جديد چگني هم نيازمند يك اداره است و ما از روزي که به سازمان آمده ايم پيگيري اين موضوع را شروع كرده ايم و تقريبا به سرانجام رسانده ايم و اگر مشكل خاصي پيش نيايد، ظرف يكي دو ماه آينده اين دو شهرستان صاحب اداره محيط زيست خواهند شد.
بازگير به سمندر لرستان اشاره كرد و گفت: سمندر لرستان تنها گونه جانوری است که نام لرستان را جزو نام علمی خود دارد.
او با بیان اینکه این گونه از جمله گونه های در معرض خطر است، بیان داشت: واحد حفاظت جهانی محیط زیست، سمندر لرستانی را در لیست قرمز قرار داده است.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان با اشاره به ممنوعیت تجارت بین المللی سمندر، افزود: در حال حاضر با توجه به صعب العبور بودن راه دسترسی به این منطقه از طرف لرستان عمده قاچاق سمندر از طرف استان خوزستان و از مسیر راه اهن صورت می گیرد.
بازگیر با اشاره به فعالیت عده ای سودجو برای زنده گیری این گونه منحصر به فرد، خاطر نشان کرد: مطالعاتی در زمینه سمندر و زیستگاههای آن تاکنون در این اداره کل انجام شده است.
او تصریح کرد: در این راستا برنامه ای که در دستور کار قرار دارد ایجاد پاسگاه هایی برای حفاظت از این گونه در زیستگاه آن است.
مدیر کل محیط زیست استان لرستان یادآور شد: همچنین در این راستا با رایزنی که با مسئولان محیط زیست استان خوزستان انجام شده است قرار است این استان نیز برای حفاظت از سمندر در مرز خود یک پاسگاه حفاظت را دایر کند.
در پايان اين نشست خبري، از نمايندگان رسانه هاي گروهي و همچنين خبرنگار سبزپرس تجليل به عمل آمد.
-سبز پرس-
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.