سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس در ژنو:
همكاريهاي بينالمللي با كشورهاي در حال توسعه يك بايد است
سبزپرس – گروه بین الملل: سخنگوی فراکسیون محیط زیست مجلس در ميزگرد «شمارش معكوس تا سال 2015 براي نيل به اهداف توسعه هزاره» با تاكيد بر همكاريهاي بينالمللي با كشورهاي در حال توسعه، گفت: در اين رابطه لازم است فعاليتها و اولويتها بر حوزههاي مشخصي مانند فقرزدايي، آموزش،انتقال تكنولوژي و فناوري به كشورهاي در حال توسعه متمركز گردد.
به گزارش سبزپرس، انوشیروان محسنی بندپی که در ژنو سخن می گفت، «ريشهكني فقر مطلق و گرسنگي»، «رسيدن به سطح آموزش ابتدايي مورد انتظار»، «عدالت جنسيتي و تواناسازي زنان»، «كاهش مرگ و مير كودكان»، «افزايش بهداشت مادران»، «مبارزه با ايدز و بيماريهاي مختلف»، «توسعه پايدار» و «مشاركت بينالمللي» را به عنوان اهداف جامعه بينالملل برشمرد كه بايستي تا سال 2015 به آنها دست يافت.
نماينده مردم نوشهرو چالوس با بيان اينكه رسيدن به اين اهداف تا پنج سال آينده نيازمند وجود نقشه راه جامع و عزمي راسخ همراه با ارتقاي همكاريهاي بينالمللي و تعهد به اجراي آنهاست، گفت: فائق آمدن بر مشكلات و نيل به اهداف هزاره با نگاهي يك سويه و انتزاعي به مشكلات بينالمللي و برخوردي گزينشي با آنها و نيز بدون پرداختن به علل و ريشه آنها ميسر نيست.
محسني بندپي ادامه داد: در حقيقت تشديد برخي از اين مشكلات در دهههاي اخير به دليل عدم درك درست از ريشه بحرانهاي بينالمللي و نبود اراده سياسي براي ريشهكني آنها بوده است.
وي در ادامه با بيان اينكه
كشورهاي در حال
توسعه در اثر بحرانهاي مختلف از بحران غذايي در
كشورهاي فقير و در حال
توسعه گرفته تا بحران اقتصادي و مالي اخير در
كشورهاي صنعتي كه عمدتا از آمريكا سرچشمه ميگيرد، ضربه شديدي خورده اند گفت: آثار مخرب اين بحرانها در اقتصاد آنها مانع از پياده كردن طرحهاي خرد براي نيل به اهداف
توسعه هزاره شده است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: مايه تاسف است كه امروز بيش از يك ميليارد نفر يعني از شش نفر جمعيت جهان يك نفر در فقر به سر ميبرد و با گرسنگي دست و پنجه نرم ميكند به گونه اي كه براساس آمارهاي معتبر بين المللي در سال 2009 تعداد فقرا، گرسنگان از مرز يك ميليارد نفر گذشت كه اين ناشي از آثار منفي بحرانهاي بينالمللي در
كشورهاي فقير و در حال
توسعه است.
سخنگوی فراكسيون محیط زیست گفت:
كشورهاي در حال
توسعه در طول چند سال گذشته با تدوين سياستها و برنامههاي اقتصادي و مالي تلاش كردهاند، در جهت نيل به اهداف
توسعه گام بردارند. با اين وجود متاسفانه به دليل نبود شرايط بينالمللي مناسب اين دسته از كشورها در اجراي برنامه ها و سياست هاي خود ناكام مانده و برخي از برنامههاي حياتي آنها به شدت مورد تهديد قرار گرفته است.
محسني بندپي با بيان اينكه شكاف فزاينده بين شمال و جنوب براي چندين دهه موجب بياعتمادي جنوب در زمينه عزم
كشورهاي شمال براي همكاري در جهت نائل شدن به اهداف هزاره گرديده است، گفت: استمرار اين بياعتمادي ميتواند در نهايت صلح و امنيت بينالمللي را به طور جدي به مخاطره بيندازد.
وي افزود: بر اين باوريم كه همكاريهاي بينالمللي با
كشورهاي در حال
توسعه يك
بايد است كه لازم است فعالانه گسترش يافته و با اولويت در حوزههاي مشخصي مانند فقرزدايي ، آموزش ،انتقال تكنولوژي و فناوري به
كشورهاي در حال
توسعه و ... متمركز گردد.
وي خاطرنشان كرد:ساز و كارهاي پارلماني بايستي در جهت نيل به اهداف هزاره فعال گردند و مجالس نيز در زمينه ارتقاي آگاهي و تضمين برنامههاي دولتها ضروري است كه نقش سازندهاي را ايفا كنند.
محسنی بندپی در پايان دو پرسش را مطرح كرد و گفت: با توجه به تاكيد بعضي از همكاران پارلماني براي رسيدن به اهداف
توسعه هزاره سوم الزام تعهدات
كشورهاي كمك كننده مالي چگونه نظارت ميشود؟ همچنين نقشه راه در تامين منابع مالي براي ريشهكن كردن فقر و گرسنگي در پنج سال باقيمانده براي رسيدن به اهداف
توسعه هزاره سوم توسط بانك جهاني چگونه است؟