گزارش سایت دیسکاوری از طولانی ترین
غارهای جهان، تصاویری از جهانهای ناشناخته و عظیمی را در پیش چشم قرار داده است که در نهایت وسعت، از دید بسیاری از انسانها پنهان باقی مانده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، غارها همیشه تصویری از خفاشهای وارونه، استالاگمیتها و استالاکتیتها که از کف و سقف روئیده اند، و حفره هایی تاریک و نمناک که به نظر انتهایی ندارند را در ذهن زنده می کنند.
اما بهتر است بدانید همین حفره های سیاه و نمور و لایتناهی، سرگرمی و زمینه مطالعات بسیاری از محققان هستند که برای نفوذ به اعماق آنها جان خود را به خطر می اندازند در ادامه هفت نمونه از طولانی ترین
غارهای جهان به همراه برخی ویژگی ها و خصوصیات پنهانی شان مورد بررسی قرار می گیرند:
غار فیشر ریج: این غار که در کنتاکی آمریکا واقع شده 181 کیلومتر طول دارد و در سال 1981 توسط گروهی از غارنوردان میشیگانی از انجمن غارشناسی ملی کشف شده است. این غار در نزدیکی سیستم غاری ماموت قرار گرفته و در صورتی که بتوان میان این دو غار اتصالی پیدا کرد، وسعت این سیستم غاری به 804 کیلومتر افزایش پیدا خواهد کرد. رد پاها، رد عصا و نقش و نگار حکاکی شده ای در این غار کشف شده و تاریخ گذاری کربنی این آثار نشاندهنده این است که برخی از بازدیدکنندگان آن به سه هزار سال پیش تعلق داشته اند.
غار فیشر ریج
غار هولوچ: یا "حفره جهنم" طولی برابر 195 کیلومتر داشته و در سوئیس واقع شده است. اکتشاف اولیه این غار در سال 1875 و توسط فردی به نام "آلویس الریخ" آغاز شد.
غار هولوچ
غار لچوگوئیلا: عمیق ترین غار آهکی در ایالات متحده آمریکا، طولی برابر 206 کیلومتر داشته و در نیومکزیکو قرار گرفته و دارای عناصر و میکروبهایی است که در هیچ جای دیگر
جهان یافته نمی شوند. این غار محتوی مقادیر زیادی گچ و ته نشستهای سولفور لیمویی رنگ و مرواریدهای غاری است.
غار لچوگوئیلا
غار باد: واقع شده در داکوتای جنوبی آمریکا 216 کیلومتر طول داشته که 209 کیلومتر از آن نقشه برداری شده است در حالی که بخشهای زیادی از آن برای اکتشاف باقی مانده است و از این رو به عنوان چهارمین غار طولانی
جهان شناخته می شود. 95 درصد از فرایند ساخت سنگهای غاری کلسیتی
جهان در این غار صورت می گیرد، گونه ای از چکه سنگها که به واسطه فرسایش به وجود می آیند. این سنگها عموما از تراشه های ریز کلسیت که از دیواره ها یا سقف غار بیرون زده و یکدیگر را در زوایای مختلف قطع کرده الگویی کندویی و جعبه مانند را به وجود می آورند. این غار به داشتن متمرکز ترین راهروهای غاری در
جهان شهرت دارد.
غار باد
غار خوشبینی (Optimistic): این غار گچی در اکراین کشف شده و 230 کیلومتر امتداد دارد و در عین حال طولانی ترین غار گچی در
جهان به شمار می رود. کل غار در عمق دو کیلومتر مربع از منطقه ای که لایه های گچی به ضخامت 20 متر آن را پوشانده، قرار گرفته است. راهروهای این غار عموما کوچک و مملو از لجن هستند و با ایجاد یکی از پیچیده شبکه های راهرو، غار را به مارپیچی تاریک تبدیل کرده اند.
غار خوشبینی
غار جواهر: این غار 243 کیلومتری در داکوتای جنوبی به واسطه چرخه آرام آبهای زیرزمینی اسیدی به وجود آمده اند و فرایند شکل گیری آن منجر به خلق استالاکتیتها، استالاگمیتها، سنگهای رسوبی، و پاپ کورن ها شده است. رسوبات و سنگهای گچی این غار تنها در بخشهای خشک آن دیده شده و اشکالی مانند سوزن، گل، نان و یا عنکبوت را به وجود آورده اند. رسوبات هیدرومگنزیت معمولا به شکل توده های سفید رنگ بر دیواره غار دیده شده و در برخی از مناطق این غار می توان بالنهایی از این ماده رسوبی را مشاهده کرد.
غار جواهر
غار ماموت: طولانی ترین ساختار غاری در
جهان طولی برابر 628 کیلومتر دارد و می توان درون آن ستونهای غول پیکر عمودی به ارتفاع 58 متر و یا حفره هایی به عمق 32 متر را مشاهده کرد. راهروها و اتاقهای این غار به واسطه کریستالهای سفید گچی تزئین شده اند و در مسیرهای مختلف می توان مجسمه های رنگی استالاکتیتها و استالاگمیتها را در کنار دیگر سازه های غاری مشاهده کرد. در میان عمیق ترین حفره های این غار دو رود "اکو" و "استیکس" جریان دارند و در تاریکی مرموز و مطلق آن عجیبترین و نادرترین گونه های جانداران از قبیل ماهی های بی چشم، عنکبوتهای شبح وار سفید و سوسکهای کور در حال پرسه زدن هستند.
غار ماموت