سرویس نقشه گوگل با ارایه خدماتی جدید، تماشای تصاویر پانوراما از صخرههای مرجانی برخی از اقیانوسهای جهان را ممکن کرده است. گوگل در پی پوشش تصویری همه اقیانوسهای جهان است.
به گزارش روزگار نو، گوگل سالها پس از ارایه سرویس نقشه و نیز نمایش خیابانهای شهرهای مختلف جهان، اکنون کاربران را همراه خود به زیر آبهای جهان میبرد. در آخرین روزهای هفته گذشته (چهارشنبه ۲۶ سپتامبر) شرکت گوگل سرویس نقشه خود را ارتقا داد. اینک از طریق "گوگلمپ" میتوان تصاویر ۳۶۰ درجه از زیر آب در سواحل مرجانی برخی از اقیانوسهای دنیا را نیز مشاهده کرد.
حالا مردم میتوانند بدون سفر و پرداخت هزینه یا تحمل زحمت صدها کیلومتر پرواز، در خانه خود و از روی میز کارشان، در زیر آبهای برخی جزایر فیلیپین یا هاوایی به گشت و گذار بپردازند.
خدمات جدید گوگل در ادامه ارایه تصاویر پانوراما از خیابانهای جهان است. به گزارش "هافینگتون پست" سخنگوی گوگل، آرون بریدل، روز چهارشنبه در اینباره گفت: «ما در تلاشایم تا دقیقترین و جامعترین نقشه را تولید کنیم.»
وی افزود که قدم بعدی گوگل تلاش برای پوشش همه اقیانوسها که بیش از ۷۰ درصد سیاره زمین هستند خواهد بود.
جزییاتی بیشتر از دوربینهای پیشرفته گوگل
در ابتدای سال جاری میلادی گوگل همکاری خود را با موسسه علمی Catlin Seaview Survey که درباره رنگ صخرههای مرجانی در سراسر جهان تحقیق میکند آغاز کرد. این گروه تحقیقاتی تهیهکننده هزاران عکسیست که برای سرویس جدید گوگل از زیر دریا گرفته شده است.
این شرکت همچنین با سازمانی استرالیایی "Underwater Earth" برای ارتقای فنآوریهای لازم جهت انجام ماموریت گوگل همکاری میکند.
دوربینی که برای ثبت عکسهای زیر دریا استفاده شده SV2 است که غواصان حمل میشود و قادر است هزاران عکس گرفته و ذخیره کند. این عکسها بعد برای ارایه تصاویر پاناروما به هم وصل میشوند. سخنگوی گوگل میگوید این فنآوری شباهتی به اینکه صرفاَ با یک دوربین ضدآب به زیر آب بروی و عکس بگیری، ندارد.
این دستگاه قادر است تا ۳۰ متر زیر آب را عکاسی کند و تصاویر تهیهشده را با حفظ اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیاییشان ذخیره سازد. این تکنولوژی همچنین میتواند میزان مرجانها و بلندی صخرهها را نیز در هر ناحیه ثبت کند.
هم برای کاربران عادی و هم محققان علمی
هماکنون کاربران به تصاویر مربوط به شش نقطه از زیر آبهای جهان دسترسی دارند. این تصاویر مربوط به جزیره ویلسون (Wilson)، جزیره هرون (Heron)، جزیره لیدی الیوت (Lady Elliot)، جزایر مولوکینی کراتر (Molokini Crater) و هاناما بای (Hanauma Bay) در هاوایی و آپو (Apo) در فیلیپین هستند.
در حالی که بسیاری از کاربران از سرویس جدید گوگل به عنوان تفریح استفاده میکنند بسیاری دیگر از هماکنون به پتانسیل این سرویس برای تحقیقات علمی پی بردهاند. هماکنون برخی از وبسایتها و رسانههای علمی مشغول تحقیق بر روی عکسها هستند.
سخنگوی گوگل میگوید که این عکسها نه فقط برای کاربران عمومی که برای کسانی که درباره زیستشناسی دریایی تحقیق میکنند نیز مفید است.