پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
  • گودال آتش کوسه ◄ گودال آتش کوسه
      گودال آتش الهام گرفته از پوستر فیلم که شبیه کوسه با دهان باز از آرواره ها طراحی شده است ، وحشت سینمایی را به حیاط خلوت می آورد . گودال آتش آرواره که توسط Burned by Design ساخته شده است ، ادای احترامی شگفت انگیز از تریلر نمادین کوسه اسپیلبرگ است. طراحی حماسی یک ساختار دو قسمتی است: بدن کوسه با جزئیات، که لحظه وحشتناک را از پوستر فیلم به تصویر می کشد، و یک گودال آتش در داخل. دهان باز ترسناک کوسه به عنوان نقطه دسترسی آسان به آتش عمل می کند که هنگام غرش شعله ها از درون، تصویری چشمگیر را ارائه می دهد.
  • کاناپه راحت حیوانات خانگی ◄ کاناپه راحت حیوانات خانگی
      کاناپه راحت حیوانات خانگی دارای درب های چوبی است که برای جلوگیری از پوشاندن موهای گربه روی کوسن ها تا می شود . مبل گربه توسط Tomoya Ono یک قطعه مبلمان مدرن طراحی شده است که هم صاحبان گربه و هم حیوانات خانگی آنها را مورد توجه قرار می دهد. هنگامی که از آن استفاده نمی کنید، قسمت های نشیمنگاه نرم را می توان به دقت بسته کرد تا ظاهری تمیز و بدون مو داشته باشد. این کاناپه که با در نظر گرفتن دوام ایجاد شده است، از مواد ضد خش ساخته شده است و کاملاً قابل شستشو است و برای خانواده هایی که گربه دارند ایده آل است.
  • بازوهای مینیاتوری ◄ بازوهای مینیاتوری
      بازوهای مینیاتوری طراحی شده برای جوجه ها، پرنده شما را به یک ابرقهرمان پردار با بازوهای سبز عضلانی کوچک تبدیل می کند . بازوهای هالک پرینت سه بعدی برای جوجه ها: چرا نباید پرنده ای فوق العاده قوی در اطراف حیاط قدم بزند؟ این ارتقای نهایی برای مرغ متوسط ​​است. هیچ چیز مانند پرنده ای که عضله دوسر بازوی سبز را خم می کند «باورنکردنی» نمی گوید…
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29366    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

استفاده بهینه از ضایعات نان در تغذیه دام



چكیده
در سالهای اخیر به دلایل متعدد از جمله كیفیت نامناسبنانهای سنتی و قیمت پایین نان، كشور ما با انبوهی از ضایعات نان مواجه است، بطوریكه گاهی تا 30% نان تبدیل به ضایعات می شود و با توجه به حجم بسیار بالای مصرف ناندر كشور، این رقم بسیار قابل توجه می باشد. بر اساس گزارش ایرنا، شهروندان ایرانیسالانه 300 میلیون دلار نان ضایع می كنند. با توجه به كپك زدگی بخش قابل توجهی ازضایعان نان، احتمال وجود مایكوتوكسین ها در آنها بسیار زیاد می باشد. مایكوتوكسینها سموم قارچی هستند كه در حیوانات و انسان خاصیت جهش زایی و سرطان زایی دارند. دربین مایكوتوكسین ها 14 نوع سرطان زا وجود دارد و آفلاتوكسین ها قوی ترین و خطرناكترین آنها هستند. وجود آفلاتوكسین ها در غذای دام علاوه بر اینكه برای آنها بیماریزا است، وارد شیر آنها شده و از طریق مصرف شیر و دیگر فراورده های لبنی وارد بدنانسان می شوند. این فرآورده های غذایی برای انسان مضر و بسیار خطرناك می باشند. از طرفی با توجه به آلوده بودن درصد زیادی از شیرهای تولیدی كشور ما به آفلاتوكسین ها،امكان عرضه شیر و فرآورده های لبنی در بازارهای بین المللی وجود ندارد.