نقل از دبیرخانه پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی، بررسی تغییرات پوشش سطح زمین طی سه دهه گذشته با استفاده از فناوری سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی درمنطقه حفاظت شده سبزکوه دراستان چهارمحال و بختیاری نشان داده مساحت اراضی کشاورزی از 301.5 هکتار در سال 1354 به 1099.9 هکتار در سال 1382 افزایش یافته است. نقشه توزیع مکانی این تغییرات نشان دهنده تمرکز آن در شمال غرب و شمال شرق منطقه، جایی که روستاهای بزرگ و شهرها قرار داشته اند، است که برای تامین معاش خود و نیز بر اثر توسعه و تسهیل سیستم های آبیاری به توسعه کشاورزی روی آورده اند.
این مطالعه که توسط دوتن از اساتید دانشگاه شهرکرد به نامهای عطاء ا.. ابراهیمی و اسماعیل اسدی و نیز زهرا عبدالعلی زاده کارشناس ارشد رشته مرتعداری انجام شده، همچنین نشان می دهد که مساحت مراتع علفی منطقه سبزکوه از 9 هزار 460 هکتار در سال 1354 به 5 هزار هکتار در سال 1382 کاهش یافته و در عوض حدود 1500 هکتار به سطح جنگل های منطقه افزوده شده است. بر اساس این گزارش به نظر می رسد ورود دام بیش از حد ظرفیت مجاز درمراتع به همراه عواملی چون خشکسالی باعث کاهش سطح مراتع علفی در سبزکوه شده باشد.
منطقه حفاظت شده سبز کوه بین شهرستانهای بروجن، لردگان و اردل واقع شده است که در سال 1365 منطقه شکار ممنوع و در سال 1369 منطقه حفاظت شده اعلام شد. سیمای طبیعی منطقه کاملا کوهستانی است و بالغ بر 14هزار هکتار از این منطقه پوشیده از جنگل بلوط بوده و سایر گونه های درختی از جمله کلخونک، پسته وحشی، آلبالوی وحشی، بادام وحشی، زالزالک و ... را نیز داراست.
پروژه حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی با حمایت مالی تسهیلات جهانی محیط زیست(GEF)، برنامه عمران ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست از سال 2007 عملیات اجرایی خود را آغاز کرده است. حفاظت از تنوع زیستی، تقویت نظام مناطق حفاظت شده و کاربری پایدار در بخش های کشاورزی، جنگلداری، مراتع، آب و توریسم از جمله اهداف این پروژه است. در حال حاضر محدوده ای به وسعت 2.5 میلیون هکتار در 4 استان چهارمحال و بختیاری، فارس، اصفهان و کهکلویه و بویر احمد که از تنوع زیستی بالایی برخوردارند، تحت پوشش این پروژه بین المللی قرار گرفته است.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.