پت شاپ پرشین پت
Follow Us
facebook twitter blog google

خبر های روز حیوانات خانگی

  • چراغ شب مرغ ◄ چراغ شب مرغ
      نور شب معمولی تبدیل شده به یک مرغ شایان ستایش با شخصیتی فراموش نشدنی که باعث می شود بچه ها قبل از خواب لبخند بزنند . Chicken Night Light که توسط Zanwen Li طراحی شده است، زمان خواب را به درخششی گرم و ملایم از آرامش تبدیل می کند. این چراغ شب که به شکل یک جوجه چاق و شایان ستایش است، به لبخند زدن در شب و افزایش روشنایی در صبح کمک می کند. لامپ مرغ نوری آرام بخش می تابید که اتاق را آرام می کند و به بچه های کوچک کمک می کند تا با آرامش از آنجا دور شوند و با مثبت اندیشی از خواب بیدار شوند.
  • مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت ◄ مبلمان خالی از سکنه با پاهای عنکبوت
      مبلمان گوتیک که روی پاهای عنکبوتی متعادل شده اند، عناصر طراحی ترسناک و غیرمنتظره با موضوع هالووین را با مواد لوکس با کیفیت بالا ترکیب می کنند . Arachnid طراحی شده توسط Haunt مجموعه جدیدی از مبلمان لوکس گوتیک است که فانتزی جاودانه را وارد عصر مدرن می کند. صندلی تخت، میز کناری ، و تخت با پاهای عنکبوتی با ابهت که از زیر هر قطعه می خزند، بالا می روند. هر اثر عنکبوتی ترکیبی از ظرافت و هنر تاریک است که همه از چوب ماهون جامد توسط صنعتگران چیره دست تراشیده شده است.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      غذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین‌های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می‌کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی قهوه گربه ◄ بستنی قهوه گربه
      آثار هنری شگفت انگیز نقاشی شده با قهوه توسط هنرمند روسی Elena Efremova . انواع مختلف قهوه ویژگی منحصر به فردی را برای هر نقاشی گربه ایجاد می کند .
  •  قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده ◄ قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغده
      فنجان های قهوه به یاد ماندنی دارای تصاویر زیبای جغدهای شایان ستایش با چشمانی به اندازه چشمان شما پس از اولین جرعه است. بسته بندی Boo Takeaway و فنجان های قهوه که توسط Backbone Branding برای خط جدید قهوه رویال ارمنستان "Owl" طراحی شده است. در ارمنی، "بو" به معنای "جغد" است، اشاره مستقیم به پرنده شب‌زی، که برای یک برند قهوه از آن به عنوان نام استفاده می‌کند. چشمان کنجکاو جغد با فنجان های دارای تصاویر کارتونی که آنها را به جغدهای جذاب تبدیل می کند، به کانون طراحی تبدیل می شود. فنجان‌های قهوه جغد در رنگ‌های مختلفی عرضه می‌شوند تا با زمانی از روز که قهوه سفارش می‌دهید، مطابقت داشته باشد، چه برای بیدار شدن از خواب صبحگاهی و چه در اواخر شب.
  • قاب دوربین فیدر پرنده ◄ قاب دوربین فیدر پرنده
      تغذیه پرنده چند منظوره با کیف یکپارچه برای دوربین در فضای باز به افراد اجازه می دهد تا پرندگان را در حیاط خلوت خود تغذیه و ضبط کنند . تغذیه کننده پرنده که توسط Wasserstein برای قرار دادن دوربین های محبوبی مانند Wyze Cam طراحی شده است به شما کمک می کند هر صدای جیر جیر و بال زدن را با وضوح بالا ثبت کنید. در عین حال که دوربین شما را از باران، باد و عناصر بیرونی در امان نگه می‌دارد، حیات وحش را مستقیماً در معرض دید قرار می‌دهد. این تغذیه کننده پرنده که به راحتی بر روی درختان یا دیوارها نصب می شود و با انرژی خورشیدی سازگار است، پرنده نگری را به یک ماجراجویی با فناوری پیشرفته تبدیل می کند.
  • بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ◄ بستنی آموزشی به شکل کوه یخ
      بستنی آموزشی به شکل کوه یخ ذوب می شود تا یک پنگوئن یا خرس قطبی را در بالای چوب بستنی نشان دهد. بسته بندی بستنی تابستانی تاک طراحی شده توسط BXL به بچه ها در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا می آموزد. این طراحی بسته بندی قدرتمند است زیرا یک تجربه ساده از خوردن بستنی را به یک درس قابل تامل تبدیل می کند. این نشان دهنده ناپدید شدن حیات وحش در مناطق قطب شمال به دلیل گرمایش جهانی است.
  • کفش های میکی موس ◄ کفش های میکی موس
      کفش‌های پاشنه بلند خلاقانه با گوش‌های نمادین میکی موس که به جلو متصل شده‌اند، ترکیبی عالی از شیطنت دوران کودکی و مد بزرگسالان هستند. کفش های میکی موس توسط کوپرنی طراحی شده اند زیرا بزرگسالان دیزنی نیز به مد لباس نیاز دارند. در نمایشگاه کوپرنی بهار تابستان 2025 در دیزنی لند پاریس رونمایی شد. کفش های میکی موس که در ایتالیا ساخته شده اند، یک کفش کلکسیونی با نسخه محدود هستند که ترکیبی از تجمل و نوستالژی هستند.
  • ماسک صورت Cthulhu ◄ ماسک صورت Cthulhu
      ماسک صورت خلاقانه با شاخک‌های چرم واقعی برای افرادی که می‌خواهند به نظر برسند که به تازگی از رویای تب لاوکرافت بیرون آمده‌اند. ماسک صورت Steampunk Cthulhu که توسط Uchronic از چرم ساخته شده است ، با هر شاخک شکل و جزئیات برای به تصویر کشیدن آن حال و هوای وهم انگیز و اخروی. چرم با کیفیت بالا برش خورده، قالب‌گیری شده و دوخته می‌شود تا جلوه‌ای واقعی و لغزنده به ماسک بدهد. تناسب قابل تنظیم، ماسک صورت Cthulhu را به طرز شگفت‌آوری راحت نگه می‌دارد، زیرا در مناطق بایر حرکت می‌کنید یا در Burning Man مورد توجه قرار می‌گیرید.
  • کیف دستی میکی موس ◄ کیف دستی میکی موس
      کیف چرمی شیک و چشم نوازی که برای طرفداران شیک دیزنی ساخته شده است با گوش های نمادین میکی موس در بالا ارائه می شود. کیف سوایپ میکی موس توسط کوپرنی برای کسانی که عاشق دیزنی و مد بالا هستند طراحی شده است. کیف دستی میکی موس که در ایتالیا از چرم مشکی باکیفیت ساخته شده است، هم یک کیف روزمره کلکسیونی و هم پوشیدنی است. در طول نمایش مد SS25 Coperni در دیزنی لند پاریس معرفی شد.
12345678910بعدیآخرین
(1 - 10) / 29369    |     صفحه 1 از 2937
RSS

