دنیای گجت ها به شدت بزرگ بوده و تقریبا هر ماه چندین گجت جدید معرفی شده و به لیست گجت های موجود در بازار اضافه می شوند. اما در این بین تنها تعداد کمی از گجت ها هستند که می توانند محبوبیت زیادی برای خودشان دست و پا کنند. این گجت ها کاربران شان را مشتاق خود کرده و سعی می کنند انتظارات را به خوبی بر آورده کنند. از این رو کاربران هم، همواره منتظر نسل یا نسل های بعدی گجت های محبوبشان هستند. در این مقاله می خواهیم هشت گجت محبوبی را معرفی کنیم که در چند ماه آینده عرضه خواهند شد و قطعا ارزش انتظار کشیدن را دارند. با ما همراه باشید.
- موتورلا دروید بیونیک 4G
تاریخ عرضه: همین تابستان (طبق اعلام ورایزون)
ما اولین بار، بیونیک اندرویدی را در ماه ژانویه و در نمایشگاه CES دیدیم. این تلفن با صفحه نمایش 4.3 اینچی و رزولوشن 960 در 540 پیکسل وعده ابعادی بزرگ را به شما می دهد. دروید اولین اسمارت فون دو هسته ای است که از شبکه 4G LTE در اپراتور ورایزون پشتیبانی می کند. همین امر باعث شده که پیش بینی ها و شایعات زیادی پیرامون این تلفن شکل بگیرد و آن را تبدیل به یکی از گجت های جذاب مورد انتظار کند.
در مورد عرضه بیونیک، باید گفت که بعد از تاخیرهای فراوان، قرار شده که این تلفن در نیمه دوم سال ۲۰۱۱ به بازار عرضه شود. با این که هم اکنون در نیمه دوم ۲۰۱۱ هستیم، اما هنوز تاریخ عرضه مشخصی برای بیونیک دریافت نکرده ایم. حتی شایعاتی منتشر شده بود که از کشته شدن این تلفن به دست موتورلا خبر می داد. اما این هفته مدیر عامل موتورلا اعلام کرد که این تلفن در سپتامبر وارد بازار خواهد شد. طبق اعلام ورایزون، ما بیونیک را همین تابستان ملاقات می کنیم.
- تلفن های مبتنی بر ویندوز فون مانگو:
تاریخ عرضه: پاییز (طبق اعلام مایکروسافت)
مانگو (انبه) نام اولین آپدیت بزرگ از آخرین سیستم عامل موبایل مایکروسافت است. طبق گفته مایکرسافت، مانگو بیش از ۵۰۰ قابلیت جدید را برای ویندوز فون های قدیمی و جدید به ارمغان خواهد آورد و اگر شرکت های سازنده موبایل از آن استقبال کنند؛ این نسخه می تواند ویندوز فون را حتی هم رده آیفون و اندروید قرار دهد. در تست هایی که بر روی ویندوز فون مانگو انجام شده، بسیاری بر این باوراند که مقدار بسیار زیادی از مشکلات نسخه قبلی ویندوز فون 7 رفع شده اند.
ویندوز فون مانگو دارای قابلیت های جذابی در زمینه ارتباطات و شبکه های اجتماعی است و همچنین زمینه های انعطاف پذیری را هم برای سفارشی سازی ارائه می دهد. ناوبری روانی هم دارد. اولین تلفن انبه ای در ژاپن رو نمایی شده و به دست فوجیتسو – توشیبا ساخته شده است. تلفن های مانگو به زودی به بازار جهانی هم راه پیدا کرده و در کنار iOS 5 و Black Berry OS 7 و نان زنجبیلی اندروید؛ بازار رقابت را داغ تر از این خواهند کرد.
- پلی استیشن ویتا:
تاریخ عرضه : سال نو میلادی (طبق اعلام سونی)
پلی استیشن ویتا قرار است راه پی اس پی ها را دنبال کند و آبروی سونی را در بازار کنسول های پرتابل حفظ نماید. سونی با ارائه ویتا سعی می کند در مقابل تلفن های هوشمند دو هسته ای جدید که روز به روز سهم بیشتری از بازار گیم را نصیب خود می کنند؛ بایستند. این نسخه جدید در برابر PSP ها دچار تغییرات بنیادینی نشده. اما قابلیت های عالی و کاملی به آن اضافه شده است. مانند صفحه نمایش لمسی خازنی از نوع OLED، اهرم های آنالوگ دوگانه، تاچ پنل در سطح پشتی، دوربین های عقب و جلو و همچنین قابلیت اتصال به شبکه های وای فای. همه این امکانات را با پردازنده چهار هسته ای ARM و چیپ گرافیکی فوق العاده قوی؛ می توانید با قیمت ۲۵۰ دلار در اختیار داشته باشید. بنابراین، ویتا می تواند بازار Nintendo 3Ds را هم نصیب خود کند. البته نینتندو هم قیمت کنسول دستی 3Ds را از ۲۵۰ دلار به ۱۷۰ دلار کاهش داده است تا کار را برای سونی مشکل کند.
