یک نماینده سابق مجلس گفت: «همچنین هیچگاه در ساخت خودروهای داخلی به مسئله کمیت همراه با کیفیت توجه نشده است. متاسفانه اکنون آنچه که ما در تولید خودرو در داخل میبینیم فقط افزایش ظرفیت و تولید باری به هر جهت میباشد و چون یک برنامهریزی دقیق و منسجمی وجود ندارد قیمتها نیز دچار نوسان میشود».
سید عماد حسینی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هشتم در گفتوگو با فرارو گفت: «مسائل مربوط به
آلودگی هوا در تهران و کلان شهرها مشکلات زیادی را ایجاد کرده است. در بررسی منشاء آلودگی به نظر من یک عامل ناشناخته نیز نقش دارد. زیرا این آلودگی در گذشته هم وجود داشته اما در حد خطرناک و به شکلی که امسال ما شاهد آن هستیم نبوده است».
وی تاکید کرد: «این امر نشان میدهد یک عامل ناشناخته که هنوز برای مسئولین مشخص نشده است در
آلودگی هوا نقش موثر دارد».
حسینی اظهار کرد: «اما فارغ از این موضوع، دو عامل کیفیت خودروها و کیفیت بنزین نیز به دلیل ازدیاد تردد در کلان شهرها این گمانه را افزایش میدهد که احتمال آلودگی از این دو منبع بسیار بالا باشد».
وی ادامه داد: «همچنین نیروگاهها و کارخانجات صنعتی در آلودگی بی تاثیر نیستند که طبق آمار اکنون 60 میلیون لیتر مازوت در روز در نیروگاهها و کارخانجات صنعتی تهران مصرف میشود که این مسئله تاثیرات خاص خود را بر محیط پیرامون وارد میکند».
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس هشتم گفت: «بحث خودروها نیز در
آلودگی هوا بسیار مهم است. خودروهایی که بعضا وارداتی هستند و تکنولوژی آنها مربوط به بعد از 1990 است، اما استاندارد سوختی که برای آنها مصرف میشود استاندارد مربوط به قبل از 1990 است که این مسئله یکی از موارد
آلودگی هوا میباشد.»
وی ادامه داد: «همچنین هیچگاه در ساخت خودروهای داخلی به مسئله کمیت همراه با کیفیت توجه نشده است. متاسفانه اکنون آنچه که ما در تولید خودرو در داخل میبینیم فقط افزایش ظرفیت و تولید باری به هر جهت میباشد و چون یک برنامهریزی دقیق و منسجمیوجود ندارد قیمتها نیز دچار نوسان میشود.» وی افزود: «اکنون خودروها آن استاندارد لازم را ندارند و فاقد استاندارد مورد نظر برای مصرف سوخت و آلایندگی است».
این نماینده سابق مجلس گفت: «از سوی دیگر وزارت نفت و مسئولین متولی تولید بنزین باید بنزینی تولید کنند که با استانداردهای خودروهای تولیدی همخوانی داشته باشد. اما چون اکنون تولیدات بالا رفته و میزان مصرف افزایش یافته، این آلایندگی خود را به شکلی نشان میدهد و به نظر من بیش از 50 درصد
آلودگی هوا ناشی از این مسئله است.».
وی ادامه داد: «اما تقریبا به همین اندازه عوامل پنهان و ناشناخته که البته ممکن است برای برخی مسئولین شناخته شده باشد نیز در
آلودگی هوا نقش دارد. یعنی علاوه بر خودرو و بنزین عواملی مانند آلایندگی صنایع و مصرف سوخت نیروگاهها نیز تاثیرگذار است، اما هنوز روی آن خیلی تاکید نشده است.»
وی گفت: «وزارت نفت اعلام کرده ما هیچ بنزین تولیدی از پتروشیمیها نداریم چون اگر ما بنزین تولیدی در پتروشیمیها داشته باشیم اولین حرفی که میتوان زد این است که با توجه به ترکیبات بنزینی و آروماتیک که استفاده میشود اثرات سوء خود را بر محیط اطراف میتواند داشته باشد».
حسینی با بیان اینکه سازمان مسئول درباره کیفیت خودروهای تولیدی سازمان استاندارد صنعتی ایران میباشد گفت: «من نمیدانم این سازمان تا چه میزان به وظایف خود عمل میکند. این سازمان قبلا زیر نظر وزارت صنایع و معادن بود و گمان میکنم اکنون مستقل شده است اما این سازمان این پتانسیل را دارد که استانداردهای لازم را ایجاد بکند.»
وی خاطرنشان کرد: «ما قبلا در مجلس قانونی با نام اصلاح الگوی مصرف انرژی وضع کردیم که تکالیفی بر عهده این سازمان و وزارت نفت و نیرو گذاشته بود که این تکالیف میتوانست به مسئله کاهش
آلودگی هوا کمک کند که متاسفانه این قانون هیچگاه جنبه اجرایی به خود نگرفت.»
حسینی در بیان علت عدم اجرای این قانون گفت: «ظاهرا این قانون با بی میلی مسئولین دولتی (دولت دهم) مواجه شد و آنها هنوز راهکارهای لازم برای اجرای این قانون را پیش بینی نکرده بودند. در حالی که ما راهکارهای لازم برای سوخت خودروها را پیش بینی کرده بودیم که استاندارد لازم را داشته باشند و نظارت کامل بر اینها توسط سازمان استاندارد صنعتی اعمال شود. اما هیچ اقدامیبرای اجرای این قانون به عمل نیامد.»
حسینی در پاسخ به این سوال که بنزین تولید داخل تا چه اندازه در آلودگی نقش دارد گفت: «به نظر من وزارت نفت باید پاسخ دهد که بنزین تولیدی داخل از واحدهای پتروشیمیبوده است یا خیر؟ آنچه که پاسخ داده میشود این است که ما در واحدهای پتروشیمی هیچگونه بنزینی تولید نمیکنیم و اگر هم تولید میشود میزان ناچیزی است که تاثیری بر محیط نمیگذارد. اما به طور کلی استاندارد لازم برای کیفیت بنزین باید توسط شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی آزمایش شود.»
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.