ه گزارش برترین ها به نقل از مجله تپش ، از وقتي سينماي ايران در دهه 70 به اين صرافت افتاد كه از نقش ستارهها بهعنوان عاملي در جذب مخاطب استفاده كند بازيگران جوان زيادي پا به اين عرصه گذاشتند و مدتي اين وظيفه را به دوش كشيدند. ابوالفضل پورعرب و نيكي كريمي پاياني بودند بر دوره حكمراني ستاره فيلمهاي اكشن آن زمان جمشيد هاشم پور. در همان زمان مسعود كيميايي، فيلمسازي بود كه ستارهها از فيلمهايش متولد ميشدند؛ فيلم «ضيافت» را با حضور تعدادي از بازيگران جوان و ناشناخته تهيه كرد و فريبرز عربنيا و پارسا پيروزفر از همين فيلم در مسير ستاره شدن قرار گرفتند. عرب نيا با وجود ستاره جوان ديگري كه هديه تهراني نام داشت، جوان اول سينما شد و پيروزفر در فيلم «مرسدس» كيميايي بازي كرد كه در آن هم با تولد ستاره ديگري بهنام محمدرضا فروتن همراه بود. امين حيايي هم در همين دوران آرام آرام از نقشي كوچك در سريال «آپارتمان» به نقشهاي كليدي و اصلي رسيد. عمر ستارهها در سينماي ايران كمي پايينتر از استاندارد سينماي سطح اول دنياست و همين موضوع باعث شد، تقريبا هيچكدام از ستارههاي نسل بعد از دهه 70 بهطور امروز آن شكوه و جلال را نداشته باشند البته ستاره جديدي روي كار نيامده و پديدهاي هم در راه نيست و ستارههاي اكنون سينماي ايران همانهايي هستند كه بعد از نسل فروتن، پيروزفر و حيايي پا به سينما گذاشتند. بهرام رادان با «شور عشق» در آغاز جريان قرار داشت، شهاب حسيني از تلويزيون و اجراهاي تلويزيوني، آرامآرام خودش را به اينجا رساند، پديده محمدرضا گلزار سرفصل تازهاي بود و بهداد هم جذابيت در بازيگري را در نقشهاي جوان با خود بههمراه آورد.
اين 4 نفر هنوز هم ستارههاي جوان مرد سينماي ايران هستند ولي خبرهاي در گوشي همواره به گوش ميرسد كه حرف از رقابت برسر ستاره اول سينماي ايران بودن نيز بين آنها و طرفدارانشان وجود دارد. براي بهتر معلوم شدن اين ماجرا يك نظرسنجي انجام گرفت كه نتايج جالبي هم بههمراه داشت. شهاب حسيني و حامد بهداد كه هر 2 تقريبا همسن و سال و در آستانه 40 سالگي هستند، نفرات اول و دوم اين نظر سنجي و محمدرضا گلزار و بهرام رادان كه آنها هم تقريبا همسن و سال هستند بهترتيب سوم و چهارم شدند و اينطور به نظر ميرسد كه 2 بازيگري كه چشم و ابروي تيره رنگ دارند نظرسنجي آنها بالاتر از 2بازيگري است كه چشماني سبز و آبي دارند. آيا اين به معناي پايان عصر موفقيت چشم رنگيها در سينماست؟
پايان عصر چشم رنگيها يا طلوع دوباره مشكي ها
محمدرضاگلزار و بهرام رادان با هياهوي زيادي وارد سينما شدند و بهنظر از همان زمان بود كه بحث چشم رنگيها در سينماي ايران شدت گرفت. شايد مخالفان بزرگي هم داشتند اما ميزان علاقهمندان و هواداراني كه براي ديدن آنها به سينما ميرفتند حاكي از اين بود كه آنها ستارههايي پول ساز هستند. هنوز هم فروش خيلي فيلمها مديون محمدرضا گلزار و تا حدودي بهرام رادان است البته رادان برخلاف گلزار كه تنها سينماي تجاري را ميپسندد، چندسالي است كه انتخابهاي متفاوتي انجام ميدهد. با اين تفاسير اكنون شواهد و قرائن بيانگر اين موضوع است كه حامد بهداد و شهاب حسيني آرام آرام جاي اين 2 را در صدر ردهبندي ستارههاي سينماي ايران گرفتهاند. هر 2نفر بازيگراني هستند كه از نظر چهره و زيبايي بازي را به رادان و گلزار احتمالا ميبازند ولي در مقياس فن بازيگري بهتر هستند و فيلمهاي مهمتري هم بازي كردند. شهاب حسيني «جدايي نادر از سيمين» را با خيل جوايزش در كارنامه دارد كه شايد تا چندسال آينده بهترين فيلم سينماي ايران باشد.
نكته: اين نظرسنجي تنها ميان خوانندگان تپش انجام شده و شايد نتيجه يك آمار كلي در سراسر كشور با آن فرقهايي داشته باشد. با اين حال نتيجه بهدست آمده از يك اجتماع كوچك(خوانندگان تپش)هم ميتواند جالب توجه باشد.