GetPagedList: 0,440,,False,False,False,CreationDate,0,10

معرفي نژاد گربه


اخبار ومقالات - گالری


نمایش متن مقالات

دامپزشكي كه اقتصاد مي داند

امپزشكي كه اقتصاد مي داند
با دكتر محمد آقاميري ، رئيس سازمان نظام دامپزشكي كشور




دكتر محمد آقاميري، همان دامپزشكي است كه در سخنان اشك‌آلود داوود دانش‌جعفري در عصر بهاري خردادماه سال 87 به دليل گزارش هاي اقتصادي اش به رئيس جمهور مورد انتقاد قرار گرفته است.

وي حالا فقط در كسوت رئيس سازمان نظام دامپزشكي كشور به پرسش‌هاي «جام‌جم» پاسخ مي‌دهد و پست همزمان چالش برانگيزش را ترك كرده است.

وي حدود يك سال پس از استقرار دولت نهم، كار خود را در سازمان نظام دامپزشكي آغاز كرد و همزمان پست معاونت اقتصادي بازرسي ويژه دفتر رئيس ‌جمهور كه رياست آن به عهده برادر رئيس‌جمهور داوود احمدي‌نژاد بود را در اختيار گرفت.

تناقض‌ ذاتي ميان 2 علم انساني اقتصاد و علم تجربي دامپزشكي، موضوع سوالات بسياري از وي بوده كه آقاميري مي‌گويد به بسياري از آنها پاسخ داده و ماجرا تمام شده است.