استانداردهای موجود در بسیاری از كشورها، حداكثر مقدار مجاز آفلاتوكسین ها را درغذای دام و طیور، 20 میكروگرم در كیلوگرم (ppb) تعیین نموده اند و البته حداكثرمقدار مجاز آن در شیر، 5/0 میكروگرم در كیلوگرم (ppb) می باشد. با توجه به تحقیقاتانجام شده در كشور ما مشخص گردیده است كه میزان آفلاتوكسین در شیر و فرآورده هایلبنی بیش از حد مجاز می باشد. لذا با توجه به اینكه بخش اعظم ضایعات نان، كپك زدهبوده و مصرف آنها درتغذیه دام غیر مجاز است؛ در شرایط موجود معدوم نمودن ضایعات نانبه دلیل هزینه های مربوط به آسیب های انسانی و خسارات مادی فراوانی كه انواعسرطانهای ناشی از مایكوتوكسین ها در پی دارد، مقرون به صرفه تر است. اما از طرفی باتوجه به حجم بسیار بالای این ضایعات اگر به طریقی مایكوتوكسین های آن حذف و یا بهحد مجاز تقلیل یابند می توان از آن در تغذیه دام استفاده نمود. لذا انجام تحقیق جهتتعیین میزان واقعی آفلاتوكسین ها در ضایعات نان و انتخاب مناسب ترین روش حذف یاكاهش مایكوتوكسین ها از ضایعات نان و طراحی كارخانه عمل آوری نانهای خشك ضایعاتی،امری ضروری بوده و در صورت تحقق آنها می توان سالانه از مصرف توأم با مخاطره وهمراه با خسارات انسانی و مادی فراوان انواع سرطان و نیز هدر رفتن چند صد میلیوندلار ضایعات نان جلوگیری كرد.
مقدمه
بر طبق گزارش ایرنا گاهی تا 30 درصدنان تبدیل به ضایعات می شود كه با توجه به حجم بسیار بالای مصرف نان در كشور ماسالانه حدود 300 میلیون دلار از گندم های تولیدی و وارداتی ضایع می شود. این درحالی است كه كشور ما یكی از بزرگترین وارد كنندگان گندم در جهان است. كارشناسان ازضایعات نان به عنوان بزرگترین اسراف ملی یاد می كنند و از این رو ضمن تأكید بربهینه سازی مصرف، خواستار جلوگیری از هدر رفتن یارانه اختصاص یافته به نان هستند. آمار رسمی بیانگر این موضوع است كه تا پایان سال 1381 بیش از 10 هزار میلیارد ریال،صرف یارانه نان شده است. همچنین یارانه نان، 79 درصد كل یارانه ها را در سال 1381به خود اختصاص داده است كه البته با در نظر گرفتن یارانه گندم، دولت در سال 1381،دوازده هزار و چهارصد میلیارد ریال یارانه برای یك كالا پرداخته است. اما در نگاهعمیق تر به این مسأله متوجه خواهیم شد كه این تنها بخش ناچیزی از ضرر و زیانی استكه مصرف نامناسب نان ـ كه البته آن هم ناشی از كیفیت نامناسب نانهای سنتی و قیمتپائین نان است ـ به همراه دارد. همانطوری كه می دانیم تقریباً اكثر این ضایعات نانكه به صورت نانهای خشك می باشد به مصرف تغذیه دام می رسد. این نانهای خشك اكثراً بهصورت كپك زده و حاوی سموم قارچی بوده كه برای انسان بسیار خطرناك و سرطانزا میباشند. كاملاً واضح است كه هزینه های مربوط به آسیب های انسانی و در درجه بعد هزینههای مادی درمان انواع سرطان های ایجاد شده توسط این سموم بسیار بسیار بیشتر از ضررو زیان اقتصادی ناشی از هدر رفتن گندم و یارانه دولت می باشد. مطمئناً جدا از مسألهمربوط به آسیب های انسانی، هزینه درمان، داروهای مورد نیاز و مسائل مرتبط با آن درهر مورد سرطان بسیار قابل توجه بوده و شاید یارانه ای كه دولت مجبور خواهد شد دردراز مدت برای آن بپردازد ـ با توجه به دوره طولانی درمان سرطانها و قیمت بالایدارو و... ـ از یارانه گندم و نان هم بیشتر شود.
