سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از مرمت و ساماندهی بافت تاریخی سنندج با صرف اعتبار 500 میلیون ریال خبر داد.


امیر الهی اظهار داشت: از محل اعتبارات هزینه شده در سال جاری بناهای منزل صحرایی، مسجد سیدابراهیم، مسجد طاقه‌گوره و بازار سنندج مرمت شده‌اند. به گفته وی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در راستای حفظ و مرمت آثار تاریخی فرهنگی سطح استان در سال 89 و 90 از محل اعتبارات عمرانی استانی و اعتبارات عمرانی ملی برای حفظ، نگهداری، مرمت و استحکام‌بخشی آثار تاریخی اقدام کرده و از ابتدای سال جاری تاکنون اقدام به حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی کرده است.
عمارت خسروآباد، عمارت وکیل‌الملک، منزل مجتهدی، حمام دوخزینه، منزل قرنی، منزل مصری، بازار سقز، مسجد شیخ مظهر سقز، عمارت آصف، منزل و مقبره آیت‌الله مردوخ روستای نوره، تیمجه امیرتومان بیجار، بازار بیجار، عمارت مشیر دیوان، منزل دکتر موسی، حمام عمارت وکیل، قلعه تاریخی زیویه، تاسیسات غارکرفتو از 17 اثری هستند که در حال مرمت و یا مرمت آنها به اتمام رسیده است.
از میان این آثار، عملیات حفاظت و مرمت آثار عمارت خسروآباد، عمارت وکیل، عمارت آصف، منزل و مقبره آیت‌الله مردوخ روستای نوره، تیمجه امیرتومان بیجار، عمارت مشیر دیوان، منزل دکتر موسی، حمام عمارت وکیل و تاسیسات غار کرفتو به طور کامل به اتمام رسیده است.
بازار سنندج
این بازار در دو طرف خیابان انقلاب قرار گرفته و در سال 1046 هـ ق همزمان با مرکزیت یافتن شهر سنندج به عنوان مرکز حکومت اردلان‌ها ساخته شده است. پلان این بازار به صورت مستطیل بزرگی است که در اثر خیابان‌کشی دوران حکومت پهلوی به دو بخش تقسیم شده که بخش شمالی آن بازار سنندجی و بخش جنوبی آن بازار آصف نام گرفته است. با وجود مراکز خرید جدید این بازار همچنان موقعیت و ارزش خود را از لحاظ تجاری حفظ کرده است.




http://shasa.ir