نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3 است که همه این ویتامینها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند .
نخود فرنگی، منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی است که کمبود آنها باعث کمخونی،خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میگردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلولهای تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکالهای آزاد محافظت مینماید.
با نگاهی به
جدول ترکیبات مواد مغذی نخود فرنگی، میزان بالای ویتامین k که ویتامین مهمی در پروسه لخته شدن خون و نیز ساخت استخوان است مشخص میکند که نخود فرنگی منبع خوبی از این ماده مغذی برای حفظ سلامت است.
به علاوه وجود ریزمغذیهای منگنز و منیزیم که از ریزمغذیهای جزیی به شمار میآیند آن را به ماده غذایی مناسبی تبدیل کرده است.
به دلیل پایین بودن محتوای سدیم نخود فرنگی، توصیه میشود کسانی که به بیماری پرفشاری خون مبتلا هستند از نخودفرنگی کنسرو نشده استفاده کنند تا مقدار سدیم دریافتی آنها از این طریق افزایش نیابد.
مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی
ویتامینK 41.40 میکروگرم، ، ویتامین C 22.72 میلیگرم، فیبر 8.80 گرم، ویتامین B1 0.41 میلیگرم، فولات 101.28 میکروگرم، ویتامینA 955.20 واحد، فسفر 187.20 میلیگرم
ویتامین B6 0.23 میلی گرم، ویتامینB2 0.24 میلیگرم، مس 0.28 میلیگرم، آهن 2.46 میلیگرم، پتاسیم 433.60 میلیگرم
خرید و نگهداری
برای خرید به کیفیت این سبزیها توجه کنید: غلاف نخود فرنگی مرغوب، سبز تیره و دانه آن کاملاً گرد و رنگ آن سبز چمنی است. باقلای مرغوب، سبز رنگ و محل دانه در داخل غلاف فاقد فضای خالی است. پوست دانه باید سبز باشد نه سفید. اگر دانه باقلا سفت و رنگ آن زرد باشد، کیفیت باقلا پایین است.
برای فریز کردن باقالا و نخودفرنگی که معمولا برای دسترسی در بقیه ایام سال انجام میشود و برای حفظ رنگ و کیفیت از روش بلانچینگ استفاده میشود. در این روش با استفاده از شوک حرارتی، آنزیمهای موجود در این دانهها را غیر فعال میکنند.
در این روش ابتدا دانهها را به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب جوش فرو میبرند و پس از آن آن را بلافاصله با معرض آب سرد قرار میدهند.