محققان آلمانی با استفاده از حیله ای حسی توانستند لارو مگس سرکه را به سوی
نور جذب کنند حیله ای که باعث شد این حشرات باور کنند
نور آبی طعم موز می دهد! به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با افزودن پروتئینهای حساس به
نور به گیرنده های حسی بویایی موفق به دخل و تصرف در حس بویایی مگسهای سرکه شدند به طوریکه این حشرات
نور آبی را با رایحه غذای مورد علاقه شان یعنی میوه های فاسد شده ای از قبیل
موز به اشتباه گرفتند.
دانشمندان دانشگاه Ruhr در بوخوم آلمان از این شیوه برای مطالعه بر روی فرایندهای حسی به واسطه کاوشگرهای ریزی برای تعقیب سیگنالهای مغزی استفاده می کنند.
مگسهای سرکه از 28 نورون حسی برای شناسایی هزاران رایحه خوب یا بد برخوردارند. محققان نورونهایی که به واسطه رایحه های خوشایندتر از قبیل رایحه
موز تحریک می شوند را انتخاب کردند تا بتوانند لاروهای این حشره را وادار به خزیدن از مناطق تاریکتر زیستگاه به مناطقی که با
نور آبی روشن شده بود کنند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، اکنون و در ادامه این آزمایشها دانشمندان در نظر دارند با دستکاری نورونهای مغزی به بررسی واکنشهای دیگر این حشرات بپردازند.
این اولین باری نیست که حسگرهای بویایی مگسهای سرکه دستکاری می شوند در سال 2004 محققان موفق به کشف ژنی شدند که حس بویایی را در این حشرات به وجود می آورد و امید داشتند با استفاده از آن بتوانند موفق به ساخت مواد دافع حشرات شوند.