وبلاگینا: کارخانجات صنعتی به طور معمول از سوی طرفداران محیط زیست برای کاهش میزان تولید آلودگیهای محیط زیستی تحت فشار هستند. با نیاز بیشتر کره خاکی به پاکیزگی و تاثیر بیشتر فناوری بر زندگی، پیکان انتقاد حتی به سمت شرکتهای فناوری که به نظر پاک میآیند نیز گرفته شده است. در هفته گذشته Greenpeace گزارش external link خود را در اینباره منتشر کرد که در آن شرکتهای برتر فناوری براساس میزان سبز بودن رتبه بندی شدهاند.
با توجه به اهمیتی که Google در چند سال گذشته نسبت به این موضوع از خود نشان داده است تعجبی ندارد که با نمره ۵۳ (از ۱۰۰) رتبه اول را از آن خود کند. در این رتبه بندی Cisco با ۴۹ و Ericsson و Fujitsu هر دو با ۴۸ امتیاز و با اختلاف کمی نسبت به غول اینترنتی در رتبههای بعدی هستند. شرکت Oracle اما در سال گذشته هر چقدر در امور تجاری و نرمافزاری تلاشهای فراوانی داشته نتوانسه در زمینه محیط زیست چندان موفق عمل کند و با ۱۰ امتیاز در کنار TCS و Telecfonica یازده امتیازی در انتهای رتبه بندی قرار گرفته است.
در این رتبه بندی هرکدام از شرکتها که تکنولوژی را در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای به کار بگیرند امتیاز بیشتری کسب خواهند کرد. به عنوان مثال شرکت Cisco در تولید نوعی شبکه هوشمند موفق بوده است که هم انرژی کمتری در آن استفاده و هم باعث انتشار کمتر این مواد میشود. معیار بعدی Greenpeace در این رتبه بندی، میزان تلاش یک شرکت به صورت عمومی و همچنین در محافل سیاسی برای پشتیبانی از کاهش انتشار گازهای گلخانهای بوده است. در انتها نیز، تاثیر نظارت و مدیریت یک شرکت بر میزان تولید و نشر گازهای گلخانهای توسط خود شرکت از عوامل موثر خواهد بود.
شرکت گوگل در حالی رتبه اول را بدست آورده است که در سال ۲۰۱۰ رتبه ششم external link را کسب کرده بود. سال گذشته چیزی نزدیک به یک میلیارد دلار توسط این شرکت در پروژههای انرژی پاک سرمایه گذاری شد که به نظر، تاثیر خود را گذاشته و این در حالی است که سیسکو با واگذاری جایگاه خود به Google کمی عقب افتاده است.
شاید جالب توجه باشد اگر بدانید شرکت بزرگ IBM در حالی رتبه نهم را در اختیار دارد که در سال گذشته جایگاه سوم را به خود اختصاص داده بود. Greenpeace عقیده دارد که IBM در هر سه زمینه افت کرده و همچنین چهار خطا در پشتیبانی سیاسی از این طرح انجام داده است. IBM عضو سازمان اقتصادیای است که از دستیابی اتحادیه اروپا به اهدافش در کاهش انتشار گازهای گلخانهای جلوگیری میکند.