به سگها ماکارونی بدهند، حیوان کور میشود و حیوان را دور میاندازند!
حکیم مهر - استفاده از حیوانات در خیابان ها و اماکن عمومی از لحاظ نگاه اجتماعی و تقویت گروه های همسال باعث می شود افراد به داشتن حیوانات مبادرت ورزند البته آن چه که نباید نادیده گرفته شود آن است که افراد بخواهند با حیوانات دیده بشوند.
جلال مرادی روانشناس بالینی گفت: نگهداری حیوانات دو بعد دارد یک بعد عاطفه، انس و علاقه افراد است و بعد دیگر تجمل گرایی و زیبایی حیوانات است افرادی که با سگها و گربه ها و حتی پرندگان در چارچوب آپارتمان انس گرفته اند در حقیقت تنهایی خود را رفع و رجوع می کنند.
وی افزود: نگهداری حیوانات در آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی چه از لحاظ بهداشتی و چه از لحاظ انتقال بیماری ها و مزاحمت برای افرادی که به هر علت با حضور حیوانات در منزل و نگهداری آن مشکل دارند اهمیت زیادی دارد که خود هیئت مدیره ساختمان نسبت به این امر باید اقدام کنند و یا از طرف مراجع قضایی پیگیری کنند.
مرادی گفت: نگهداری حیوانات در منزل شخصی به خصوص آپارتمان ها نه تنها موجبات آزار و اذیت حیوانات و همسایه ها را فراهم می کند بلکه شرایط نگهداری حیوان در منزل هزینه های بالایی را می طلبد مثلا در مورد سگها اگر تغذیه نامناسب داشته باشند با انواع ماکارونی و لازانیا سبب کوری آن می شوند که باعث می شود از طرف صاحب خود دور انداخته شود.
وی تصریح کرد: نیروی انتظامی از ورود حیوانات در اماکن عمومی که سبب ترس افراد ،آلرژی کودکان و انتقال انواع میکروبها و ویروسها را می شود جلوگیری می کند و ورود حیوانات را در فروشگاه ها و اماکن عمومی ممنوع کرده است.
این روانشناس اظهار داشت: افرادی که در روابط خود احساس دلبستگی ناایمن دارند که این احساس به تربیت خانواده برمی گردد که مورد حمایت عاطفی قرار نگرفته اند و در حالت ناهمنگی شناختی قرار دارند.
البته افرادی که دلبستگی ناایمن دارند درکی از قهر و آشتی ندارند و به دوستی ها هم اعتماد نمی کنند چون این عاطفه را در خانواده دریافت نکرده اند از این رو علاقه مندی این افراد به اشیاء و حیوانات و حتی گلها بیشتر می شود.
مرادی در ادامه افزود: احساس تعلق و مالکیتی در افراد دلبسته ناایمن صورت می گیرد که حیوان را برای خود حفظ کنند بنابراین برای کمبود حس عاطفی در ارتباطات بین فردی به سگها و گربه ها و پرندگان روی می آورند.
وی گفت: آن چه نباید نادیده گرفته شود آن است که افرادی که با حیوانات رابطه برقرار می کنند که بخواهند به نوعی ابراز وجود کنند و دیده شوند این افراد کمتر محبت دیده اند و اعتمادی به برقراری روابط بین فردی پایه دار ندارند و در سن نوجوانی شکست های متعددی داشته چه بسا با افراد زیادی دوست بوده اند و آنها را ترک کرده اند بنابراین مالکیت حیوان را متعلق به خود می دانند و به آنها آرامش می دهد.
جلال مرادی گفت: آن چه من در بین نوجوانان و جوانان در رابطه با حیوانات دیده ام تقویت گروه های همسال بوده که این افراد را به داشتن حیوان تشویق می کند که غالبا این افراد حیوان را در منزل شخصی خود نگه می دارند و تنها پیش دوستانی که این موضوع را پذیرفته اند به امانت می سپارند و صرفا برای بیرون رفتن از آنها استفاده می کنند.
وی در پایان اضافه کرد: البته در بعضی موارد ارتباط با حیوانات باعث تقویت روابط عمومی کودکان می شود و همچنین در اختلالات اوتیسم مفید است و برای سالمندانی که از سندرم آشیانه خالی رنج می برند باعث تقویت خود ارزشی و امید به زندگی را در آنان بالا می برد.