محققان دانشگاه کارنگی ملون با الهام از رفتار حشرات، در حال ساخت یک سیستم چراغ راهنمایی هستند که در آن خودروها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند.
به گزارش ایسنا دو گروه مورچه در حال حرکت، در زمان مواجهه با یکدیگر، با هم برخورد نکرده، بلکه گروه بزرگتر از سمت راست حرکت کرده و مورچههای کوچکتر نیز از آنها پیروی میکنند. این رفتار در زنبورها و موریانهها نیز مشترک است.
این سیستم که از سال 2009 در حال ساخت بوده، بر اساس این ایده است که خودروها در زمان نزدیک شدن به تقاطع از یک شبکه بیسیم خودرو به خودرو، برای برقراری ارتباط با یکدیگر استفاده کنند.
یک الگوریتم ابداعی ثبت شده به ارزیابی تعداد مسیرهای حرکتی خودروها پرداخته و گروه خودروی بزرگتر را که در یک مسیر مشترک حرکت میکنند، مشخص میکند.
خودروهای درون گروه بزرگتر سپس بر روی صفحه داشبورد خود یک چراغ سبز را مشاهده کرده و به راننده برای حرکت رو بجلو اطلاع میدهند. در این حال، خودروهای درون گروههای کوچکتر از چراغ قرمز برخوردار شده و توقف میکنند.
شبیهسازیهای محققان نشان داده که استفاده از این سیستم میتواند زمان رفتوآمد را بین 40 تا 60 درصد در زمان اوج ترافیک کاهش دهد.
در دو سال آینده این محققان قصد دارند الگوریتمهایی ایجاد کنند که حضور موتورسیکلتها و عابران پیاده را نیز مد نظر قرار میدهد.
همچنین دیگر برنامههای این دانشمندان ساخت یک شبیهساز مقیاس بزرگ و آزمایش این فناوری در جادههای واقعی است.
این پروژه تاکنون دو میلیون دلار کمک هزینه دریافت کرده و یک شرکت جدید برای تولید این فناوری تاسیس شده است.