پاسخ‌هاي او به پرسش‌هاي «جام‌جم» آن‌گاه كه در حيطه تخصصي وي دامپزشكي قرار مي‌گيرد كامل و جامع است و وقتي كه به ماجراي به زعم وي «تمام شده» مي‌رسد، رنگ و بوي ديگري مي‌گيرد كه باز هم مطالعه آن دريچه‌اي جديد به مسائل پيش‌روي اقتصاد ايران مي‌گشايد.
وضعيت بيماري‌هاي مشترك انسان و دام كه يكي از رشته‌هاي زيرمجموعه بررسي‌هاي نظام دامپزشكي است، در كشور ما چگونه است؟
بيماري‌هاي مشترك انسان و دام در حوزه سازمان دامپزشكي است، در حوزه نظام دامپزشكي نيست اما به طور كلي عرض مي‌كنم آمار و ارقامي كه موجود است، مي‌گويد: ما الان بيش از 1700 نوع عامل بيماري‌زايي يا پاتوژن داريم كه بيش از 50 درصد آن در انسان و حيوان مشترك است لذا دامپزشكي در كشور جايگاه خاص و ويژه‌اي پيدا مي‌كند.
از چه نظر؟
از نظر ارتقاي بهداشت عمومي جامعه. شايد اولين باري كه شما مي‌شنويد فردي دامپزشك است، اين سوال به ذهنتان برسد كه من مرغ يا گاو ندارم كه نزد او بياورم، بگويم مرغم چه مي‌خورد، گاوم چه مي‌خورد، مريض است و... يا به او مي‌گوييد ما مي‌خواهيم گاوداري يا گوسفندداري احداث كنيم، بايد چه كنيم؟
اين نشان مي‌دهد هنوز چهره دامپزشكي به مردم ما معرفي نشده و عمده ايرادش را به اسم اين سازمان مي‌گيرم. اسم اين سازمان نبايد «دامپزشكي» باشد؛ چون كار ما فقط طبابت نيست. جزئي‌ترين كار ما طبابت است. عمده كار دامپزشكان، ارتقاي بهداشت و نظارت بهداشتي است. همين گوشت قرمز كه شما ميل مي‌فرماييد، گوسفند يا گاوي كه به كشتارگاه مي‌رود قبل از ذبح بازرسي مي‌شود و بعد از كشتار هم مجددا مورد بازرسي قرار مي‌گيرد. تمام امعاء و احشاي اين دام اعم از كبد، قلب و... كه قرار است به مصرف انسان برسد، بررسي مي‌شود. اگر مشكل پاتولوژيك يا فيزيولوژيك داشته باشد بلافاصله آن دامپزشك و ناظر فني بهداشتي موظف است واكنش مربوط به آن نوع بيماري را نشان دهد و بعضا اين واكنش منجر به ضبط لاشه مي‌شود يعني لاشه را معدوم مي‌كنند؛ البته گاهي لاشه ضبط موضعي و گاهي اصلاح مي‌شود كه اين كار به نوع بيماري بستگي دارد. اين يك بخش كار دامپزشكي است؛ يعني نظارت بهداشتي.
بخش عمده ديگر كار دامپزشك، مبارزه با بيماري‌هاي بخش ديگر كنترل و پيشگيري از بسياري از بيماري‌هاست. اينجا به حديث ارزشمندي از امام علي(ع)‌ اشاره مي‌كنم.
قال علي(ع)‌: الدفع احون من‌الرفع
يعني دفع كردن بهتر از رفع كردن است. يعني همان شعار مصطلح ما: پيشگيري بهتر از درمان است.
لذا اسم سازمان دامپزشكي به نظر من، بايد سازمان بهداشت، كنترل و پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي دام باشد. چراكه آخرين كار آن كه درصد جزئي وظايف محوله است، بحث دامپزشكي است. وظايف اصلي اين سازمان و دامپزشكان ارتقاي بهداشت عمومي جامعه است. مبارزه با بيماري‌هاي دام و بيماري‌هاي مشترك بين انسان و دام است و همچنين كنترل امراض پيشگيري از بسياري بيماري‌هايي كه مي‌تواند حادث باشد.
اين است كه امروز شما با خيال راحت مرغ و گوشت مي‌خريد و استفاده مي‌كنيد و ترديدي هم نداريد و حتي اگر در آنها ضايعه ببينيد، مي‌گوييد حتما كنترل شده است. اين اعتماد قلبي است كه مردم نسبت به خادمان خود دارند، اما اين خادمان واقعا گمنامند و جلوي چشم نيستند.
اما واقعا عاشقانه خدمت مي‌كنند. بسياري از همكاران عزيز ما در خط مبارزه با بيماري‌ها خودشان به آن بيماري دچار شدند و جان خود را با افتخار فداي ملت كردند و اين نشان از عشق فعالان اين حرفه به مردم‌شان است.
چندي پيش بحثي در رسانه‌ها درباره واردات گوشت يا دام زنده از كشورهاي همسايه ايران مانند افغانستان و پاكستان مطرح شد. اين موضوع صحت دارد؟
اين مساله در حوزه نظام دامپزشكي نيست و سازمان دامپزشكي بايد پاسخگو باشد، اما به لحاظ تخصصي بايد بگويم، واردات دام طبق تصميماتي كهOIE مي‌گيرد و بندهايي كه ابلاغ و هرسال كشورهاي آلوده را مشخص مي‌كند، مي‌گويد اين كشور مشكل بيماري دارد يا خير. شايد در يك كشور چند منطقه آلوده و چند منطقه سالم باشد. وقتي كشور مي‌خواهد واردات دامي را انجام دهد مهم‌ترين مبحث مورد توجه امنيت غذايي مردم است كه مسوولش ما هستيم و اين را با هيچ‌چيز ديگر عوض نمي‌كنيم. اين امر نيز يك روال قانوني دارد. نگاه مي‌كنند اگر كشوري آلودگي و بيماري نداشته باشد و شرايط ما و استانداردهايOIE را داشته باشد، واردات دام از آن اشكال ندارد و وارد مي‌شود. اين چيز تازه‌اي نيست، سازمان دامپزشكي كشور براساس استانداردها تصميم مي‌گيرد.
آيا همسايه‌هاي ما جزو فهرست سياه اعلامي امسال نبودند؟
اين را بايد از سازمان دامپزشكي بپرسيد در حوزه من نيست.
شما براي اداره سازمان نظام دامپزشكي چه برنامه‌هايي داشتيد؟
ما چند محور براي ترميم سازمان داشتيم. اولين محور بحث اعتمادسازي به سازمان نظام دامپزشكي بود. يعني قبلا اعضاي ما به سازمان اعتماد نداشتند و ارتباطات‌شان قطع شده بود. ما در سال 85 حدود 17500 نفر عضو داشتيم كه به 4000 نفرشان بيشتر حق عضويت نمي‌دادند يعني فعال نبودند. اما امروز نزديك به 23 هزار نفر عضو داريم كه حدود 15 هزار نفرشان فعال هستند.