بحث
مایكوتوكسینها
تعداد بسیار زیادی از كپك ها تركیبات سمی بنام مایكوتوكسین (Mycotoxin) تولیدمی كنند. در قارچها و سایر ارگانیسم ها، متابولیت های اولیه تركیباتی هستند كه جهترشد و تكثیر ضروری می باشند و متابولیت های ثانویه در انتهای فاز لگاریتمی رشدتشكیل می شوند و اهمیت آشكاری در رشد و یا متابولیسم ارگانیسم ندارند. به طور معمولاین تركیبات هنگامی تشكیل می شوند كه مقادیر زیادی از پیش سازهای متابولیكی اولیهنظیر اسیدهای آمینه، استات، پیروات و غیره تجمع یابد. در واقع ساخته شدن مایكوتوكسین هاتوسط قارچ روشی است كه از طریق آن، تركیبات پیش ساز مازاد بر نیاز متابولیكی، كاهشمی یابد (6) و (8). در بین مایكوتوكسین ها، 14 نوع سرطانزا وجود دارد كه در اینمیان آفلاتوكسین ها (Aflatoxins) از نظر سرطان زایی قوی ترین تركیبات می باشند. آفلاتوكسین ها توسط دوكپك آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus flavus) و آسپرژیلوسپارازیتیكوس(Aspergillus parasiticus) تولید می شوند(12). آفلاتوكسین ها انواعمختلفی دارند، شامل آفلاتوكسین M2, M1 G2, G1, B2, B1 و مشتقات آنها كه آفلاتوكسین B1 قوی ترین نوع می باشد (8). بازتاب نور این شش توكسین در زیر نور ماوراء بنفش (UV) به صورت زیر می باشد (8)
:B2,B1آبی، G1: سبز، G2: سبزـ آبی، M1: أبی- بنفش، M2: بنفش.
آفلاتوكسین ها در طیف وسیعی از مواد غذایی نظیر خوراك دام وطیور، شیر، آرد گندم، آرد سویا، كشمش، پنیر، ماست، سوسیس های تخمیری، گوشت های عملآوری شده و ... مشاهده شده است (6). در صورت كپك زدگی خوراك دام و تولید آفلاتوكسین (AFB1) B1 در آن، مشتق 4-Hydroxy آن یعنی آفلاتوكسین M1 ( AFM1) در شیر مشاهده میشود كه همانند AFB1 اثرات هپاتوتوكسیسیتی (Hepatotoxicity) و سرطان زایی دارد (1) و (4). البته باید ذكر شود كه محققین مختلف وجود آفلاتوكسین های M4 , M2 , M1 را درشیر گزارش كرده اند كه همگی آنها مشتقات آفلاتوكسین های B1 و B2 می باشند. امامهمترین آفلاتوكسینی كه در شیر و فرآورده های لبنی وجود دارد نوع M1 می باشد(9) و.(17)

در مورد حداكثر مقدار مجاز AFB1 و AFM1 در كشورهای مختلف قوانین متنوعیوجود دارد اما به طور معمول حداكثر مقدار مجاز AFB1 را در خوراك دام 20-10 میكروگرمدر كیلوگرم در نظر می گیرند. مطالعات مختلف نشان داده اند كه میزان تولید AFM1 درشیر چیزی حدود 2-1% میزان AFB1 در خوراك دام می باشد. بنابراین در بسیاری از كشورهاحداكثر مقدار مجاز AFM1 را در شیر 5/0- 01/0 میكروگرم در لیتر تعیین می كنند (8) و (13). با توجه به اینكه در عمده كشورهای در حال توسعه از جمله ایران، حجم قابلتوجهی از خوراك دام آلوده به كپك و در نتیجه آفلاتوكسین های متنوع بخصوص AFB1 میباشد وجود AFM1 در شیر دامها امری طبیعی می باشد. حتی در كشورهای توسعه یافتهنظیر آمریكا نیز گاهی اوقات شیوع های گسترده ای از AFM1 را در شیرهای تولیدی میتوان دید. در مورد نحوه اثرات