بیسکوییتی شکلاتی، خوشمزه و پرکالری که هنگام پخت روی بیسکوییت شکاف بر می دارد و مایه شکلاتی زیر آن آشکار می شود. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه کراکل شکلاتی آشنا می شوید.
مواد لازم
شکلات چیپسی
: نصف پیمانه
کره: 30 گرم
پودر شکر قهوه ای
: نصف پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
وانیل: کمی
آرد سفید: نصف پیمانه
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
نمک: بین دو انگشت
گردو یا فندق تست شده: یک سوم پیمانه، خرد شده
پودر شکر سفید: نصف پیمانه
طرز تهیه
مرحله 1 - کره و شکلات چیپسی را در یک کاسه استیل متوسط ریخته و روی حرارت غیر مستقیم
(بن ماری) قرار دهید تا نرم و یکدست شوند.
مرحله 2 - پودر شکر قهوه ای و وانیل را به مخلوط نرم شده شکلات افزوده و با همزن بزنید، سپس تخم مرغ را اضافه کنید و دوباره بزنید تا مایه یکدست و کش دار شود.
مرحله 3 - آرد، بکینگ پودر و نمک را که قبلا الک کرده اید همراه با گردو تست شده به مخلوط شکلات افزوده و با لیسک یا قاشق هم بزنید سپس مایه را برای 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مایه سفت شود.
مرحله 4 - از مایه با قاشق مرباخوری جدا کرده و با دست به شکل توپ در آورید سپس در پودر شکر بغلطانید و در سینی فر یا قالب که کاغذ روغنی انداخته اید با فاصله بچینید و با دست روی آن را کمی فشار دهید.
مرحله 5 - سینی یا قالب بیسکوییت ها را در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید، بعد از سرد شدن در ظرف مورد نظر چیده و با نوشیدنی دلخواه سرو نمایید.
نـکــــــات
برای تست کردن: گردو یا فندق را که به اندازه دلخواه خرد کرده اید روی کاغذ پوستی ریخته و در سینی فر یا قالب بگذارید و در فر 180 درجه به مدت 5 تا 10 دقیقه با شعله بالا قرار دهید تا گردوها قهوه ای روشن شده و بوی معطر آن در آید. یا می توانید تابه ای را روی حرارت متوسط گذاشته و برای 5 دقیقه بدون روغن تفت دهید تا قهوه ای روشن شوند.
در صورتی که شکر قهوه ای در دسترس ندارید از شکر سفید استفاده کنید.
می توانید شکلات تخته ای رنده شده را به همان مقدار جایگزین شکلات چیپسی کنید.
به دلخواه می توانید شکر قهوه ای را تا یک چهارم پیمانه کاهش دهید تا کراکلی با شیرینی کمتر داشته باشید.
تعداد این کراکل ها بسته به کوچکی و بزرگی توپ هایی است که جدا می کنید ولی به طور معمول با اندازه ای کوچک تر از گردو حدود 16 کراکل درست می شود.