محمد محمدیان مدیر عامل موسسه پیشگامان محیط زیست کیاشهر در گفتگو با سبز پرس گفت: شهردار کیاشهر قبلا بارها در خصوص موارد مطروحه در این دعوی اخطار از حفاظت محیط زیست دریافت کرده و عموما هم تمکین نکرده است .
محمدیان مدعی است به استناد گزارش کارشناسان اعزامی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان در دو تاریخ چهارم و یازدهم اردیبهشت 88 شهرداری کیاشهر با مجموع 73 هزار و 620 متر مکعب برداشت ماسه از پارک ملی بوجاق بدون اخذ مجوز داشته است که به استناد ماده 104 برنامه سوم توسعه و تنفیذ در برنامه چهارم و پنجم مبلغ 73 میلیون و 620 هزار تومان ضرر و زیان به پارک ملی بوجاق وارد کرده که در حق صندوق دولت قابل وصول است.
وی افزود پیش از این زباله های کیاشهر نیز در محل تالاب دپو می شد که در حریم پارک ملی بود و متاسفانه اقدامات و تلاشهای ما برای جلوگیری از این تخطی بزرگ قانونی با توجه به آسان گیری و برخورد سهل انگارانه مسئولان محلی حفاظت محیط زیست کیاشهر راه به جایی نمی برد و نتیجه آن انبوهی از زباله و شیرابه های سمی و خطرناک آن بود که موجبات تخریب این بخش از پارک و زیستگاه موجودات ساکن در این منطقه و نیز آزار اهالی و تخلف از نص قانون کشور بود.
محمدیان افزود خوشبختانه با توجه به شدت عمل مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از اواخر بهمن ماه گذشته تخلیه زباله در این محل ممنوع و شهردار محکوم به پرداخت جزای نقدی شد. اما در حال حاضر زباله ها در عرصه منابع طبیعی انباشته می شود و شهردار بعنوان مجری قانون پسماند برای شکل درست امحا آن کاری نکرده است.
مدیرعامل موسسه پیشگامان محیط زیست کیاشهر گفت: ما با توجه به تکلیفی که نسبت به مواهب خدادادی منطقه بر طبق اصل 50 قانون اساسی به گردن داریم در این مورد با توجه به مستندات موجود طرح دعوی کرده ایم.
پارک ملی بوجاق پارک ملی خشکی – دریایی است که از نظر وضعیت بشکلهای مرتعی، تالابی، ساحلی است که از شمال به دریای خزر از جنوب به بندر کیاشهر از شرق به روستای امیرکیاسر و تاسیسات صدا و سیما و از غرب به رودخانه اشمک محدود می شود. همچنین مصب و بخشی از رودخانه سفید رود نیز در حریم پارک ملی قرار دارد.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.