سرطان زایی آفلاتوكسین ها مطالعات متعددی توسط محققینمختلف انجام شده است و اكثر محققین بر این عقیده اند كه آفلاتوكسین ها بخصوص نوع B1 كه قوی ترین و سمی ترین نوع نیز هست از طریق اتصال به ملكولهایDNA سلول و ایجاد جهشهای نقطه ای در آن و اختلال در سنتز DNA اثر خود را می گذارند. البته بجز اسیدهاینوكلئیك، سایر ماكروملكولهای سلولی نیز ممكن است تحت تأثیر آفلاتوكسین ها قراربگیرند (11) و (16). مشخص شده است كه تركیبات آنتی اكسیدانی BHA و BHT قادرند خاصیتجهش زایی AFB1 را به میزان دو برابر افزایش دهند (15). همچنین ثابت شده است كه سمیتآفلاتوكسین ها در حیوانات جوان و جنس نر بیشتر می باشد. روش های مختلفی جهت اندازهگیری مقدار آفلاتوكسین ها در خوراك دام و مواد غذایی وجود دارد از جمله EIA , ELISA , RIA, TLC , HPLC (13) و (17). البته بایستی توجه داشت كه در هركشوری با توجه بهامكانات موجود بایستی سعی شود كه از دقیق ترین و ارزان ترین روش جهت اندازه گیریاین سموم بسیار خطرناك استفاده شود و سپس با مشخص كردن میزان تقریبی سموم در موادغذایی مختلف بخصوص خوراك دام، حد مجازی برای آن تعریف شده و همچنین راههایی جهت حذفیا كاهش این سموم در مواد غذایی معرفی شود.
در مورد تأثیر یا عدم تأثیرفرآیندهای مختلف بر روی آفلاتوكسین M1 موجود در شیر مطالعات و تحقیقات بسیاری انجامشده است. در مورد تأثیر حرارت پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون، بعضی از محققین براین عقیده اند كه میزان AFM1 در طی این فرآیندها كاهش می یابد اما اكثر محققین براین باورند كه حرارت بر روی این سموم تأثیری ندارد. در مورد تأثیر سرد كردن وانجماد نیز نظراتی مشابه با تأثیر حرارت وجود دارد (14). بعضی از محققین بر اینباورند كه در فرآورده ای نظیر ماست كه محیطی اسیدی دارد مقدار AFM1 فعال كاهش مییابد اما این نظریه بوسیله محققین دیگر مورد قبول واقع نشده است. در تهیه انواعپنیر با توجه به اینكه آب پنیر یا whey از لخته یا Curd جدا می شود، بعضی ازدانشمندان معتقدند كه AFM1 در آب پنیر قرار گرفته و بنابراین در خود پنیر AFM1 وجودندارد اما اكثر محققین نشان داده اند كه AFM1 هم در خود لخته پنیر و هم در آب پنیروجود دارد و حتی گفته می شود كه مقدار AFM1 در لخته پنیر بسیار بیشتر از آب پنیر میباشد. در شیرهای تغلیظ شده نیز وجود AFM1 ثابت شده است. در مورد خامه و كره گفته میشود كه با توجه به اینكه AFM1 بیشتر تمایل دارد كه در فاز آبی قرار گیرد بنابرایندر هنگام تهیه خامه و كره، این ماده به میزان خیلی كم وارد خامه و كره شده بنابراینمیتوان گفت كه در بین محصولات لبنی كره و در درجه بعد خامه دارای كمترین میزانآفلاتوكسین میباشند (3) و (10)
با توجه به مجموع مطالب ذكر شده، محققینسالهاست كه در تلاشند تا به طریقی این آفلاتوكسین ها را از مواد غذایی مختلف ازجمله خوراك دام و شیر حذف نمایند و راههایی نیز تاكنون پیشنهاد شده است.
