دوازدهم اوت مصادف با ۲۱ امرداد ماه خورشیدی روز جهانی فیل نامگذاری شده است.
به گزارش دیده بان حقوق حیوانات، این روز برای حفاظت از این فیل ها در برابر تهدیداتی که موجودیتشان را به خطر میاندازد نامگذاری شده است.
به گزارش دیده بان حقوق حیواناتهدف از چنین اقدامی در این روز که امسال برای دومین بار گرامی داشته می شود، جلب توجه عامه به شرایط اسفناک فیل های آسیایی و آفریقایی است. فیل ها در فرهنگ های مختلف جهان مورد عشق و علاقه و احترام قرار دارند، اما با این وجود خطر انقراض این موجودات زیبا را تهدید می کند.
افزایش شکار، از بین رفتن زیستگاه، تقابل فیل با بشر و بدرفتاری با فیل ها در اسارت تنها برخی از تهدیدهای فیل های آسیایی و آفریقایی است.
فعالیت برای حفاظت بهتر از فیل های وحشی، ارتقاء سیاستهای اجرایی برای جلوگیری از شکار و قاچاق عاج، حفاظت زیستگاه فیل، رفتار بهتر با فیل های اسیر در اسارتگاه هایی نظیر باغ وحش ها و معرفی مجدد فیل های اسیر به مناطق حفاظت شده از اهداف گوناگون موسسه های مختلفی است که در سرتاسر جهان در این زمینه فعال هستند.
روز جهانی فیل، بیانگر این خواسته است که فیل ها باید در محیط زیست طبیعی و غیر استثماری حفظ شوند. بیست و یکم مرداد روزی است که باید نگرانی هایتان در رابطه با فیل ها و دانشتان در این زمینه را با سایرین به اشتراک بگذارید و از روش های بهتر برای حفاظت از فیل های وحشی و اسیر حمایت کنید.
متاسفانه فیل ها نیز یکی از موجودات طبیعت هستند که در میان نیاز بشر از یک سو و حرص و طمع بشر از دیگر سو اسیر شده اند.
فیل های اسیر در ایران
دیده بان حقوق حیوانات در این روز از مسوولان باغ وحش
ارم می خواهد از دو فیل اسیر در این اسارتگاه به روش بهتری مراقبت کنند و با رعایت استانداردهای فضای زیستی مناسب برای این دو حیوان ارزشمند،
زنجیر از پای آنان
باز کنند.
قلمرو زیست فیل ها در طبیعت بین صدها تا ۵۰۰۰ کیلومتر مربع است. این موجودات نیز مانند سایر حیوانات اسیر در این گونه اسارتگاه ها، در معرض انواع و اقسام خطرات و تهدیدهای جسمی و روانی هستند. بر اساس استانداردهای اعلامی توسط کانون صنفی باغ های وحش و آکواریوم ها، حداقل فضای قابل تحمل برای هر یک فیل ۱۶۷ متر مربع است. در اکثر کشورهای متمدن فضای سرانه هر فیل بسیار بیش از این حداقل در نظر گرفته شده است. بر همین اساس حداقل فضای داخلی برای هر فیل ۳۷٫۲ متر مربع اعلام شده است.
زیستگاه فیل های آسیایی (و آفریقایی) دمای پایین مشابه آنچه در تهران رخ می دهد را ندارد. با اینکه پیشنهاد می شود فیل ها در دمای زیر ۵ الی ۱۰ درجه در فضای بسته باقی بمانند، با اینحال توجه به این نکته نیز ضروری است که محبوس ماندن این حیوانات به مدت طولانی منجر به عوارض جسمی و روحی شدید خواهد شد. سرخوردگی، خستگی مفرط، رفتارهای غیرطبیعی، مشکلات اساسی در پاها، مشکل گردش خون و چاقی از این دسته هستند. با اینحال سرما نیز خطر ابتلا به ورم مفاصل را افزایش می دهد. گونه های موجود فیل، بر خلاف گونه های منقرض شده توان تحمل هوای سرد را در بازه های زمانی ممتد ندارند و بر خلاف این گونه ها از پوشش پشمی بلند و ضدیخ طبیعی در خون بهره مند نیستند.
تامین محیط اجتماعی مناسب
فیل ها زندگی اجتماعی مادرسالارانه دارند و در گله های محدود ۹ تا ۱۱ فردی زندگی می کنند. ساختار گله محیط اجتماعی خوبی است برای فیل های جوان تا رفتارهای اجتماعی مناسب را آموزش ببینند. برای این منظور انجمن باغ های وحش سراسر جهان توصیه می کنند کمتر از ۳ فیل در اسارت نگهداری نشوند و برخی متخصصان تعداد حداقلی ۵ الی ۱۰ فرد را با تامین فضای نیمه اسارت وسیع پیشنهاد می کنند. در غیر اینصورت فیل های جوان امکان آموزش مهرت های صحیح زیستی را نداشته و موجوداتی ناسالم خواهند بود.
تحریک و فعالیت
فیل ها حیوانات بسیار باهوش و فعالی هستند و روزانه بین ۱۸ تا ۲۰ ساعت در حال فعالیت و جستجوی غذا هستند. برای تحریک فیل های اسیر به تحرک لازم، باید فضای اسارت آنها شامل نمونه ای از انواع مختلف زمین از قبیل زمین خاکی، جنگلی، چمن، بوته زار، چاله های شنا، و فضایی به عنوان حریم خصوصی باشد.
PersianPet Forum - www.mypet.ir
http://persianpet.org/forum/thread119639-3.html#ixzz2jc5AAwKQ
Under Creative Commons License:
Attribution
Follow us:
@persianpet on Twitter |
mypersianpet on Facebook