توانايي نابود كردن ناوهاي جنگي آمريكا را دارد و استقرار نيروهاي دريايي اين كشور در خليج فارس عاقلانه نيست.
روزنامه واشنگتن پست در اين گزارش به نقل از تحليلگران آمريكايي و كشورهاي خاورميانه نوشت كه
ايران به سرعت در حال رسيدن به قابليتهاي جديد حمله به ناوهاي جنگي آمريكا در خليج فارس است.
براساس اين گزارش، مقامات آمريكايي و كشورهاي خاورميانه اين طور تحليل كرده اند كه
ايران در حال جمع آوري انباري از موشك هاي پيچيده ضد ناو و در عين حال گسترش ناوگان قايق هاي تندرو و زيردريايي هاي خود است.
واشنگتن پست اضافه كرد كه اين سيستم هاي نظامي
ايران به فرماندهان اين كشور اعتماد به نفس جديدي مي دهد مبني بر اينكه آنها مي توانند در صورت بروز جنگ، سريعاً ناوهاي آمريكايي را نابود كنند و يا اينكه به آنها خسارت وارد كنند.
اين روزنامه آمريكايي نوشته است كه اگرچه مقامات نيروي دريايي آمريكا اين طور متقاعد شده اند كه آنها در جنگ با
ايران پيروز خواهند شد، اما پيشرفت هاي ايران، نگراني هايي را در رابطه با آسيب پذيري آمريكا در جريان ساعات آغازين شروع درگيري در خليج فارس در پي داشته است.
تحليلگران دفاعي فعلي و سابق آمريكا و كشورهاي خاورميانه اعلام كرده اند كه دقت فزاينده موشك هاي كوتاه برد
ايران و همچنين استفاده
ايران از تاكتيك هاي «ازدحام و گروهي» كه شامل صدها قايق گشتي به شدت مسلح مي شود، مي توانند به قابليت هاي دفاعي مدرن ترين كشتي هاي آمريكايي نيز آسيب برسانند.
در ادامه اين گزارش آمده است كه همزمان با نوسان مذاكرات هسته اي 1+5 با
ايران و تكرار تهديد
ايران به بستن تنگه هرمز و اقدام تلافي جويانه
ايران در صورت هرگونه حمله به تأسيسات هسته اي اين كشور، مقامات پنتاگون ناوهاي بيشتري را به خليج فارس اعزام كرده اند و دولت آمريكا همچنين از برگزاري مانورهاي نظامي جديد در منطقه از جمله رزمايش مين روبي در خليج فارس خبر داده و ايستگاه هاي راداري جديد و سكوهاي پرتاب دفاع موشكي خود را نيز در قطر مستقر كرده است.
اين روزنامه در ادامه گزارش خود افزود احتمال اينكه
ايران ريسك يك حمله تمام و كمال به ناوگان عظيم آمريكا داشته باشد كم است، اما رهبران
ايران مي توانند تصميم بگيرند كه در صورت بمباران تأسيسات هسته اي اين كشور از سوي اسرائيل و يا آمريكا، دستور يك اقدام نظامي محدود را صادر كنند.
اين روزنامه آمريكايي در ادامه به هشدار تحليلگران پرداخته و نوشته است كه جنگ با
ايران مي تواند متعاقب تلاش
ايران براي بستن تنگه هرمز در تلافي تحريم هاي اقتصادي بين المللي عليه اين كشور آغاز شود و اين در حاليست كه تنگه هرمز مسيري باريك است كه از طريق آن حدود 20 درصد از نفت جهاني از خليج فارس به درياهاي آزاد منتقل مي شوند.
براساس اين گزارش، در هر صورت، توانايي
ايران براي تحميل خسارت هاي قابل توجه به ناوهاي آمريكايي به طور قابل ملاحظه اي در مقايسه با يك دهه گذشته افزايش داشته است و مطالعه اي كه در ماه آوريل سال جاري توسط وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) عملي شده است، نشان مي دهد كه
ايران قدرت مرگبار و اثربخشي مهمات جنگي خود را افزايش داده است.
اين روزنامه نوشته است كه قدرت فزاينده
ايران جهت تلافي هرگونه اقدام جنگي عليه اين كشور منجر شده است كه برخي از كارشناسان نظامي، عاقلانه بودن استقرار ناوهاي هواپيمابر و ساير ناوهاي گران قيمت آمريكا در خليج فارس را در صورت نزديك بودن درگيري با
ايران زير سؤال ببرند.
واشنگتن پست افزود: مطالعه اي كه در سال 2009 ميلادي براي دانشكده جنگي نيروي دريايي آمريكا انجام شد، درباره توانايي رو به رشد
ايران در زمينه كمين هاي گسترده دريايي در تنگه هرمز هشدار داده است.