سولفیتها و بی سولفیت ها از جمله افزودنی های غذایی هستند كه به طور گسترده و به منظورهایمختلفی در مواد غذایی استفاده می شوند. مطالعات متعددی نشان داده اند كه سولفیت هاو بی سولفیت ها قادرند AFB1 را شرایط آزمایشگاهی و در بعضی مواد غذایی مثل ذرتتجزیه و غیر فعال كنند. همچنین بر پایه این نتایج تحقیقاتی نیز بر روی شیر انجامشده است و نشان داده شده كه بی سولفیت پتاسیم 4/0% قادر است میزان AFM1 را در شیركاهش دهد (2) و (5) و (7).
پراكسید هیدروژن در بعضی مواد غذایی از جمله بادامزمینی قادر به تجزیه AFB1 بوده، در شیر نیز در غلظت حدود 6% در كاهش غلظت AFM1 مؤثرمی باشد (2) و (8). عده ای از دانشمندان تأثیر H2O2 را در كاهش آفلاتوكسین ها درخوراك دام بررسی نموده و نتایج مختلفی بدست آورده اند(14).
اشعه ماوراء بنفش (UV) قادر است كه بعضی از انواع آفلاتوكسین ها از جمله AFM1 را در شیر تجزیه كند. مطالعات نشان داده است كه تأثیر اشعه ماوراء بنفش در حضور حرارت افزایش می یابد. همچنین بیان می شود كه تأثیر اشعه ماوراء بنفش در كاهش مقدار آفلاتوكسینها در pH های مختلف، متفاوت می باشد و در این مورد گزارشات متنوعی وجود دارد. بعضی از محققینمعتقدند كه استفاده توأم H2O2 و اشعه ماوراء بنفش تأثیر بیشتری در كاهش مقدارآفلاتوكسین ها در مواد غذایی دارد (18) و(19).

در مورد مكانیسم تأثیر تمام اینتركیبات بر روی آفلاتوكسین ها نیز تحقیقات بسیاری انجام شده است و نظریه مختلفی نیزرائه شده است كه از ذكر آنها در این مقاله خودداری می شود.
در نهایت می توان
گفت كه اگر چه كه به عقیده كارشناسان ضایعات نان بزرگترین اسراف ملی می باشد اما درنگاهی عمیق تر می توان متوجه شد كه علاوه بر این مطلب، ضایعات نان یكی از بزرگترینتهدید كننده های سلامت عمومی جامعه نیز بوده و حتی اگر تنها و تنها به جنبه اقتصادیقضیه توجه شود مطمئناً در دراز مدت، ضرر و زیان اقتصادی ناشی از مصرف توأم بامخاطره آنها، با توجه به هزینه های گران درمان سرطان ها و مسائل مرتبط به آن از هدررفتن چند صد میلیون دلار یارانه گندم و نان نیز بیشتر می باشد. لذا با توجه بهمجموع مطالب ذكر شده پیشنهاد می شود كه با انجام تحقیقات لازم، مناسبترین روش حذف ویا كاهش مایكوتوكسین ها از ضایعات نان ـ كه یكی از مهمترین منابع مایكوتوكسین درخوراك دام می باشد ـ انتخاب و با طراحی كارخانه های عمل آوری نانهای خشك ضایعاتی،سالانه از مصرف توأم با مخاطره و یا هدر رفتن چند صد میلیون دلار ضایعات نانجلوگیری نمود
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ عقیم سازی
◄ جوش در سگ ها
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ کتامین
◄ كتاب(7)
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ فيبر ها
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ گربه های ناز نازی
◄ German Shorthaired Pointer
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ فصل چهارم
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ British Shorthairs
◄ ماهي و ماهي خور
◄ شباهت حيوانات
◄ بستنی قهوه گربه
◄ Dog Fashion
◄ دکتر هومن و جراید
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ معرفی دکتر شیری
◄ iهیولا ها
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ Metynnis Fasciatus
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ دراگون – Dragon
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ تغذیه ایگوانا
◄ قیمت روز خودرو
◄ سگ پیتبول
◄ شی هوا هوا
◄ Belgian Sheepdog
◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ غدای بچه گربه
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ سگ در ایران باستان
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ Z
◄ بیضه ها
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ "وگانیسم"
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ یوزپلنگ
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ حیوانات در برف
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ Redbone Coonhound
◄ Chinook
dram film izle