رحمت الله رحمانی مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ضمن بیان این مطلب به سبزپرس، گفت: این در حالی است که استان گیلان برای تسریع در اطفای حریق فاقد حتی یک فروند بالگرد است و تمام توان ما برای مهار آتش سوزی های احتمالی به مردم و همیاری سایر نهادهای استان متکی است.
رحمانی در تشریح دیگر اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان در سال گذشته اظهار داشت: از آنجایی که منطقه ماسوله در معرض وقوع سیل قرار داشت، منابع طبیعی نخستین دستگاهی بود که برای مهار سیلاب ها در این منطقه وارد عمل شد. در همین راستا نیز در سال های گذشته بیش از هزار هکتار جنگلکاری در این مناطق انجام شده است. در عین حال که در سال 89 نیز نزدیک به 200 هکتار جنگلکاری دیگر در این مناطق انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه منطقه ماسوله به لحاظ تاریخی و فرهنگی برای استان از اهمیت بالایی برای استان برخوردار است، خاطرنشان کرد: در ادامه انجام فعالیت های آبخیزداری در این منطقه در سال 89 در 200 هکتار از اراضی بالادست ماسوله عملیات آبخیزداری انجام شده است.
رحمانی به روند طرح خروج دام از این استان نیز اشاره کرد و گفت: در سال 89 نزدیک به 1 میلیارد و 500 میلیون تومان برای خروج دام از جنگل های استان هزینه شد که از این طریق 27 خانوار و با 6 هزار راس دام به خارج از عرصه های جنگلی استان منتقل شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: عرصه های مرتعی و جنگلی شهرستان رودبار نیز در سال های اخیر تخریب شده بود به گونه ای که خطر وقوع سیل بزرگی برای آن وجود داشت که برای این منظور نیز در 1500 هکتار از عرصه های این شهرستان کار جنگلکاری انجام شده است.
رحمانی اضافه کرد: سال گذشته سال منحصر به فردی برای ما بود، زیرا در 400 هکتار از جنگل های استان آتش سوزی رخ داد اما ما توانستیم بدون داشتن حتی یک بالگرد این آتش ها را به همت مردم و کارکنان منابع طبیعی استان و همیاری سایر نهادها کنترل و مهار کنیم. این در حالی است که استان مازندران برای این امر دارای 8 فروند بالگرد است.
وی تاکید کرد که این آتش سوزی ها سطحی بوده و خسارت زیادی به عرصه های جنگلی استان وارد نکرده است.
م.گ
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.