مسوول واحد دریایی اداره كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به سبزپرس گفت:برای توسعه اسکله شهید بهشتی باید درحدود پنج هکتار مرجان به فاصله یك كیلومتری شمال این اسكله ، واقع در آب های ساحلی هتل «لیپار» منطقه آزاد چابهار منتقل شوند.
وی تاكید كرد: با برنامه ریزی های انجام شده در فاز نخست بیش از 50 درصد مرجان های موجود به مكان جدید منتقل می شوند.
او در ادامه گفت: فاز نخست انتقال مرجان های دریایی به منظور توسعه اسكله شهید بهشتی پس از اجرای طرح آزمایشی ، به زودی آغاز می شود.
وی در مورد زمان انجام طرح گفت: فاز اول انتقال مرجان ها یک ماه و فاز دوم آن حدود دو ماه طول می کشد که پس از آن طرح توسعه ای اسکله بندر شهید بهشتی آغاز می شود.
محمد رضا علیمرادی در این باره گفت: طرح انتقال مرجان های دریایی ساحل چابهار از بهار 88 در دستور كار قرار گرفت و تعدادی از مرجان های نیز به صورت آزمایشی منتقل شدند.
وی افزود: با اجرای طرح آزمایشی جابجایی مرجان كه با نظارت دقیق كارشناسان محیط زیست انجام شد ،از سوی این نهاد برخی ایراد ها به طرح وارد شد و به منظور حفظ حیات مرجان ها، اجرای آن به تعویق افتاد.
او ادامه داد: اكنون با برنامه ریزی دقیق و مشخص شدن مسیر انتقال ، مرجان ها تا پایان خرداد به مكان جدید با اعتبار 9 میلیارد ریال منتقل می شوند.
علیمرادی گفت: اكنون با پیگیری سازمان محیط زیست، مراحل فنی انتقال مرجان ها از بندر چابهار به اتمام رسیده و در چند مرحله این پروژه در بخش شرح خدمات و مسایل فنی چندین بار اصلاح و تکمیل شده است.
وی یاد آور شد: آخرین نسخه اجرای این طرح نیز اواخر اردیبهشت ماه نهایی می شود، همچنین سازمان حفاظت محیط زیست با شرح خدمات جدید موافقت کرده است.
مسوول امور دریایی اداره كل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: این طرح با همكاری بخش خصوصی و با نظارت دقیق اجرایی خواهند شد و دوستداران محیط زیست بدانند این طرح به منظور حفظ حیات مرجان ها با نظارت دقیق سازمان انجام می شود.
وی در مورد بروز برخی مشکلات در برنامه پیشین گفت: هرچند در برنامه قبلی نیز به این جزئیات پرداخته شده بود اما به سبب برخوردار نبودن پیمانكار از تیم تخصصی ، اجرای طرح با حاشیه هایی همراه شد.
به گفته علیمرادی، در طرح جدید مشخصات تجهیزات و امکانات مورد نیاز به خصوص شناورهایی که باید مورد استفاده قرار گیرد توسط بخش خصوصی معین و برای اجرای آن نیز از متخصصان خارجی که تجربه این گونه پروژه ها را دارند مشاوره لازم به عمل آمده است.
علیمرادی یاد آور شد: مرجان ها برای انتقال در داخل بلوک های سیمانی قرار گرفته و با چسب ضد آب به کف دریا چسبانده می شوند.
وی در ادامه گفت: چسبانده بودن مرجان ها به كف دریا و صفحه سیمانی در حفظ حیات مرجان ها ضروری است ، امری كه در طرح پایلوت به سبب غفلت بخش خصوصی حیات مرجان ها را به خطر انداخت.
وی تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به خواست دوستداران زیست بوم ، تمامی امكانات مورد نیاز را برای حفظ حیات مرجان ها فراهم كرده است.