رب گوجه‌فرنگی و آب گوجه‌فرنگی منبع غنی از لیكوپن هستند كه دارای خواص بسیار است اما مقاله‌ای كه جدیدا در نشریه «شیمی مواد غذایی» به چاپ رسیده نشان می‌دهد كه تنها سه ماه ماندن آب گوجه‌فرنگی در یخچال و یا فریزر باعث می‌شود كه حدود 50 درصد از لیكوپن این بسته‌ها از بین برود.

در ضمن تحقیقاتی كه دانشمندان اسپانیایی انجام داده‌اند نشان می‌دهد كه میزان لیكوپن در رب‌های گوجه در گذر زمان كاهش می‌یابد.

این یادتان باشد كه لیكوپن یك آنتی‌اكسیدان قوی است كه با بسیاری از سرطان‌ها مبارزه می‌كند و می‌تواند تا حدودی در جلوگیری از بیماری‌های قلبی موثر باشد و حتی به استحكام استخوان‌ها هم كمك كند.


نکته:

بهترین كار این است كه گوجه‌فرنگی را به صورت تازه تهیه و مصرف كنید.

دكتر بی‌اچ‌چن، متخصص تغذیه در دانشگاه تایوان كه در مورد ثبات مواد موسوم به كاروتن‌ها تحقیق می‌كند، می‌گوید: «اگر خودتان بتوانید رب گوجه‌فرنگی و آب گوجه‌فرنگی در خانه تهیه كنید و بعد هم آنها را مصرف كنید بهتر است اما اگر سس و رب گوجه از بازار می‌خرید بهتر است
در بسته‌های كوچك باشد تا سریع تمام شود و شما مجددا محصولات جدیدتر خریداری كنید.»