یک گروه حمایت از حیاتوحش در گزارش جدیدی اعلام کرد: بیش از ۵۴ هزار پرنده وحشی و کمیاب از جمله چندین گونه در معرض انقراض، بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی از طریق جزایر سلیمان به طور قاچاق به صنعت جهانی تجارت گونههای وحشی وارد شدند.
به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علت نقل و انتقال این پرندگان به جزایر نامبرده و از آنجا به بازار تجارت جهانی، قانونی جلوه دادن این اقدام غیر مجاز و قاچاقی بوده است. شبکه حمایت از حیوانات وحشی موسوم به «TRAFFIC» در این گزارش تاکید کرد: این پرندگان اساسا بومی جزایر سلیمان نیستند و قاچاقچیان برای اینکه بتوانند قوانین مقابله با قاچاق حیوانات وحشی را از سر خود باز کنند، وانمود کردند که این پرندگان همگی در قفس پرورش یافتهاند.
به گزارش شبکه خبری ان بی سی، بخش اعظم این محمولهها به سنگاپور و مالزی فرستاده و از این دو کشور نیز به مشتریان در سایر نقاط جهان فروخته میشوند. این در حالی است که مسئولان محلی شبکه TRAFFIC تایید کردهاند که در جزایر سلیمان هیچ مرکز یا تسهیلات شناخته شدهای برای پرورش این پرندگان وجود ندارد و از این جزایر فقط به عنوان مرکزی امن برای انتقال محمولههای قاچاقی پرندگان وحشی استفاده میشود.