روندي را براي اعتمادسازي پيش گرفتيم تا ارتباط‌مان را با اعضا بيشتر كنيم. اكنون ارتباط ما با اعضا ارتباط خوب و تعريف‌شده‌اي است.
دومين محور، بحث آموزش است. بازآموزي و برگزاري كنگره‌هاي علمي و تخصصي در سطح بين‌المللي از زيربخش‌هاي آن است. همچنين بايد براي اعضا تسهيلاتي درنظر گرفته شود.
اما ظاهرا شما تعرفه‌هاي دامپزشكي را هم افزايش داده‌ايد.
بله. اتفاقا اولين بخش اعتمادسازي چند مولفه داشت. مهم‌ترين‌اش اين بود كه تعرفه‌هاي بخش خصوصي دامپزشكي از سال 76 پايه‌اش تصويب شده بود در سال 81 بين 10 تا 15 درصد با اختيار وزير وقت افزايش پيدا كرد يعني قريب به 10 تا 11 سال تعرفه‌ها فقط با 15 10 درصد برپايه نرخ سال 76 افزايش مي‌يافت.
همچنين از مهم‌ترين كارهايي كه سازمان نظام دامپزشكي در اين دوره انجام داد كه با بحث‌هاي كارشناسي و وقت گذاشتن همراه بود، تعيين نرخ حداقل دستمزد خدمات دامپزشكي بخش خصوصي براساس فرمولاسيون سازمان حمايت از توليدكنندگان و مصرف‌كنندگان است.
اين فرمول به اين صورت به دست آمد كه ما طي 28 روز با بيش از 900 هزار ركورد عملياتي، عدد وارد سيستم برنامه كرديم و 17 هزار فرم را خلاصه كرديم تا بتوانيم از آن ميانگيني به دست بياوريم و آن را داخل فرمول‌ها بگذاريم و بتوانيم جواب دهيم. پيگيري‌هاي متعدد و نامه‌نگاري‌هاي زيادي انجام داديم تا بتوانيم چنين كار بزرگي را انجام دهيم. كار مشكلي بود. با لطف خدا و حمايت‌هاي دولت از بخش خصوصي نتيجه گرفتيم بويژه آقاي مهندس اسكندري بسيار حمايت مي‌كردند.
اين اولين قدم اعتمادسازي ما بود كه به اعضا بگوييم واقعا مي‌خواهيم كار كنيم چون نااميد بودند مي‌‌گفتند ما حق عضويت مي‌دهيم اما شما با آن كار نمي‌كنيد.
اين كار خيلي بزرگي بود و به چشم آمد. تقريبا خيالات و افسانه‌اي براي اطرافيان بود كه به وقوع پيوست. قبلا آنها از خود مي‌پرسيدند آيا واقعا مي‌شود يك روز تعرفه‌ها تصويب شود؟
هر جا مي‌رفتيم پيگيري مي‌كردند و مي‌گفتند آقا اين تعرفه‌ها چه شد؟ حق هم داشتند 11 سال تعرفه تغيير نكرده است و از طرف ديگر صنف ما اعضاي نجيبي دارد. چرا كه تا سال گذشته در ميان جمعيت بيش از 12 هزار نفري كه در بخش خصوصي دامپزشكي فعاليت مي‌كنند 400 پرونده تخلفاتي داشتيم كه عدد آن قابل ذكر نيست و شايد كمتر از يك درصد باشد.
اين نشان مي‌‌دهد كه علاوه بر اين كه صنف ما دستمزد پاييني داشتند، اما هيچ موقع تخلف نمي‌كردند. خدمات خود را گران‌تر از مصوبه سال 81 با 15 10 درصد افزايش نرخ عرضه نمي‌كردند.
آيا واقعا ارزش ندارد آدم براي اين صنف زحمت بكشد و تلاش كند؟
و بحث دوم؟
دومين بحث ما تعريف رابطه‌اي متعارف و مناسب بين كارفرمايان و مسوولان فني بهداشتي بخش خصوصي بود. مسوولاني كه در كشتارگاه‌ها، مراكز بسته‌بندي، سردخانه‌ها و... وظيفه نظارت بهداشتي داشتند، اما حقوق خود را از كارفرما دريافت مي‌كردند. حتما به ذهن شما متواتر شده كسي كه حقوقش را از كارفرما مي‌گيرد و بعد مي‌‌‌خواهد بر كار كارفرما نظارت بهداشتي كند، قطعا تركيب مناسبي نيست و قطعا مي‌تواند مفاسد داشته باشد. براي همين ما آيين‌نامه نظارت بهداشتي را ارائه كرديم كه فكر مي‌كنم 15 14 سال بود در وزارت جهادكشاورزي مطرح بود و متاسفانه به هيات دولت نمي‌رفت.
سرانجام با همتي كه آقاي اسكندري داشتند و پيگيري‌هاي سازمان دامپزشكي و سازمان نظام دامپزشكي نتيجه گرفتيم.
در آيين‌نامه نظارت بهداشتي بر دامپزشكي ضمن اين كه مباحث نظارت بهداشتي در آن وجود دارد ماده 19 آن قطع ارتباط مالي بين كارفرماها و مسوولان فني را تصريح كرده است.
اين حقوق را چه كسي مي‌پردازد؟
طبق اين آيين‌نامه پرداخت حقوق به سازمان نظام دامپزشكي محول شده است و در سالروز تولد باسعادت آقا علي‌بن موسي الرضا(ع)‌ يعني 8/8/88 اين كار اجرايي مي‌شود و سازمان ما از طريق صندوق تعاون رفاه اين قطع ارتباط مالي بين كارفرما و مسوول فني را انجام مي‌دهد. البته دوطرف از اين ماجرا سود مي‌برند؛ چرا كه مثلا بيمه مسوول فني توسط مجموعه ما پرداخت مي‌شود و اين وجوه ديگر سربار كارفرماها نخواهد بود و از آنها قطع ارتباط مي‌كند. ضمن اين كه نظارت دقيق بر عملكرد مسوول فني توسط كارفرما و بازرسان ما انجام خواهد شد. لذا ضريب امنيت بهداشت غذايي جامعه خيلي بالاتر مي‌رود و امنيت شغلي دامپزشكان و ساير رده‌هاي دامپزشكي زياد مي‌شود.
اين حركت‌ها كه انجام شد اعتماد به سازمان نظام دامپزشكي بالاتر رفت و دامپزشكان به سمت منزل خود هجوم آوردند يعني برگشتند به جايي كه قبلا از آن فرار كرده بودند.
مشاركت آنها سبب شده تا ما از سال گذشته تاكنون در كل كشور نزديك به 6000 نفر را در بخش خصوصي تحت آموزش قرار دهيم و بعد دوره بازآموزي ببينند.
