سلامت نیوز: نقرس یک اختلال متابولیسم بازهای آلی پورین میباشدوبا آرتریت حاد و هیپراوریسمی شناخته میشود. بیماری نقرس را بیماری پولدارها مینامند چرا که این بیماری در اثر مصرف میزان بالای پروتئین پدید میآید و از آنجائی که مواد غذایی حاوی پروتئینهایی با کیفیت مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ جزو غذاهای گران قیمت بشمار میآیند این بیماری را بیماری پولدارها نام نهادهاند. محققان معتقدند عود نقرس در کسانی که تغذیه مناسبی ندارند، ۵ برابر بیشتر است. علت این قضیه هم به میزان پورین مصرفی آنها در غذایشان بر میگردد.
کسانی که ترکیب پورین در خوراک روزانه شان زیاد است بیشتر ممکن است که دوباره حملات نقرس را تجربه کنند. همانطور که میدانید نقرس یک بیماری التهابی در مفاصل است که بیشتر در مردان، در افراد چاق، در الکلیها و گوشت قرمز خورها به وجود میآید. این بیماری با تولید بیش از اندازه اسید اوریک در بدن و رسوب کریستالهای آن در مفاصل ایجاد میشود. اسید اوریک هم از شکسته شدن پورین ها به وجود میآید. بنابر این اگر میخواهید شست پایتان قرمز و متورم نشود و دوباره درد نگیرد بهتر است تغذیه خودرا طوری تغییر دهید که این ترکیب در رژیم غذایی شما کمتر باشد.
لازم است بدانید جگر، سیرابی، گوشت قرمز، ساردین، صدف، ماهی کولی، شاه ماهی، و آبجو مقادیر زیادی پورین دارند. در ضمن گوشت مرغ، ماهی، مارچوبه، قارچ، نخود فرنگی، لوبیا، عدس، گل کلم، و اسفناج هم مقادیر متوسط پورین را دارند. متخصصان متوجه شدند که خوردن غذاهای غنی از پورین به سرعت و بعد از ۲ روز میتواند باعث عود حمله نقرس در بیمار بشود و این عود زمانی بیشتر میشود که منبع پورین مصرفی حیوانی باشد تا گیاهی! بنابر این اگر میخواهید از این بیماری و حملاتش در امان بمانید بیشتر غذاهای گیاهی بخورید تا گوشت!