برخلاف برخی مواد غذایی تقویت‌كننده سیستم ایمنی مانند میوه و سبزیجات كه حاوی آنتی‌اكسیدان‌ها و مینرال‌های بسیارند و پروتئین، بسیاری از مواد غذایی نیز تضعیف‌كننده سیستم ایمنی هستند.
در اینجا به 3 مورد از این موارد اشاره می‌كنیم.

بهتر است با شروع پاییز كه فصل شیوع سرماخوردگی است مصرف این مواد غذایی را كنار بگذارید.




1.سركه صنعتی

مصرف مقدار كمی سركه هیچ مشكلی پیش نمی‌آورد اما مصرف بالای آن در سالاد باعث می‌شود مقدار فراوانی كالری دریافت كنید اما ارزش غذایی سالاد پرفیبر و ویتامین‌تان از بین برود. برای یك ظرف بزرگ سالاد تنها یك قاشق سركه صنعتی كفایت می‌كند. بهتر است به جای سركه كمی روغن زیتون و آبلیمو یا سركه سیب، فلفل، كشمش و پیاز تازه به سالادتان بیفزایید.




2.گوشت گوساله پرچرب :

گوشت گوساله غنی از آهن، زینك و ویتامین‌های ب‌كمپلكس است اما برخی از بخش‌های آهن غنی از چربی‌های اشباع است كه می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان كوركتال و دیگر سرطان‌ها را افزایش دهد. هنگام خرید بخش‌های كم‌چرب را انتخاب كنید و هر چربی كه به چشم دیده می‌شود را دور بریزید.




3. قهوه :

قهوه فواید بسیاری برای سلامت دارد. به عنوان نمونه می‌تواند جلوی آسیب‌دیدگی سلولی در اثر رادیكال‌های آزاد را بگیرد. اما از آنجا كه ادرارآور است می‌تواند سبب از دست دادن مقدار فراوانی از ریزمغذی‌ها شود. از سوی دیگر مصرف بالای آن نه تنها شما را تشنه می‌كند بلكه سبب افسرده شدن و اعتیاد شما به آن می‌شود. كالری بالا و چربی‌های اشباع قند و شیر یا خامه‌ای كه به آن می‌افزایید نیز می‌تواند مشكل‌ساز شود. سعی كنید در روز یك یا دو فنجان قهوه بیشتر ننوشید.