اين يك امر بي‌سابقه‌اي بود و براي برگزاري كنگره‌هاي علمي تخصصي در سطح بين‌المللي، سال گذشته 3 كنگره و امسال اولين كنگره برگزار شد و 2 كنگره ديگر براي امسال داريم.
خود اين براي بخش‌ خصوصي خيلي ارزشمند بود.
فعال بودن دفاتر استاني كه قبلا نداشتيم نيز بخشي ديگر از كارها بود. ما قبلايك رئيس نظام داشتيم اما دفاترمان فعال نبود. جالب است عرض كنم زماني كه در سال 85 سازمان را تحويل گرفتيم 10 نفر نيروي ثابت و 4 نيروي ساعتي داشتيم با حداقل حقوق.
اما در حال حاضر ما اينجا را با حدود 70 نفر مي‌چرخانيم و حدود 60 نفر از نيروها را استخدام كرده‌ايم. نيروها از همين فارغ‌التحصيلان بيكار بخش دامپزشكي هستند. اين امر بدون دريافت يك ريال از دولت بوده و فرصت شغلي ايجاد كرديم. اعتقاد داريم، مي‌شود خيلي كارها انجام داد تا بيكاري در دامپزشكي ريشه‌كن شود. من به جرات مي‌گويم، چنانچه خصوصي‌سازي و اجراي سياست‌هاي خصوصي‌سازي به عهده سازمان نظام دامپزشكي باشد، تا پايان سال براي تمامي فارغ‌التحصيلان و ساير رده‌هاي دامپزشكي فرصت شغلي ايجاد مي‌كنيم؛ يعني در اين صنف يك نفر بيكار در هيچ كجاي كشور نخواهيم داشت.
ضريب نفوذ خدمات دامپزشكي در كشور چقدر است؟
ما براي هر خدمتي يك ضريب نفوذ داريم اين ضريب به نسبت جمعيت كشور يا مثلا به نسبت جمعيت روستايي كشور براي تعداد دامپزشكي كه وجود دارد، محاسبه مي‌شود. ما الان حدود 125 تا 130 ميليون واحد دامي داريم. آمار دقيق بخش‌هاي مختلف خصوصي را نمي‌توانم الان به شما بدهم اما فعالان بخش خصوصي ما بالغ بر 6000 نفر هستند.
ضمن اين كه اگر بخواهيم كساني را كه در بخش مايه‌كوبي فعاليت مي‌كنند جمع كنيم، بالغ بر 12 هزار نفر در بخش غيردولتي دامپزشكي فعاليت مي‌كنند. اين نشان مي‌دهد كه بخش خصوصي در حال فعال شدن است اما اعتقاد من اين است كه ما بايد بخش خصوصي را سازماندهي و ساماندهي كنيم و نبايد آن را رها كنيم چون نظارت بر بخش خصوصي كار كوچكي نيست. شايد مهم‌ترين وظيفه دولت نظارت بر بخش خصوصي است.
درباره ضريب نفوذ نفرموديد.
حالا خودتان آن را حساب كنيد. عرض مي‌كردم كه اگر دولت بر بخش خصوصي نظارت نكند احتمال وارد شدن ضرر دوطرفه است: اگر نظارت نشود كه در بخش خصوصي چه كاري صورت مي‌گيرد و اگر معضلات و مشكلات بخش خصوصي شناخته نشود، ممكن است اين معضلات سبب منحل شدن و نابودي و تعطيلي بخش خصوصي شود.
از سوي ديگر ممكن است بخش خصوصي به مردم فشار بياورد يا وظيفه خود را انجام ندهد.
پس بايد نظارتي وجود داشته باشد. البته دولت بايد نظارت عاليه داشته باشد و كار اجرايي انجام ندهد. فقط كار نظارتي انجام دهد. سياستگذاري و برنامه‌ريزي، نظارت عاليه، صدور بخشنامه‌ها و تصويب قوانيني كه براي كمك به بخش مورد نياز است، از اين كارها هستند.
جناب آقاي دكتر حالا برسيم به نوعي ديگر از سوالات كه درباره جنابعالي وجود دارد. شما رئيس سازمان نظام دامپزشكي كشور هستيد و در عين حال مشاور اقتصادي رئيس‌جمهور هم بوده‌ايد. وزير اسبق اقتصاد....
من مشاور اقتصادي ايشان نيستم. من قبلا معاون اقتصادي بازرسي ويژه رئيس‌‌جمهور بودم. مي‌دانيد كه رئيس دفتر بازرسي رئيس‌جمهور تا همين اواخر اخوي رئيس‌جمهور حاج داوود احمدي‌نژاد بودند و من تا تاريخ 26/1/87 معاون اقتصادي بازرسي ويژه رئيس‌جمهور بودم. امسال نيز فقط با حكم آقاي رئيس‌جمهور رئيس سازمان نظام دامپزشكي جمهوري اسلامي ايران هستم.
زماني كه اين مسووليت را همزمان به عهده داشتيد اين دو مساله كاملا جدا سنخيتي با هم داشت؟ آيا شما كه تخصص‌تان در رشته دامپزشكي است مي‌توانستيد مسائل اقتصادي را به گونه‌اي شايسته تحليل كنيد؟ آن هم در دفتر بازرسي ويژه رئيس‌جمهور كه مي‌تواند گزارش‌هايي به رئيس‌جمهور بدهد كه ذهن و خط و ديدگاه ايشان را نسبت به برخي مسائل اقتصادي تعيين كند؟
اين داستان كه شما الان مي‌خواهيد بازكنيد مربوط به قبل است و ما نمي‌خواهيم آن را باز كنيم چون بحث‌هاي زيادي در اين زمينه مطرح است اگر درخصوص سازمان نظام دامپزشكي سوالي داريد در خدمتم.
اما لازم است براي بررسي عملكردها به گذشته برگرديم و اين گونه مسائل را باز كنيم.
اما ما نمي‌خواهيم. چون به اندازه كافي باز شده است. من تا آن تاريخ در آنجا (معاونت اقتصادي دفتر بازرسي ويژه رئيس‌جمهور)‌ فعاليت داشتم و نمي‌خواهم وارد موضوعش بشويم و چون بحث‌هاي متفاوتي مطرح است.
ورود به اين مسائل با انگيزه مچ‌گيري نيست بلكه با اين انگيزه است كه عملكردها در بخش‌هاي مختلف مورد بررسي قرار بگيرد و اگر قبلا مشكلي بوده، دوباره تكرار نشود.
اگر بخواهيم اين موضوع را نبش قبر كنيم، پاسخ زياد داريم اگر بنا به بررسي اين مسائل باشد، شما بايد عملكرد همه مديران را از اول انقلاب تاكنون بررسي كنيد. مدارك تحصيلي و جايگاه‌هاي خدمتي‌شان را ببينيد و تطابق بدهيد. بعد ببينيد چه كسي با چه مدارك تحصيلي كجا بوده است.
