حسینعلی ابراهیمی کارنامی به خبرنگار سبزپرس گف : منشا اکثر ریزگرد های استان از کشورهای همسایه است که در برخی روزها میزان غلظت آن از حد استاندارد فراتر می رود ولی تاکنون شرایط بحرانی نداشتیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس افزو : اطلاعات جمع آوری شده در خصوص ریزگرد ها باید به دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارسال شود و آنها باید تشخیص بدهند که غلظت ریزگرد ها بیش از حد استاندارد هست یا خیر.
ابراهیمی کارنامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خشکسالی های اخیر مناطق جنوبی استان را به کانون های محلی گردوغبار تبدیل کرده است، گفت : در حالت طبیعی به علت خشکسالی ها در جنوب استان گردوغبار داریم، اما وقتی با گردوغبار خارجی هم زمان می شود، این پدیده شدت بیشتری به خود می گیرد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال پیش بینی ها در این باره چیست و چه راه هایی برای کنترل گردوغبارهای محلی در جنوب استان تدارک دیده شده است، گفت: هر دستگاه وظیفه ای برعهده دارد که منابع طبیعی هم در این میان باید به انجام فعالیت های آبخیز و بیابان زدایی مبادرت کند. البته هرگاه حفاظت تشدید شود تخریب هم کمتر می شود و این امر سبب عدم افزایش و یا گسترش کانون های محلی گردوغبار می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با بیان اینکه با مدیریت کانون های ریزگرد قادر به کنترل آن خواهیم بود، گفت : متاسفانه تالاب های استان خشک شده اند و از آنجایی که خاک این تالاب ها نکمین هستند، می تواند خود تشدید کننده گردوغبار در استان شود.
وی افزود: برای این منظور با پیگیری های انجام شده در استانداری مصوب شد که حق آبه تالاب ها تامین شود که در صورت تحقق این امر ما مشکل حادی در زمینه بروز پدیده گردوغبار نخواهیم داشت.
ابراهیمی کارنامی گفت: برای این امر نیازمند همکاری سدهای بالادست هستیم. به عنوان نمونه حق آبه دریاچه بختگان باید از سد بالادست آن تامین شود، اما تالاب پریشان سدی در بالا دست خود ندارد.
وی افزود: البته اکنون فصل کشاورزی است و آب های رها شده در این فصل صرف کشاورزی می شود. از این رو برای تامین آب تالاب ها باید در فصل های خاصی حق آبه ها از سدها رها شوند. // م.گ
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.