اين روزنامه نوشته است كه تحليلگران گفته اند كه از سال 2009 ميلادي تاكنون،
ايران به قابليت هاي دفاعي و تهاجمي خود افزوده است و برخي از اين قابليت ها در ماه هاي اخير در جريان رزمايش هاي نظامي اين كشور به نمايش گذاشته شد؛ اين رزمايش ها شامل به نمايش گذاشتن موشك هاي ضد ناو جديد «خليج فارس» بود كه داراي سيستم هاي هدايت داخلي، كلاهك قدرتمند هزار و 400 پوندي و بردي 180 مايلي هستند.
اين روزنامه افزوده است كه ارزيابي ماه آوريل پنتاگون نشان مي دهد كه انبار مهمات جنگي
ايران در شرايط فعلي شامل موشك هاي بالستيكي است كه ردياب هايي دارند كه به اين موشك ها قابليت مانور به سمت كشتي ها در جريان جنگ را مي دهد.
در ادامه اين گزارش آمده است كه ناوهاي مدرن آمريكا به سيستم هاي دفاعي متعدد و از جمله سپر موشكي «ايجيس» مستقر روي كشتي مجهز هستند اما
ايران از طريق تقويت توانايي حمله از جهات مختلف در آن واحد، به دنبال راهي براي خنثي كردن پيشرفت هاي فناوري آمريكا بوده است، اين استراتژي نوظهور
ايران نه تنها به پرتابگرهاي سيار موشكي بلكه به زيردريايي هاي كوچك جديد، بالگردها و صدها قايق كوچك به شدت مسلح كه تحت عنوان قايق هاي تندرو شناخته مي شوند، متكي است.
واشنگتن پست اضافه كرد كه اين قايق هاي كوچك فوق العاده نظامي
ايران كه اندازه برخي از آنها به سختي به اندازه طول واگن يك قطار مي رسد، به سنگ بناي استراتژي دفاعي
ايران در مقابل يك دشمن بسيار بزرگ تر در خليج فارس تبديل شده است.
اين روزنامه آمريكايي نوشته است كه قايق هاي تندروي
ايران مي توانند درست مانند ابري از زنبورهايي كه به يك طعمه بزرگ تر حمله مي كنند، در آن واحد، از چندين جهت و به صورت جمعي سريعا 2 هزار مين ضدناو برآورد شده
ايران را براي حمله به ناوهاي بزرگ كار بگذارند.
اين روزنامه افزوده است كه يكي از مقامات اطلاعاتي خاورميانه در اين رابطه اين طور اعلام كرده است كه برخي از ناوهاي نيروي دريايي آمريكا ممكن است در يك محيط تهديد 360 درجه اي قرار بگيرند و همزمان در كانون دشمنان زميني، هوايي، دريايي و حتي زيردريايي قرار بگيرند.
اين مقام اطلاعاتي آگاه كه تمايلي به افشاي نامش نداشت و در عين حال به بحث پيرامون استراتژي دفاعي آمريكا در برابر حمله احتمالي
ايران پرداخت، در ادامه گفت: اين سناريويي است كه به يك كابوس تبديل شده است.
«مايكل آيزنشتات» مشاور سابق نظامي وزارت دفاع و وزارت خارجه آمريكا در اين باره گفته است: «نيروي دريايي آمريكا دستور به كارگيري سيستم هاي جديد دفاعي را در مقابل ازدحام قايق هاي كوچك و تندروي
ايران داده است كه شامل پهپادهايي است كه از روي كشتي به پرواز درمي آيند و همچنين موشك هاي ويژه و گلوله هاي توپ خانه اي، اما بسياري از اين سيستم هاي دفاعي جديد نيروي دريايي آمريكا براي چند ماه به كار گرفته نخواهند شد.
آيزنشتات ادامه داد: ما عقب مانديم و در تلاشيم كه عقب ماندگي خود را جبران كنيم، اما اگر در كوتاه مدت درگيري به وجود بيايد، در اين صورت ممكن است كه ما كاملا آماده نباشيم.
به گزارش واشنگتن پست اين مشاور سابق نظامي پنتاگون و وزارت خارجه آمريكا همچنين مدعي شد كه نيروهاي آمريكا در جنگ با
ايران سريعا احيا مي شوند اما
ايران ممكن است در صورتي كه رسانه هاي جهاني تصاوير سوختن ناوهاي آمريكايي در خليج فارس را منتشر كنند، اعلام پيروزي رواني كند.
اين روزنامه نوشته است كه مقامات آمريكايي، افزايش قدرت نيروي دريايي
ايران را بخشي از تلاش
ايران براي تقويت قابليت هاي نظامي خود در منطقه توصيف كرده اند.
به گزارش واشنگتن پست، «دنيل پلتكا» كارشناس دفاعي موسسه آمريكايي «اينترپراز» در گزارش اخير خود مقابل كميته روابط خارجي سناي آمريكا اين طور اعلام كرد كه:
ايران قابليت حمله از آرژانتين تا ونزوئلا، در آسيا، در اروپا و سراسر خاورميانه را دارد و ساده لوحانه است كه اين طور تصور كنيم كه
ايران قابليت حمله به آمريكا را نداشته باشد.