مثلا امروز و در يك مقطع كه حساسيت زياد شده بايد پرسيد آيا اين حساسيت در گذشته هم وجود داشته يا خير؟ من مي‌خواهم بگويم عده‌اي جزو كساني بودند كه هميشه خواستند دولت، عوامل دولت و خادمين ملت را كه در دولت نهم براي مردم تلاش مي‌كردند تا مردم رفاه و آسايش بيشتري داشته باشند تخريب كنند.
صحبت‌هايي كه الان مطرح مي‌شود، هم به نظرم در همين ارتباط است بعضي‌ها در صحبت‌هايشان به اين مسائل ايراد مي‌گيرند حتي شايد قبلا در جاهاي ديگر بدتر از اين صحبت‌ها هم مطرح مي‌شد اما نمي‌آمدند انگشت بگذارند. اين نشان مي‌دهد كه دولت نهم و دولت دهم و شخص آقاي دكتر احمدي‌نژاد داراي شخصيتي هستند كه با اعتقادات بسيار بالاي مذهبي و اعتقاد به اين كه خدا بزرگ است، حلال همه مشكلات را خدا مي‌دانند در صورتي كه در گذشته هم اين عبارت مطرح بود اما عده‌اي احساس مي‌كردند بايد كار حزبي كنند. تفاوت بزرگ دولت نهم و دهم با ساير دولت‌هاي گذشته اين بود كه وابسته به هيچ حزبي نبود. وامدار كسي نبود. مستقل، از دل مردم و از جنس مردم بود. برآمده از متن مردم بود.
الفاظ و عباراتي كه رهبر معظم انقلاب درخصوص دولت نهم به‌كار بردند، در دولت‌هاي گذشته بي‌سابقه بوده است. اين نشان مي‌دهد چه بخواهند چه نخواهند دولت، دولت پركار و پرتلاش بوده است.
به قول فرمايش رهبر معظم انقلاب (مدظله العالي) رئيس‌جمهور، رئيس‌جمهور سختكوش و هوشمند است. اينها عبارت‌هاي جديدي است كه براي مردم پيام دارد. پيامش اين است كه همه كارها با برنامه است. همه كارها داراي اصول است.
زيرساخت و فونداسيون دارد. اين برنامه‌ها قابل ريزش نيست. سختكوشي هم تعريف مشخص دارد. در كمتر دولت‌هايي ديده مي شد كه همه مديران شب و روز كار كنند.
يعني شما معتقديد اين مساله‌اي كه درباره عدم تداخل مشاغل جنابعالي در آن مقطع مطرح شده، در راستاي همين امر بوده است، يعني مي‌خواستند دولت را تخريب كنند؟
بله، بيشتر به دنبال اين بودند كه زحمات دولت را زير سوال ببرند. وگرنه ارتباطي ندارد. ضمن اين‌كه همه اين كارها مديريتي است.
شخصي مي‌آيد مسوول دستگاهي مي‌شود، يك‌سري اطلاعات كلي و جامع دارد، آيا وقتي مي‌خواهد كار كارشناسي انجام دهد خودش اين كار را مي‌كند؟ يا از كارشناس زبده و متخصص در همان كار و حرفه استفاده مي‌كند.
شما در معاونت اقتصادي بازرسي رئيس‌جمهور از اين كارشناسان داشتيد؟
بله، كار ما همين بود كه از كارشناسان دستگاه‌ها استفاده كنيم و كارشناسي كار را به كارشناس همان دستگاه مي‌سپرديم. مثلا در يك مقطع مجموعه‌اي را بازرسي كرديم، ‌از همان مجموعه كارشناساني را به مدت يك‌ماه مامور كرديم. 5 4 كارشناس زبده و حرفه‌اي برگزيديم ضمن اين‌كه خود من بي‌ارتباط با مباحث اقتصادي نيستم و در اين زمينه تجربه و سابقه دارم.
شما در زمينه اقتصاد فعاليت تجربي داشتيد؟
بله، مشكلات اقتصادي كشور را مي‌دانستيم و خوشبختانه كارهاي بسيار بزرگي در دولت انجام شد، بخصوص در بخش‌هاي اقتصادي. اين موضوع ارتباطي به بازرسي ما ندارد. اما در بحث تحول اقتصادي جرات پيدا كردن يك رئيس دولت براي جراحي اقتصاد يك كشور خيلي مهم است. جراحي بزرگ اقتصاد يك كشور كار كوچكي نيست. تحول اقتصادي كار كوچكي نيست. 7 مجموعه را به هم پيوستن، كار بزرگي است. هدفمند كردن يارانه‌ها آرزوي ديرينه دولت‌هاي قبل بوده كه بتوانند يك قدم بردارند و حتي اسمش را بياورند. در آن زمان نمي‌توانستند كاري در اين‌خصوص انجام دهند.
اينها كارهاي بزرگي بوده كه دولت نهم انجام داد و دكتر احمدي‌نژاد قطعا با همان تفكري كه در دولت نهم داشتند، در دولت دهم راسخ‌تر و با پشتوانه مردمي به سمت اهداف بزرگي كه بتوانند مشكلات مردم و مشكلات مملكت را حل كند، پيش خواهند رفت.
در بررسي‌هاي‌تان در معاونت اقتصادي بازرسي رياست جمهوري مهم‌ترين مشكلات اقتصادي كشور را چه كشف كرده بوديد؟
گفتم اجازه بدهيد به اين مسائل ورود پيدا نكنيم. اين صحبت‌ها قرار نيست گفته شود.
شما عضو كميسيون اقتصادي دولت هم بوديد؟
خير.
قبل از دولت نهم شما كجا فعاليت داشتيد؟
دانشگاه تدريس مي‌كردم.
در رشته دامپزشكي؟
بله.
آشنايي شما با اقتصاد از كجا بود؟
عرض كردم قبل از اين دولت كارم با حوزه اقتصاد بي‌ارتباط نبود.
اقتصاد خرد يا كلان؟
بحث اقتصاد خرد و كلان، يك بحث اقتصادي دانشگاهي است. عرض كردم بي‌ارتباط نبوديم. من اين موضوعات را براي اطلاع شما مي‌گويم.
چه شد كه از معاونت اقتصادي بازرسي رئيس‌جمهور جدا شديد و به سازمان نظام دامپزشكي آمديد؟
در تاريخ 10/7/85 طي حكمي به پيشنهاد وزير محترم وقت جهاد كشاورزي، جناب مهندس اسكندري بنده با حكمي كه از آقاي رئيس‌جمهور دريافت كردم، رئيس سازمان نظام دامپزشكي جمهوري اسلامي ايران شدم.
اين انتقال با رضايت خود شما بود؟
بله.
يعني عوامل حاشيه‌اي ديگر باعث نشد كه شما از آنجا كوچ كنيد؟
