معاون پژوهشی موسسه ملی اقیانوس شناسی گفت: دریاچه ارومیه یک اکوسیستم تاثیر گذار بر آب و هوای استان های مجاور است و در صورت خشک شدن منشاء گرد و غبار می شود بنابراین موجب افزایش آلودگی هوای کشور خواهد شد.
به گزارش زیست بوم ˈ حمید علیزاده لاهیجانی ˈ روز یکشنبه در حاشیه برپایی کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچههای بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ در گفت وگو با ایرنا افزود : اگر دریاچه ارومیه خشک شود زندگی مردم استان های آذربایجان شرقی ، غربی و کردستان تا حد زیادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این درحالی است که گرد وغبار ناشی از خشک شدن این دریاچه ، اغلب استان های کشور را درگیر و آلوده می کند .
وی تاکید کرد: در حال حاضر دریاچه ارومیه متعادل کننده آب و هوای استان های مجاور است.ممکن است یک دریاچه شور باشد و برای صید و شکار از شرایط مناسبی برخوردار نباشد اما وجود همان میزان آب در منطقه باعث متعادل شدن آب و هوای منطقه می شود.
علیزاده افزود: هم اکنون پروژه ای با عنوان ˈ مطالعه دریاچه های بزرگ کشورˈ در موسسه ملی اقیانوس شناسی در حال انجام است که در آن تاثیر دریاچه ها از نظر مسایل زیست محیطی و اثر آنها بر روی شهرها و زندگی مردم اطراف آنها مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.
معاون پژوهشی موسسه ملی اقیانوس شناسی ادامه داد: در این پروژه دریاچه های با اهمیت مانند ارومیه ، هامون ، خزر ، نئور در استان اردبیل و دریاچه هایی که در تراز اول اهمیت قرار دارند ، از جنبه های مختلف مورد مطالعه قرارمی گیرد.
علیزاده در مورد برپایی کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچههای بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ گفت : در طول روزهای برپایی این کارگاه علمی موضوعاتی همچون تغییر تراز آب ، تاثیر عوامل طبیعی بر روی تغییرات دریاچه ها و این که عوامل انسانی چه میزان در وضعیت دریاچه ها تاثیر داشته اند، بررسی می شود .
وی افزود: دراین کارگاه همچنین تغییراتی که در سال های اخیر در دریاچه های بزرگ آسیا مانند خزر ، آرال ، ارومیه و دریاچه هایی در جنوب غرب آسیا رخ داده است ، مورد بررسی قرارمی گیرد.
وی در مورد کاهش تراز آب دریاچه آرال در چند دهه گذشته گفت: گرم شدن کره زمین، تغییرات آب و هوایی سریع در گذشته و مصرف بی رویه هر کدام میتواند بر روی میزان سطح آب این دریاچه تاثیرگذار باشد و تراز آب این حوضه آبی را تحت تاثیر قرار دهد.
کارگاه بینالمللی ˈ تغییرات سریع تراز آب دریاچههای بزرگ و پاسخ انسان به آن ˈ امروز – یکشنبه – با حضور ۱۶ نفر از متخصصان و محققان خارجی در تهران آغاز به کار کرد. این کارگاه به مدت یک هفته ادامه دارد.
محققان و متخصصانی از کشورهای ترکیه، چین، بلژیک، هلند، آلمان، سوئیس، اوگاندا، آمریکا و انگلستان دراین کارگاه حضور دارند.شرکت کنندگان در این کارگاه قرار است از استان گلستان بازدید کنند.