شما همچنین می توانید نسخه 3G ویتا را با قیمت ۳۰۰ دلار در اختیار داشته باشید. البته باید برای به بازار آمدن آن، باید تا پایان سال انتظار بکشید.
- نینتندو Wii U
تاریخ عرضه: ۲۰۱۲، طبق اعلام نینتندو
بعضی از طرفداران پر و پا قرص و سر سخت نینتندو، از سال ۲۰۰۶ تا کنون انتظار نسل بعدی این کنسول را می کشیدند. نینتندو Wii توانست در مدت حضورش در بازار، با به کار بستن کنترلر حرکتی، سهم خوبی را نصیب خود کند و در نهایت تبدیل به محبوب ترین کنسول خانگی شود. البته در یک سال گذشته این کنسول نتوانست به خوبی سال های قبل فروش کند. پس نینتندو دست به کار شد و Wii U را در نمایشگاه E3 معرفی کرد.
Wii U بالاخره کاربرانش را از کیفیت تمام HD بهره مند می کند. بنابراین می تواند در کنار کنسول هایی مثل ایکس باکس و پلی استیشن بایستد. اما بهترین بخش آن کنترلر شش اینچی لمسی آن می باشد. این کنترلر می تواند هم به عنوان صفحه نمایش اصلی به کار رود و هم این که به عنوان صفحه نمایش دوم، انجام وظیفه کند. با دو اهرم آنالوگ، یک پد هدایتی، ۴ دکمه هدایتی و ۴ دکمه فرمان، دوربین جلویی و همچنین کنترلر حرکتی، اگر نتوانیم Wii U را یکی از بهترین کنسول ها بدانیم؛ حداقل می توانیم دسته اش را به عنوان بهترین کنترلر موجود بشناسیم.
دنیای گجت ها بسیار بزرگ است و تقریبا هر ماه چندین گجت جدید معرفی شده و به لیست گجت های موجود در بازار اضافه می شوند. اما در این بین تنها تعداد کمی از گجت ها هستند که می توانند محبوبیت زیادی برای خودشان دست و پا کنند. این گجت ها کاربرانشان را مشتاق خود کرده و سعی می کنند انتظارات را به خوبی بر آورده کنند. از این رو کاربران هم، همواره منتظر نسل یا نسل های بعدی گجت های محبوبشان هستند. در بخش اول چهار مورد از این گجت ها را بررسی کردیم و حالا قرار است به سراغ چهار گجت دیگر برویم. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
- Pentax Q:
این مدل کوچک ترين دوربيني خواهد بود که از لنز قابل تعويض بهره مي برد. بدنه ی اين دوربین از آلیاژ منيزيم بوده و واقعا کوچک است. به طوري که وقتي آن را در مقابل دوربين هایی مثل PEN EP-3 از اليمپوس و آلفا NEX-3 از سونی، که خود کوچکترین دوربين های بدون چشمي این سبک هستند؛ قرار مي دهیم، Pentax Q را تنها کسری از بدنه آن ها مي بینیم. ابعاد این دوربين برابر 3.9 در 2.3 اینچ است و البته نباید از آن انتظار دوربین های DSLR را داشت. صفحه نمایش LCD سه اینچی، قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت تمام اچ.دی و قابلیت تعویض لنز ها دست به دست هم می دهند تا این گجت را برای افرادی که به یک دوربینِ «لنز تعویض پذیر» جمع و جور کارا نیاز دارند؛ بسیار جذاب کند.