سازمان نظام دامپزشكي يكNGO است كه هيچ ارتباطي با جايگاه پستي و تشكيلاتي ندارد. معمولا NGOها اينقدر فعاليت نمي‌كنند؛ اما ما اين سازمان را خيلي جدي گرفتيم و چون جدي گرفتيم، خوشبختانه نتايج خيلي خوبي هم طي 3 سال اخير حاصل شد.
شما چه برنامه‌هايي را به وزير سابق جهاد كشاورزي ارائه كرديد كه ايشان مجاب شدند شما را به آقاي رئيس‌جمهور معرفي كنند؟
نحوه انتخاب رئيس سازمان نظام دامپزشكي به اين صورت است كه سازمان داراي يك شوراي مركزي است. شوراي مركزي متشكل از 17 نفر است؛ 9 نفر انتخابي و 8 نفر انتصابي.
از اعضايي كه منتصب هستند، 2 نفر نماينده وزير جهاد كشاورزي، يك نفر نماينده وزير دفاع، يك نفر نماينده وزير علوم، يك نفر نماينده وزير بهداشت، يك نفر نماينده سازمان محيط‌زيست است و 2 نفر رئيس دستگاه هستند؛ يكي رئيس سازمان دامپزشكي كشور و يكي رئيس موسسه رازي. اين 8 نفر به عنوان نماينده وزير در شوراي مركزي معرفي مي‌شوند.
بعد از مدتي با برنامه‌اي كه خدمت آقاي مهندس اسكندري در جهت ساماندهي بخش خصوصي دامپزشكي پيشنهاد كردم، در شوراي مركزي راي‌گيري شد؛ چراكه انتخاب رئيس سازمان براساس راي‌گيري است، 3 نفر كانديدا مي‌شوند و حتما بايد از شوراي مركزي معرفي شوند.
اين سه نفر به وزير جهاد كشاورزي معرفي مي‌شوند و ايشان از بين آنها يك نفر را به رئيس‌جمهور معرفي مي‌كند و رئيس‌جمهور به اين يك نفر حكم مي‌دهد. نحوه انتخاب رئيس سازمان نظام دامپزشكي اين طور است، يعني در اصل انتخابي است با راي اعضاي شورا و معرفي به وزير... . ديگر نمي‌خواهم دراين‌باره صحبت كنم.
سرانجام گلايه ما درباره ورود نكردن به بحث‌‌هاي مورد سوال باقي است...
از شما تشكر و عذرخواهي مي‌كنم كه نتوانستم در آن حوزه به طور كامل اطلاع‌رساني كنم. ما دوست داريم رسانه اطلاع‌رساني را به نحو مطلوب انجام دهد.
اعتقاد دارم بايد كارهايي را كه انجام مي‌شود، به مردم اطلاع‌رساني كرد.
وظيفه ما كار كردن است، اطلاع‌رساني كار رسانه است؛ اما رسانه بايد كار را به نوعي اطلاع‌رساني كند كه مردم از دولتمردان و كشورشان لذت ببرند و اين كار شماست؛ اما همين رسانه مي‌تواند كاري كند كه مردم را از زنده بودن خودشان سير كند. پس اين حرفه مقدس است.
در هيچ كجاي دنيا نمي‌توانيم چنين حكومتي پيدا كنيم. حكومت جمهوري اسلامي كه مبنايش اسلام است و دولتمردانش خودشان را خادم مردم مي‌دانند.
هر كس و هر دولتي هم كه تشكيل مي‌شود، با يك تفكر خدمت به مردم مي‌آيد. اما بحث در سليقه‌ها و روش‌هاست، يكي اعتقاد بيشتري دارد و پركار است و بارها رهبر معظم انقلاب از آن دولت و از آن شخص تعريف مي‌كند. يكي اولويت‌ها را توسعه سياسي يا توسعه اقتصادي مي‌گذارد اما ديگري اولويتش را توجه به مردم و توجه به مشكلات مردم مي‌گذارد. وظيفه دولت كار كردن است. اطلاع‌رساني هم بايد انجام شود. همان طور كه بارها همه اصولگرايان اين نكته را اعلام كرده‌اند...
خلا‌صه گفتگو
*هنوز چهره دامپزشكي به مردم ما معرفي نشده و عمده ايرادش را به اسم اين سازمان مي‌گيرم. اسم اين سازمان نبايد «دامپزشكي» باشد؛ چون كار ما فقط طبابت نيست. جزئي‌ترين كار ما طبابت است.
* اسم سازمان دامپزشكي به نظر من، بايد سازمان بهداشت، كنترل و پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي دام باشد.
* بسياري از دامپزشكان ما در خط مبارزه با بيماري‌ها، خودشان به آن بيماري دچار شدند و جان خود را با افتخار فداي ملت كردند.
* مسوولاني كه در كشتارگاه‌ها، مراكز بسته‌بندي، سردخانه‌ها و... وظيفه نظارت بهداشتي داشتند، حقوق خود را از كارفرما دريافت مي‌كردند. حتما به ذهن شما متواتر شده كسي كه حقوقش را از كارفرما مي‌گيرد و بعد مي‌‌‌خواهد بر كار كارفرما نظارت بهداشتي كند، قطعا تركيب مناسبي نيست و قطعا مي‌تواند مفاسد داشته باشد.
* چنانچه خصوصي‌سازي و اجراي سياست‌هاي خصوصي‌سازي به عهده سازمان نظام دامپزشكي باشد، تا پايان سال براي تمامي فارغ‌التحصيلان و ساير رده‌هاي دامپزشكي فرصت شغلي ايجاد مي‌كنيم؛ يعني در اين صنف يك نفر بيكار در هيچ كجاي كشور نخواهيم داشت.
* من مشاور اقتصادي رئيس جمهور نيستم. قبلا معاون اقتصادي بازرسي ويژه رئيس‌‌جمهور بودم. مي‌دانيد كه رئيس دفتر بازرسي رئيس‌جمهور تا همين اواخر اخوي رئيس‌جمهور، حاج داوود احمدي‌نژاد بودند و من تا تاريخ 26/1/87 معاون اقتصادي بازرسي ويژه رئيس‌جمهور بودم.
* اين داستان[ كار در معاونت اقتصادي بازرسي دفتررئيس جمهور] كه شما الان مي‌خواهيد بازكنيد مربوط به قبل است و ما نمي‌خواهيم آن را باز كنيم چون بحث‌هاي زيادي در اين زمينه مطرح است.
* اگر بخواهيم اين موضوع را نبش قبر كنيم، پاسخ زياد داريم. اگر بنا به بررسي اين مسائل باشد، شما بايد عملكرد همه مديران را از اول انقلاب تاكنون بررسي كنيد. مدارك تحصيلي و جايگاه‌هاي خدمتي‌شان را ببينيد و تطابق بدهيد. بعد ببينيد چه كسي با چه مدارك تحصيلي كجا بوده است..
* منتقدان بيشتر به دنبال اين بودند كه زحمات دولت را زير سوال ببرند

