:
در پرندگان بسیار رایج است که دچار کمبود ویتامین Dبشوند و این کمبود می تواند مشکلات بیشماری را به وجود بیاورد. قرار گرفتن پرنده در معرض پرتو های مفید ، می تواند حال پرنده را بهبود بخشد و همچنین می تواند کمبود هایی که باعث بروز مشکلات مربوط به سلامتی می شوند را رفع کند ... . توضیح مترجم : توجه داشته باشید ! قرار دادن پرنده در معرض نور خورشید در حالتی که قفس پرنده دارای سایه نباشد تا پرنده به آن پناه ببرد ، می تواند پرنده ی شما را دچار گرمازدگی شدید کند و حتی باعث مرگ وی شود. بنابراین پرنده را به خصوص در تابستان و اواخر بهار که هوا در ایران گرم است ، بیشتر از 15 دقیقه در نور خورشید قرار ندهید و ترجیحا خودتان هم حضور داشته باشید تا گرمازده نشود و برای اطمینان ، حتما بخشی از قفس را در سایه قرار دهید تا پرنده وقتی گرمش شد ، به آن سایه پناه ببرد و مشکل جدی پیدا نکند.
نکته ی 2 : نور خورشید از پشت پنجره نمی تواند باعث ساخته شدن ویتامین D در بدن پرنده بشود زیرا شیشه اشعه ی فرابنفش را جذب می کند . بنابراین کافی است زمانی که می خواهید پرنده در نور آفتاب باشد ، چند دقیقه در حضور خودتان پرنده در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد تا کمبود هایش برطرف شود . ضمنا به نکته ی قبل حتما توجه بفرمایید .
مهمترین مشکلاتی که کمبود ویتامین D باعث آنها می شود ، عبارتند از :
ضعیف شدن دستگاه ایمنی / قرار گرفتن در معرض خطر ابتلا به بیماری های پوکی استخوان ،خمیدگی ستون فقرات ،باز شدنو دور شدن پاها از یکدیگر (splayed legs) ،رشد غیر عادی منقار ، مشکلات تولید مثلی (تخم برگردان شدن (یعنی عدم توانایی دفع تخم که در صورت عدم مراجعه در اسرع وقت ، پرنده می میرد .بعدا درباره ی این مشکل هم مقالاتی خواهیم داشت. )، شُل شدن پوسته ی تخم ها ، مرگ جوجه ها ) و همینطور میتواند باعث بروز حملات و به میزان کمتر،باعث چرخش پشت و گردن (به اصطلاح حالت ستاره نگری Stargazing) بشود... . در پرندگان بیمار ، قرار گرفتن در معرض نور باعث برطرف شدن نیاز فوری به ویتامین D و همچنین موجب بهتر شدن حال پرنده میشود که یک فاکتور شفابخش به حساب می آید .
تصویر از یک پرنده ی بیمار که دچار حالت غیرعادی گردن یا به اصطلاح دچار حالت ستاره نگری شده است .
.در مناطقی که دسترسی به نور خورشید محدود است : (همچون نیمکره ی شمالی در طول زمستان) ، لامپ های طیف کامل (full-spectrum lamps) می توانند به منظور تامین اشعه های UVA و UVB مورد استفاده قرار بگیرند.
.می توان از غذاهای دارای ویتامین D استفاده نمود . مانند : تخم مرغ .
.حتما با دامپزشک پرنده ی خود درباره ی غذاهای مکمل صحبت کنید :مکمل ها باید به دقت توسط یک دامپزشک کنترل و نظارت شوند چون ویتامین D اضافی (به شکل مکمل غذایی) به کلیه آسیب می رساند و باعث کند شدن رشد می شود.
منتظر بخش بعد باشید ...
منبع متن و تصاویر: AvianWeb Ultimate Resource about Bird Species with Photos, Bird Health, Breeding & Bird Care
مترجم: مجید ابن النصیر (نام کاربری : m.en)
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.