- تبلت آمازون:
تاریخ عرضه: حدود ماه اکتبر (طبق گزارش روززنامه وال استریت جورنال – بدون تایید از طرف آمازون)
در چند ماه گذشته، شایعات زیادی در وب پر شده که خبر از یک تبلت اندرویدیاز سوی آمازون می دهند. شرکتی که توانست با ساخت کتاب خوان های الکترونیکی محبوب کیندل، موفقیت زیادی در عرصه گجت ها کسب کند. داده هایی که وجود دارند متناقض هستند و آمازون هم وجود چنین تبلتی را تایید نکرده است. البته در مصاحبه ای که با مدیر عامل آمازون – جف بزوز – انجام شد؛ او این شایعات را تکذیب هم نکرد.
آمازون اخیرا یک فروشگاه اپلیکیشن اندرویدی راه انداخته و سرویس تحت کلود موزیک اش را هم عرضه کرده است که با دستگاه های اندرویدی کار می کند. پس تبلت آمازون می تواند واقعا در راه باشد. به نظرتان آیا می توانیم منتظر تبلتی باشیم که با انبوه تبلت های اندرویدی اش متفاوت بوده و بتواند به خودی خود پا به پای آیپد رقابت کند؟
- نسل بعدی آیپاد های اپل:
تاریخ عرضه: در این مورد هیچ چیز رسمی ای وجود ندارد. اما اپل 5 سال است که آیپاد هایش را در سپتامبر معرفی می کند.
تقریبا هیچ چیزی از نسل بعدی آیپاد ها نمی دانیم. یکی از شایعات این است که اپل قصد عرضه آیپاد تاچ سفید را دارد. اما در مورد این که چه تغییراتی روی گجت اصلی بازار MP3 پلیر ها انجام خواهد شد؛ چیز زیادی نمی دانیم. بعضی حدس و گمان ها حکایت از کشته شدن آیپاد کلاسیک یا حتی آیپاد Shufffle دارد. یا فراتر از آن، پشتیبانی آیپاد تاچ از شبکه های 3G. البته این غیر ممکن است ولی اگر اپل بخواهد یک محصول دیگر را نیز، همرده آیفون محبوبش عرضه کند؛ ممکن است دست به چنین کاری بزند.
از طرف دیگر می توانیم تصور آیپاد نانو ای بزرگ تر و مجهز به دوربین را داشته باشیم. نظرتان در مورد آیپاد تاچ 128 گیگابایتی، با قیمت ارزان تر چیست؟ در مورد قابلیت سینک بی سیم، بین آیپاد ها چطور؟
- آیفون 5:
تاریخ عرضه: هیچ تاریخ رسمی ای اعلام نشده است. اما نام های آگوست و سپتامبر(با احتمال بیشتر)، به طور وسیعی در شایعات شنیده می شوند.
شاید آیفون 5، جذاب ترین گجت تمام این لیست باشد. شاید برای هیچ گجتی به اندازه آیفون 5 انتظار نکشیده باشیم. هر کسی دلش می خواهد بداند آیفون 5 چه شکلی است. در اوایل WWDC 2011 محل عرضه آیفون بعدی عنوان می شد. اما با عرضه نشدن آن، انتظار ها بیشتر هم شد. (می دانم و می دانید که این جملات بوی اغراق می دهند :)
اگر شما هم هر روز در وب و سایت های انگلیسی زبان گشت میزنید، احتمالا می دانید: روزی نیست که در آن حداقل یک شایعه از ویژگی های آیفون 5 منتشر نشده یا مطلبی درباره اش نوشته نشود. بر خلاف آیفون 4 که قبل از عرضه لو رفت و همه با طراحی اش آشنا شدند، هم اکنون هیچ اطلاعات قابل اعتمادی از آیفون 5 در دسترس نیست. پس تنها چیزی که داریم تعدادی حدس و پیشگویی است.
از طرفی در مورد طراحی فیزیکی کاملا نویی در آیفون بعدی صحبت می شود. از طرف دیگر گفته می شود که نمایشگر Retina بزرگتر خواهد شد و تا لبه ی گجت پیش خواهد رفت. بعضی شایعات حذف دکمه Home را مطرح می کنند. بعضی از لمسی شدن آن صحبت می کنند و برخی می گویند این دکمه بزرگتر خواهد شد. در مورد دوربین های بهتر و فلش LED قوی تر هم حرف های زیادی زده می شود. در مورد NFC یا تکنولوژی پرداخت روی موبایل هم گمانه زنی هایی شده است. پشتیبانی از شبکه های نسل چهارم هم یکی دیگر از بحث های مطرح شده است.
شما در مورد این گجت ها چه فکر می کنید و برای کدام یک از آن ها بیش از همه مشتاق هستید؟