منبع: جام جم آنلاين
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.
نظرات کاربران
ثبت نظر
نام شما
ایمیل شما
نظر شما
ارسال به دوستان
نام شما
ایمیل شما
ایمیل گیرنده
توضیحات
کد امنیتی
کد CAPTCHA
کدی که در زیر نمایش داده شده است را وارد نمایید
:                شبکه های اجتماعی پرشین پت را دنبال کنید 

face.jpg (205×206)   tw.jpg (204×224)pin.jpg (204×224)

جدیدترین مقالات

◄ پیشینه سالوکی (تازی)
◄ German Shorthaired Pointer
◄ سگ در ایران باستان
◄ سگ پیتبول
◄ انواع مسمومیت های شیمیایی و غذایی در سگ
◄ گربه نژاد هیمالین
◄ مردی که سگ همسایه اش را خورد+عکس
◄ عمر حیوانات چقدر است
◄ جلبک ها اکواریوم های اب شیرین
◄ Metynnis Fasciatus
◄ حیوانات در برف
◄ چه مواد غذایی برای سگ مفید است؟
◄ British Shorthairs
◄ فصل چهارم
◄ رژیم غذایی مناسب برای مقابله با سوءهاضمه در اسب (ترجمه)
◄ قارچی معده در پرندگان
◄ عقیم سازی
◄ معرفی دکتر شیری
◄ حالا من چی کار کنم ؟
◄ Redbone Coonhound
◄ بخاری آکواریوم - Aquarium Heater
◄ چرا سگ ها به دنیال دم خود میگردند
◄ شی هوا هوا
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از گربه
◄ گربه های ناز نازی
◄ كتاب(7)
◄ رفتار شناسي در حيوانات
◄ بیضه ها
◄ سیچلاید های افریقایی
◄ مهناز افشار و دلفین
◄ راهنمای کلی برای نگهداری از سگ
◄ ماهي و ماهي خور
◄ دکتر هومن و جراید
◄ کم خونی فقر آهن در گربه ها
◄ اطلاعات عمومی خانواده سیکلیده ها 2
◄ زشت‌ترین سگ دنیا»
◄ "وگانیسم"
◄ اپیلاتی دهان آتشی - firemouth epiplaty
◄ گربه و نازایی ! توهم یا واقعیت؟
◄ اسب دریایی - Hippocampus
◄ جوش در سگ ها
◄ رفتار درماني براي سگها
◄ چگونگي نصب برنامه و ورود به برنامه
◄ چراغ شب مرغ
◄ پولیوما ویروس در پرندگان
◄ خرگوش به عنوان حیوان خانگی
◄ شباهت حيوانات
◄ Dog Fashion
◄ انجماد اسپرم - How To Glaciation spermatozoon
◄ کتامین
◄ انگل های داخلی در سگ ها
◄ درماتوفیتوز (Dermatophytosis)
◄ حقوق حیوانات از ۱۴ قرن قبل در اسلام مطرح شده است
◄ پرورش لارو آناباتوئیدها (ترجمه)
◄ دراگون – Dragon
◄ iهیولا ها
◄ نگهداری از رتیل اوسامبارا بابون
◄ آموزش استفاده از جعبه خاک به خرگوش
◄ فيبر ها
◄ Chinook
◄ نی نی های بامزه در لباس حیوانات
◄ فروش گربه پرشین کت
◄ مارماهی الکتریکی - electrophorus electricus
◄ قیمت روز خودرو
◄ Z
◄ انتخاب اسم برای سگ نر
◄ یازده سال اسارت سگ
◄ یوزپلنگ
◄ | German Wirehaired Pointer
◄ شارک دم قرمز - Red Tailed Shark
◄ تراریوم برای خزندگان
◄ پیراهنی برای عاشقان گربه
◄ Belgian Sheepdog
◄ غدای بچه گربه
◄ پرشین پت نماینده انحصاری فربیلا در ایران
◄ انگل ژيارديا (اين تک سلولي خطرناک)
◄ گدایی کردن در حیوان شما
◄ ورزش دادن گربه ها
◄ ایورمکتین در سگ ها
◄ تغذیه ایگوانا
dram film izle