آیا میتوان یک پخته گیاهخوار سالم باقی ماند یا خام خواری تنها راه سلامت گیاهخواران کامل است?
.
بنظر من همه چیز نسبی است و هیچ چیز بطور مطلق وجود ندارد. همچنین باور دارم که هرچه سادهتر فکر کرده و سادهتر زندگی کنیم و هر چقدر زندگیمان به طبیعت نزدیکتر باشد بطور نسبی سالمتر خواهیم زیست.
به نظر میرسد و تجربه و تحقیقات هم ثابت کرده که رژیم خامگیاهخواری طبیعیترین و بالنسبه سالمترین و سادهترین رژیم غذایی ممکن برای بشر میباشد و با سیستم بیولوژیک / فیزیولوژیک ما بیشترین قرابت را دارد.
در طبیعت هیچ حیوانی غذای پخته نمیخورد مگر انسان و البته حیوانات اهلی و دست آموز انسانها.
حال اگر نخواستیم یا نتوانستیم خامگیاهخوار
کامل باشیم به این معناست که
سالم نخواهیم بود؟ خیر به هیچوجه.
خامگیاهخواری بطور نسبی رژیم غذایی بهتری برای انسان است اما میتوان
خام گیاهخوار ناسالمی بود. همچنانکه میتوان
گیاهخوار سالمی باشید؛ زیرا که عوامل مهم دیگری در سلامتی نقش دارند. غذا
تنها یکی از عوامل سلامتی است و البته یکی از عوامل اولیه و پایهای.
عوامل مهم دیگر، آرامش درونی، پذیرش خود، در صلح بودن با خود و با جهان، توانایی پرورش استعدادهای درونی و خلق کردن و به منصه ظهور رساندن آرزوها و تواناییهای درونی، کمک به بهبود جامعه بشری و از این دست میباشند.
عوامل بیرونی مهم در
سلامت غیر از رژیم غذایی البته همانطور که میدانید محیط زیست سالم، دوری از مواد شیمیایی مختلف به هر شکل از جمله داروها و بسیاری از مکملهای غذایی، تنفس هوای تمیز، ورزش و فعالیت بدنی، خواب و استراحت کافی، نور آفتاب، کم خوری روزه ی آب، مصرف سبزیجات و میوهجات و از همه مهمتر
عدم مراجعه به پزشک و از تیررس پزشکان به دور بودن است!
بنابراین جواب به سوال شما این است که اگر
پخته گیاهخوار باشید ولی همه عوامل دیگر سلامتی برایتان مهیا باشد بدون شک از عمری طولانی و
سالم برخوردار خواهید بود و در سن صد سالگی جوان از دنیا خواهید رفت.
البته اینکه چه غذای پختهای هم بخورید مهم است. آیا سبزیجاتِ اندکی
پخته شده و حبوبات میخورید یا روی چیپس (chips)، سیب زمینی، کوکاکولا، نان و ماکارونی زندگی میکنید.
بطور کلی توصیه من برای یک رژیم غذایی مناسب برای بدن این است:•
رژیمی متکی بر گیاهخواری• حداقل بین 80-75درصد خام، اگر که صددرصد خام خواری امکان پذیر نیست.• مصرف غذاهایی که کمترین تغییر شکل از حالت طبیعی خود را دادهاند چه در اثر پختن و چه در اثر سایر پروسههای تغییر شکل مثل یخ زدن، نمک سود کردن، اضافه کردن مواد شیمیایی از قبیل رنگهای مصنوعی و نگهدارندهها و...• کم خواری تا حد امکان• عدم مصرف شکر، نمک (مگر مقدار کمی نمک دریایی) و روغن زیاد (مگر آنچه بطور طبیعی در دانهها و مغزهای خام وجود دارد)• مصرف ریشههای گیاهی مثل چغندر، شلغم، هویج و... ، سیب زمینی، برنج قهوهای به جای سایر مواد نشاستهای مانند ماکارونی، برنج سفید یا نان.• ورزش و فعالیت بدنی• مصرف مرتب و با برنامه آب سبزیجات مختلف مثل کرفس، هویج، جعفری، اسفناج.
The underlying connection was closed: Could not establish trust relationship for the SSL/TLS secure channel.