جای سمندر در تنگ آب نیست!


یکی از دلایل اصلی خودکشی گروهی وال ها افزایش سر و صدای درون آبهاست- صداهایی که از کشتی ها و زیردریایی های ساخته بشر تولید می شود. انسان اما بی توجه به حریم حیات وحش منافع خود را پیش می برد و دیگر جانداران را برای لذت های آنی مورد بهره کشی قرار می دهد.
مرز میان اهلی و وحشی کجاست؟ چارپایان، سگ، گربه و انگشت شمار گونه هایی هستند که در سیر تکاملی با زندگی در کنار انسان خو گرفته اند؛ اما آیا دیگر جانداران نیز این گونه اند؟ این که حیوانی را بگیریم و جانش را به ستوه آوریم تا لذت ببریم، با کدام وجه از اخلاق انسانی سازگار است؟
خانواده ها با استقبال از خرید جانوارانی که محل زندگی طبیعی شان در دنیای بیرون است، نه تنها مرتکب جان آزاری می شوند، بلکه به حرفه خرید و فروش غیرقانونی این موجودات گاها در معرض انقراض دامن زده و حیات وحش را گرفتار عدم تعادل می کنند.
زمین را برای آیندگانمان حفظ کنیم. 
به گزارش ایسنا، دکتر ابتکار نامه‌ای به شهردار تهران نوشته‌ تا اقدامات اولیه برای جلوگیری از فروش سمندر لرستانی (گونه در معرض انقراض) و سایر حیوانات در بازارهای روز و میادین میوه و تره بار انجام شود.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست به خبرنگار ایسنا می گوید: با نزدیک شدن به ایام عید و داغ شدن بازار سمندر لرستانی با شهرداری تهران و معاونت عملیات پیشگیری ناجا همکاری‌هایی داریم تا این گونه نادر از دست افراد سودجو حفاظت شود.
وی به اقدامات تلافی جویانه شکارچیان غیرقانون نسبت به افزایش جریمه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه عده‌ای در خود سازمان محیط زیست گوزن زردی را با تیر بزنند یا تعدادی روباه را مثله کرده و در کنار جاده قرار دهند، نشان دهنده این است که اقدامات قاطعانه سازمان حفاظت محیط زیست باعث شکست آنها شده است.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تصریح کرد:‌در هیچ زمانی میزان تخلفات به صفر نمی‌رسد، اما ما از هیچ متخلفی گذشت نمی‌کنیم.