ا گذشت بیش از یک ماه از آغاز
سال ۲۰۱۱ میلادی گمانهزنی در مورد فناوریهای برتر امسال آغاز شده و بحثهای متفاوتی در این زمینه صورت گرفته است.
به گزارش آی تی تک ، برخی از فناوری هایی که پیش بینی می شود امسال مورد توجه عمومی قرار بگیرند به شرح زیر است :
کلود شخصی
فناوری کلود کامپیوتینگ در سال ۲۰۱۰ مورد استقبال قرار گرفت و پیش بینی می شود در سال ۲۰۱۱ هم در صدر توجه باشد. این ایده که شما در هر زمان و مکان با استفاده از اینترنت بتوانید به خدمات و برنامه های مورد نظر دسترسی داشته باشید، بدون شک ایده جذابی است. شرکت های مایکروسافت، اپل و آمازون در این زمینه در سال ۲۰۱۰ بسیار پرکار بودند و به نظر می رسد در سال ۲۰۱۱ هم بازیگران این عرصه بیشتر شوند و هم تنوع خدمات کلود افزایش یابد.
رایانههای لوحی
رایانه های لوحی یا تبلت ها هم در سال ۲۰۱۱ کماکان نبض بازار رایانه های قابل حمل را در اختیار خواهند داشت. امسال دهها شرکت تجاری انواع تبلت ها را روانه بازار خواهند کرد تا با آیپد رقابت کنند. اپل اگر چه فعلاً نبض این بازار را در دست دارد ولی انتظار می رود گوگل و مایکروسافت هم تا سال ۲۰۱۲ بتوانند با طراحی سیستم عامل و سخت افزار مناسب برای تبلت ها اپل را دچار مشکل کنند.
HP و سامسونگ و موتورولا هم بازیگرانی در این عرصه هستند که باید جدی گرفته شوند.
فناوری ۴G
سال ۲۰۱۱ سال استفاده عملی از فناوری نسل چهارم تلفن همراه خواهد بود که تبادل دیتا از طریق گوشی را با سرعت دهها مگابیت در ثانیه ممکن خواهد کرد. اگر چه در زمان عرضه خدمات نسل سوم تلفن همراه هم چنین وعده هایی داده شده بود، اما این مساله جامه عمل به خود نپوشاند و باید منتظر ماند و دید اپراتورهای همراه این بار توان رقابت با شبکه های اینترنت پرسرعت زمینی را پیدا می کنند یا خیر.
ویندوز ۸
ویندوز ۷ در حدود یک سالی که از عرضه اش می گذرد کم و بیش با استقبال مواجه شده، اما مایکروسافت در سال ۲۰۱۱ ویندوز ۸ را آماده می کند تا در سال ۲۰۱۲ آن را روانه بازار کند.
در حال حاضر اطلاعات چندانی در مورد ویندوز ۸ در دست نیست، اما گفته می شود این ویندوز از قابلیت های لازم برای مقابله با سیستم عامل های آیفون و کروم که به شدت وابسته به شبکه هستند برخوردار خواهد بود. به هر حال شکی نیست که مایکروسافت اگر می خواهد مثل سابق کنترل بازار نرم افزار را در دست داشته باشد باید اینترنت و شبکه های اطلاع رسانی را جدی تر بگیرد.
ماشینهای برقی و هیبریدی
با گران شدن روزافزون قیمت سوخت ، تولید و عرضه اتومبیل های الکتریکی و برقی شتاب بیشتری به خود گرفته است. البته این خودروها هنوز از قدرت و سرعت و مدت زمان شارژ کافی برخوردار نیستند و لذا اکثر خودروهای برقی به صورت هیبریدی یا دوگانه سوز عرضه می شوند. در سال ۲۰۱۱ افراد بیشتری به خرید این خودروها روی خواهند آورد و دولت ها هم بر روی این مساله بیشتر سرمایه گذاری می کنند.
مرورگرهای جدید
نبرد نفس گیر مرورگرهای اینترنتی برای جلب نظر کاربران اینترنتی در سال ۲۰۱۱ هم ادامه می یابد و یکی از روش های مهم مرورگرها برای جلب نظر مردم استفاده از حداکثر توان سخت افزاری رایانه ها برای افزایش سرعت، کارآیی و ثبات است.
مایکروسافت تلاش کرده در این زمینه با استفاده از مرورگر IE9 خود پیشتاز باشد. این امر باعث ارتقای کیفیت نمایش گرافیک های سه بعدی و محتوای چندرسانه ای خواهد شد. گوگل و موزیلا هم با همین هدف در حال طراحی مرورگرهای جدید هستند.
Fusion
AMD امسال تلاش خواهد کرد با فناوری نوظهور خود موسوم به Fusion نبض بازار را در دست بگیرد. به همین منظور پردازنده های مرکزی یا CPU و پردازنده های گرافیکی یا GPU با هم ادغام خواهند شد. افزایش عمر باتری و ارتقای توان گرافیکی از جمله ادغام این دو پردازنده است که البته هنوز مشخص نیست این کار تا چه حد مورد استقبال قرار بگیرد و بازار به آن چه واکنشی نشان دهد.
فروشگاه های اینترنتی
سال ۲۰۱۱ سال راه اندازی فروشگاه های جدید اینترنتی برای فروش انواع برنامه و نرم افزار خواهد بود. اپل که در این زمینه پیشگام بوده تا به حال میلیاردها دلار درآمد از این طریق به جیب زده و دیگر شرکت ها هم قصد دارند از این طریق هم کسب درآمد کنند و هم به طور غیر مستقیم برای تولیدات خود تبلیغات کنند.
گوگل و مایکروسافت هم با استقبال ازاین شیوه کم کم فروش سنتی نرم افزار را کنار می گذارند. اپل فعلاً برای آیفون، آی پد و رایانه های مک از این شیوه فروش استفاده می کند.