خدا نگهدار سلطان


مطالعات جدیدی که اخیرا در نشریه علمی «پلاس وان» به چاپ رسیده نشان می‌دهد که به رغم بهبود اقدامات حفاظتی احتمال دارد به زودی در غرب آفریقا شیرها به کلی ناپدید شوند. 

به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مطالعه که طی شش سال در 11 کشور انجام شده، جمعیت شیرها از سنگال تا نیجریه مورد بررسی قرار گرفت. 



این مطالعه مسافتی حدود 1400 کیلومتر را دربرگرفت که طی آن مشخص شد در این ناحیه تنها 250 قلاده شیر بالغ زندگی می‌کنند که به چهار جمعیت مجزا تعلق دارند. این بررسی نشان می‌دهد که تنها یک درصد از جمعیت کل تاریخی شیرها در این نواحی باقیمانده است. همچنین تنها در یکی از این چهار گروه، بیش از 50 قلاده شیر زندگی می‌کنند. 



با گردآوری اطلاعات فوق، متخصصان محیط زیست غرب آفریقا، انگلیس، کانادا و آمریکا تایید کردند که شیرها اکنون جزو جانوران به شدت در معرض خطر انقراض هستند. 



به گزارش ایسنا به نقل از تایمزآوایندیا، این گروه از کارشناسان حیات‌وحش دریافتند که شیرهای غرب آفریقا تنها در پنج کشور سنگال، نیجریه و مرزهای مشترک بنین، نیجر و بورکینافاسو نجات پیدا کرده‌اند. 



«کریستین بریتنموزر»، دبیر مشترک گروه کارشناسی گربه‌سانان در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) گفت: شیرهای آفریقای غربی توالی ژنی منحصر به فردی دارند که در هیچیک از گونه‌های دیگر مشاهده نمی‌شود. 



وی افزود: در صورت از دست دادن این شیرها، یک گونه منحصر به فرد و منحصر به این منطقه را از دست می‌دهیم که در هیچ جای دیگر جهان مشاهده نمی‌شود و نگرانی از این روند، حفاظت از این شیرها را بسیار ضروری می‌کند.