رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران:
تعریض جاده قدیمی کجور به نوشهر روستاهای کجور را نابود می کند
سبزپرس – گروه منابع طبیعی : هادی کیادلیری گفت : تعریض جاده قدیمی کجور به نوشهر به درد این روستاها نمی خورد و در صورت وقوع این امر شاهد هجوم خوش نشین ها به منطقه خواهیم بود که در نهایت کل روستاهای منطقه از این طریق نابود می شوند.
هادی کیادلیری رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران به خبرنگار سبزپرس گفت: جاده قدیمی کجور به نوشهر یک جاده دسترسی به طرح های جنگلداری است و این طرح، نخستین طرح جنگداری بود که در ایران اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفت.
کیادلیری افزود: به نظر می رسد طرح تعریض این جاده به دلیل درخواست روستاییان منطقه مطرح شده است، در حالی که از نظر حفاظتی تعریض این جاده یقینا تخریب های گسترده ای را برای جنگل های منطقه در پی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: هدف از این طرح کوتاه کردن مسیرهای ییلاقی روستاهای اطراف است که به تعریض این جاده تنها 40 کیلومتر از مسیر این روستاییان کوتاه می شود.
به گفته این کارشناسی جنگلبانی این جاده تنها یک راه میانبر برای چند روستای محدود است، یک جاده عمومی نیست و می توان گفت تعریض آن یک منفعت عمومی و کلی برای مردم منطقه در پی نخواهد داشت.
مگر می شود جاده از عمق جنگل بگذرد، اما تخریبی نداشته باشد
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران در پاسخ به این موضوع که به باور برخی از مدیران سازمان جنگلها و یا برخی نمایندگان مجلس، اجرای این طرح تخریب های چندانی را برای درختان و جنگل حاشیه جاده در پی نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: مگر می شود جاده از عمق جنگل بگذرد، اما تخریبی در پی نداشته باشد. این جاده با طول 40 کیلومتر، بر حسب عرض جاده و نیاز به عریض تر کردن جاده برای عبور و مرور راحت تر وسایل نقلیه، قطعا چندین هکتار از درختان جنگل را در مسیر خود از بین خواهد برد و آسیب های جدی به جنگل و درختان وارد خواهد شد.
وی بار دیگر با تاکید بر اینکه این جاده برای دسترسی به نخستین طرح جنگلداری کشور ایجاده شده بود، اظهار داشت: جنگل های این منطقه به شدت زیبا و چشم نواز است. در عین حال که این مسیر رویشگاه انواع گیاهان و نیز زیستگاه انواع مختلف جانوارن است.
امنیت جانوران منطقه به مخاطره می افتد
کیادلیری افزود: از این رو بدون شک تعریض این جاده امنیت جانوران منطقه را نیز به خطر می اندازد و با گسترش توریسم در این منطقه در پی این اقدام، علاوه بر به مخاطره افتادن امنیت جانوران، رویشگاه های گیاهان نیز در مخاطره می افتد.
نمایندگان به خواسته های عوام توجه دارند، به حرف های کارشناسان و خواص توجه نمی کنند
این کارشناس جنگلبانی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر چرایی نظر موافق نمایدنگان مردم منطقه در مجلس برای اجرای این طرح به رغم مخاطرات زیست محیطی آن، گفت: معمولا در این مواقع نماینده می خواهد طرف مردم و عوام را بگیرد تا اینکه به نقطه نظرات کارشناسی و دلسوزانه خواص توجه کند و طرف کارشناسان را بگیرد. به نظر می رسد این افراد تنها در پی منافع کوتاه مدت این طرح ها برای مردم منطقه هستند.
وی افزود: علاوه بر قطع درختان و در خطر افتادن امنیت جانوران، تعریض این جاده باعث هجوم گردشگران به این منطقه می شود. در عین حال که امکان رفاهی و یا سایر تاسیسات نیز در طول مسیر ایجاد خواهد شد. در یک کلام می توان گفت که تعریض این جاده تمام جنگل در طول مسیر را در معرض دسترسی آزادنه و راحت انسان ها، اعم از گردشگر و غیره قرار داده و جنگل منطقه را که تا امروز بکر مانده بود به شدت آسیب پذیر می کند.
کل روستاهای منطقه نابود می شود
کیادلیری اظهار داشت: از آنجایی که مسیرهای جایگزین هم اکنون برای تردد مردم منطقه وجود دارد، می توان گفت تعریض این جاده به درد مردم نمی خورد و باعث هجوم خوش نشین ها به منطقه شده و در نهایت هم کل روستاهای منطقه نابود می شوند.
وی در همین رابطه خاطرنشان کرد: اجرای طرح های این چنینی با عث هجوم مردم و گردشگران و خوش نشین ها به منطقه می شود که حجم بالای گردشگر سبب بر هم خوردن تعادل های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه ورستاهای آن می شود.
رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران یادآور شد: فراهم آوردن زمینه هجوم گردشگر تنها با یک جاده و بدون اینکه زمینه پذیرش این گردشگران را در منطقه فراهم آورده باشیم، در نهایت به ضرر روستاها و مردم منطقه بوده و حاصلی جز از بین رفتن آداب، رسوم و بافت سنتی و هماهنگ، محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه کجور در پی نخواهد داشت.