شهاب حسيني 46/7 %
او متولد بهمن سال 52 است. او كارش را در بازيگري با بازي در تئاترهاي دانشجويي و سپس گويندگي در راديو آغاز كرد. سپس مجري برنامه اكسيژن و چند برنامه جوانپسند ديگر شد. مجموعه «پس از باران» سكوي پرتابش به سينما بود. او در حد فاصل سالهاي 82 تا 83 براي فيلمهاي «واكنش پنجم»، «شمعي درباد» و «رستگاري در 8 دقيقه» كانديداي دريافت سيمرغ و تنديس خانه سينما شد تا اينكه در سال 86 براي بازي در نقش پزشك جوان و عاشق در فيلم «محيا» ديپلم افتخار بهترين بازيگر مرد جشنواره فيلم فجر را بهدست آورد. سال 87 را بايد نقطه عطفي در كارنامه شهاب حسيني به حساب آورد كه او در «سوپراستار» و «درباره الي...» بازي كرد. او در همين سال سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد جشنواره فجر را گرفت. سال 89 نيز او در موفقيتي بزرگ شريك شد و براي فيلم «جدايي نادر از سيمين» جدا از ديپلم افتخار جشنواره، خرس طلاي برلين را نيز تصاحب كرد. او عادت دارد در ميان چند فيلم سينمايي يك سريال هم بازي كند كه اين خود ميتواند به ارتباط گستردهتر او با مخاطبان در سراسر ايران بينجامد.
حامد بهداد 26/9 %
او متولد آبان سال 52 و ليسانس بازيگري است. از آنجايي كه نقش جوانهاي عاصي همواره مورد توجه علاقهمندان سينماي ايران بوده او اكنون يكي از پرطرفدارترين بازيگران جوان بهشمار ميرود هرچند بازيهاي متفاوت دشوار او در نقشهاي كوچكي مثل «مجنون ليلي» و «شبانهروز» به جلب نظر منتقدان نيز منجر شده است. بهداد از اولين فيلمش بهنام «آخر بازي» كه كانديداي دريافت سيمرغ بلورين بهترين بازيگر مرد شد همه او را بهعنوان استعدادي براي ستاره شدن پذيرفتند. در سال 85 در 2فيلم خوب «روز سوم» و «كافه ستاره» بازي كرد و براي «روز سوم» نامزد سيمرغ بلورين شد. «بوتيك» يكي ديگر از فيلمهايي است كه بهداد با آن جاي پاي محكمتري پيدا كرد. او آنقدر كانديداي دريافت جايزه شد تا عاقبت در سال 89 سيمرغ بلورين بهترين بازيگر جشنواره را براي بازي در فيلم «جرم» گرفت. او هم مثل شهاب حسيني هرازگاهي با بازي در سريالهاي تلويزيوني هواداران پرشمارش را در سراسر ايران راضي ميكند.
محمدرضا گلزار 16 %
او متولد فروردين سال 56 در تهران و فارغالتحصيل مهندسي مكانيك است. او ابتدا بهعنوان خواننده، گيتاريست و مدل معرفي شد و سپس توسط ايرج قادري براي بازي در فيلم «سام و نرگس» به بازي در سينما رسيد. گلزار بازيگري است كه فرصت بازي در چند فيلم خوب را از دست داده است. «لبه پرتگاه» بهرام بيضايي، «مهمان مامان» داريوش مهرجويي، «سربازهاي جمعه» مسعود كيميايي و «دعوت» ابراهيم حاتميكيا اما با اينحال گلزار طي چند سال، ستاره پولساز و بيرقيب سينماي ايران بود. گلزار در سالهاي حضورش هرگز نتوانسته نظر منتقدان را بهخود جلب كند و بيشتر جوايزي كه نيز نصيبش شده به خوشپوشي و چهرهاش مربوط بوده است. هرچند فيلمها و بازيهاي خوبي در كارنامهاش به چشم ميخورد از جمله؛ «آتش بس» و «بوتيك». او در «بوتيك» يكي از بهترين بازيهايش را انجام داد و براي همين نقش، كانديداي دريافت جايزه از خانه سينما شد.
بهرام رادان 10/4 %
او متولد ارديبهشت سال 58 در تهران و فارغالتحصيل رشته مديريت بازرگاني است. «شور عشق» اولين كار بهرام رادان در عرصه بازيگري بود و از همان ابتدا روي او بهعنوان ستاره آينده سينماي ايران سرمايهگذاريهاي زيادي انجام شد اما رادان برخلاف گلزار از يك مقطعي بازي در فيلمهاي خوب را انتخاب كرد و كمتر فرصتي را از دست داد.
او در سال 80 و براي فيلم «آواز قو» نامزد دريافت جايزه از خانه سينما شد و در سال 82 موفق شد سيمرغ بلورين بهترين بازيگر را براي فيلم «شمعي در باد» بهدست آورد. او در سال 85 نيز به دليل بازي در فيلم «سنتوري» به كارگرداني داريوش مهرجويي براي بار دوم سيمرغ بلورين بهترين بازيگر جشنواره را بهخود اختصاص داد.
رادان در ميان 3 ستاره ديگر با دريافت 2 سيمرغ پرافتخارترين بازيگر بهشمار ميرود، هرچند شهاب حسيني با جوايز بينالمللي و حامد بهداد با كانديدشدنهاي متوالي تداوم بهتري داشتهاند.