پژوهشگران رشته شیمی در کشور ژاپن یک کاتالیزور نمکی جدید را کشف کردند که کاملا سبز و دوستدار محیط زیست است و می تواند در تولید دارو جایگزین کاتالیزورهای فلزی سمی رایج شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، محققان دانشگاه ناگویا تکنیکی را برای تولید دارو به روشی زیستی و بدون استفاده از موادی که می توانند
محیط زیست را سمی کنند پیدا کردند.
در این
کاتالیزور به جای استفاده از فلزات سنگینی که به عنوان واکنش دهنده در بسیاری از واکنشهای شیمیایی تولید دارو به کار می روند از عنصر “ید” استفاده می کند.
بیشتر داروهایی که استفاده رایج دارند با مولکولهایی به نام “کایرال” که بسیار پر خطرند ساخته می شوند.
در آزمایشگاه سنتز مولکولهای کایرال حاضر در داروها کار ساده نیست به خصوص با توجه به اینکه تنها یکی از اشکال کایرال دارای خواص شیمیایی و فیزیکی درست برای فعال کردن دارو است، تولید این مواد دشوارتر می شود.
تا امروز، موثرترین روش برای فعال کردن این مولکولها برای انجام یک واکنش شیمیایی دقیق که منجر به تولید محصول نهایی مورد نظر شود استفاده از فلزاتی چون تیتانیوم، اوسمیم و کروم بود که همانند کاتالیزورهایی رفتار می کردند که توانایی هدایت واکنشها به سمت محصولات مورد نظر را دارند.
هرچند میزان اثربخشی این مواد بسیار بالا است اما این فلزات برای
محیط زیست خطرات زیادی به همراه دارند.
به همین منظور این دانشمندان به دنبال تکنیکهای “سبزتری” گشتند و توانستند به جای استفاده از این فلزات سنگین از ید استفاده کنند.
این محققان با استفاده از پراکسید هیدروژن، نمکهای آمونیوم و ید موفق شدند مولکولهای “بنزنو فوران” را به دست آورند.
این ماده، ترکیب پایه برای سنتز بسیاری از داروها به خصوص برخی از داروهای ضد سرطان خون است.
بازده استفاده از این کاتالیزو برابر با کاتالیزورهای فلزات سنگین است با این تفاوت که بدون تولید مواد سمی کاملا دوستدار
محیط است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.