مصرف این میوه در صبح، عملکرد مغز را چند برابر می کند!











مصرف پرتقال در صبحانه باعث بهبود عملكرد مغز می‌شود.

وی افزود: همچنین برای داشتن رژیم غذایی متعادل لازم است از همه گروه‌های غذایی شامل لبنیات، گوشت، میوه و سبزی و انواع روغن‌ها و غلات استفاده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: خوردن غذاهای حاوی كربوهیدرات می‌تواند موجب خواب‌آلودگی دانشجویان در هنگام آزمون شود.

دكتر رضا امانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار كرد: هر فرد باید یك الگوی غذایی متعادل و متناسب داشته باشد. تناسب در مصرف مواد غذایی به این معنی است كه هر فرد با توجه به سن، جنسیت و میزان فعالیت روزانه، انرژی مورد نیاز خود را با مصرف مواد غذایی دریافت كند.

وی افزود: همچنین برای داشتن رژیم غذایی متعادل لازم است از همه گروه‌های غذایی شامل لبنیات، گوشت، میوه و سبزی و انواع روغن‌ها و غلات استفاده شود.

این متخصص تغذیه تصریح كرد: با توجه به این ‌كه بیشتر دانشجویان دارای سن 20 تا 25 سال هستند، می‌توان گفت میزان مواد غذایی مورد نیاز پسران در این سن، 2500 تا ‌2700 كیلو كالری و برای دختران 2000 تا 2200 كیلو كالری در روز است كه البته این میزان متناسب با میزان فعالیت روزانه فرد متغیر است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز خاطرنشان كرد: بیشتر امتحانات صبح‌ها برگزار می‌شوند درنتیجه مصرف صبحانه برای دانشجویان و دانش‌آموزان از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. مصرف یك صبحانه خوب و كامل می‌تواند 20 تا 25 درصد انرژی مورد نیاز بدن در روز را تامین كند.

وی اظهار كرد: بیشتر افراد صبحانه غنی از كربوهیدرات شامل قند و شكر را ترجیح می‌دهند؛ اگرچه مصرف این موادغذایی در تامین قند خون مفید هستند، ولی مصرف این مواد پیش از امتحان موجب خواب‌آلودگی و كاهش كارایی مغز می‌شود.

امانی گفت: به دانشجویان و دانش‌آموزان توصیه می‌شود پیش از امتحان، علاوه بر مصرف كربوهیدرات، مواد غذایی حاوی پروتئین را نیز در وعده صبحانه بگنجانند. تخم ‌مرغ آب‌پز و پنیر كم‌ چرب از جمله مواد غذایی حاوی پروتئین هستند كه می‌توان در وعده صبحانه از آن‌ها استفاده كرد.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف یك عدد پرتقال و یا یك لیوان آب پرتقال تازه در وعده صبحانه برای بهبود عملكرد مغز و افزایش نشاط و شادابی فرد موثر است.

وی تصریح كرد: همچنین نوشیدن یك فنجان چای و یا قهوه به همراه مقدار اندكی شیرینی در افزیش تمركز موثر است.

امانی خاطرنشان كرد: به دانشجویان و دانش‌آموزانی كه در ساعات بعدازظهر امتحان می‌دهند نیز ضمن تاكید بر مصرف صبحانه كامل، توصیه می‌شود در وعده ناهار از خوردن غذاهای سرشار از كربوهیدات مانند برنج خودداری كنند، زیرا می‌تواند موجب خواب‌آلودگی سر جلسه امتحان شود. وعده ناهار نباید حجیم، چرب و سرخ كرده باشد.
این متخصص تغذیه اظهار كرد: همچنین مصرف ماست و دوغ پیش از امتحان توصیه نمی‌شود.

وی افزود: صبحانه و یا ناهار دو ساعت پس از مصرف تاثیر خود را بر بدن نشان می‌دهند و به همین دلیل توصیه می‌شود وعده‌های غذایی دو ساعت پیش از امتحان مصرف شوند. در فاصله مصرف صبحانه و یا ناهار تا زمان آغاز امتحان نیز می‌توان از انواع میوه‌ها و یا اندكی بیسكوییت یا كاكائوی تلخ استفاده كرد.