چگونه مانع از جویده شدن وسایل منزل به وسیله خرگوش خانگی شویم
معمولا مراجعین زیادی وجود دارند که از ما سوال میکنند «چگونه میتوانم خرگوش ام را آموزش دهم تا هر چیزی را که در دسترس اش است نجود؟»
در واقع جویدن یک فعالیت طبیعی در خرگوش ها و یک نیاز رفتاری در آنهاست. بیشترین کاری که شما قادر به انجام آن هستید این است که به خرگوش خود آموزش دهید که کدام یک از اجسام اطراف، برای جویدن مناسب بوده و کدام یک، نامناسب هستند.
پاسخ به این سوال را میتوان به طور مبسوط به این شکل مطرح کرد :
1. جایگزین هایی فراهم کنید
از آن جایی که خرگوش شما نیاز همیشگی به جویدن دارد شما در وهله اول نیاز به فراهم کردن یک جایگزین مناسب برای جویده شدن توسط خرگوش خواهید داشت که ایمنی لازم را نیز داشته باشد. شاخه های درخت سیب یا بید مجنون، اسباب بازی های ایمن خرگوش، اسباب بازی های غیر شیمیایی چوبی از جنس درخت بید مجنون و جعبه های مقوایی همگی میتوانند گزینه هایی مناسب باشند. اگر به طور همزمان از چند گزینه مختلف استفاده کنید حق انتخاب مناسبی برای خرگوش خود قائل شده اید و اگر تعداد و اندازه های مختلفی از جویدنی های گوناگون را در اطراف خود دارید خرگوش شما قادر خواهد بود که بهترین گزینه را برای خود انتخاب کند. البته شما همچنین باید برای خرگوش خود یک جویدنی مناسب در درون قفس نیز در نظر بگیرید. با مطالعه سایر مطالب پت بلاگ در این خصوص میتوانید در این زمینه اطلاعات کافی کسب کنید.
2. خانه خود را «ضد خرگوش» کنید
اگر محدوده منزل را به خوبی در مقابل خرگوش خانگی، ایمن سازی کنید میتوانید از بیشتر موقعیت های خطرناک و دردسرهای احتمالی پیشگیری کنید. حداقل در ابتدای ورود خرگوش به منزل، اجازه ندهید که در تمام محوطه منزل شما رفت و آمد کند، به جای این کار محوطه محدودی را برای او در نظر گرفته و آن منطقه را کاملا ایمن سازی کنید تا تمرین دادن خرگوش برای شما و خود خرگوش ساده تر شود. چیزهایی مثل سیم های برق میتوانند برای خرگوش شما بسیار خطرناک باشند بنابراین مطمئن شوید که در این مقطع، خرگوش شما هیچگونه دسترسی به سیم های برق نداشته باشد. همچنین مبلمان و سایر وسایل منزل باید حتما در برابر خرگوش محافظت شوند. هرچه خرگوش شما کمتر خراب کاری کند شما سختی کمتری خواهید داشت و مراحل تمرین ملایم تر پیش خواهد رفت.
3. نظارت و هدایت مناسب داشته باشید
خرگوش شما به صورت غریزی نمیداند که اجازه جویدن وسایل منزل شما را ندارد بنابراین شما باید این کار را به او آموزش دهید. این بدین معناست که زمانی که شما شروع به آموزش خرگوش خود میکنید باید به دقت در زمان بازی خرگوش، به کارهای او دقت داشته باشید. اطمینان حاصل کنید که این تمرین را به محض ورود خرگوش خود به خانه و قبل از ایجاد عادت های بد جویدن وسایل، انجام دهید. هر زمان که خرگوش شما شروع به جویدن چیزی که نباید بجود کرد فورا با گفتن یک «نه» محکم و قاطع (نیازی به فریاد کشیدن و داد زدن نیست) و زدن دست هایتان به یکدیگر و دادن یک جویدنی مناسب به خرگوش، او را از این کار بازدارید.
4. صبور باشید
خرگوش شما برای یادگیری نیاز به زمان خواهد داشت و به احتمال زیاد در طول مدت آموزش سعی خواهد کرد که بارها شما را امتحان کند بنابراین صبور اما با پشتکار باشید. هرگز خرگوش خود را نزنید. اگر خرگوش شما همچنان پس از گذراندن دوره آموزش به جویدن لوازم شما ادامه داد فورا زمان بازی او را اتمام کرده و او را برای مدت چند دقیقه به قفس بازگردانید. با تدریج که خرگوش شما با محیط خانه آشنا شده و آنجا را به عنوان محل زندگی خود بشناسد تا حدی از میزان جویده شدن وسایل شما کاسته خواهد شد اما همچنان پشتکار و صبر بهترین ابزار شما برای به نتیجه رسیدن تمرین ها خواهد بود.
5. خرگوش خود را عقیم کنید
عقیم کردن خرگوش های نر و ماده کمک زیادی به کاهش رفتار خرابکارانه و جویده شدن شدن وسایل شما خواهد کرد.
تذکر : در خصوص استفاده از اسپری سیب ترش و سایر بازدارنده ها :
شما میتوانید از اسپری سیب ترش (که معمولا در فروشگاه های حیوانات خانگی در دسترس است) استفاده کنید بدین شکل که این ماده را بر روی اجسامی که خرگوش شما تمایل به جویدن آنها دارد اسپری کنید. توجه داشته باشید که بسیاری از خرگوش ها هیچ اهمیتی به طعم بد و یا سختی جسم نمیدهند و حتی برخی از آنها به این گونه اجسام علاقه دارند بنابراین با اینکه امتحان کردن این گزینه ممکن است برای شما سودمند باشد اما انتظار تاثیر زیادی را نداشته باشید. اگر خرگوش شما با این روش از جویدن اجسام خاصی منصرف شد باید به طور منظم این اسپری را در محل مورد نظر تجدید کنید.
مترجم : محمد مسعود کشوری