سبزپرس- گروه محیط طبیعی: بر اساس اخبار منتشره چهارشنبه هفته گذشته همزمان با آغاز فصل جفت گیری مرالها موسوم به گاوبانگی، یکی از نگهبانان سایت تکثیر دراسارت مرالها در جنگل فندقلو در استان اردبیل با حمله یکی از مرالها کشته شد.
هوشنگ ضیایی ، کارشناس حیات وحش و مدرس دانشگاه در گفتگو با سبزپرس درباره علت این واقعه گفت: احتمال وقوع چنین رخدادی در طبیعت معمولا صفر است اما در شرایط اسارت و باغ وحش ها این قبیل وقایع محتمل است و در بسیاری از کشورها که حتی گوزن ها را برای پرورش و تولید گوشت تکثیر می کنند این قبیل حملات به انسانها هم اتفاق می افتد.
این کارشناس افزود: این قبیل حملات نه فقط از ناحیه مرالها که حتای در فصل جفت گیری و مستی قوچ ها و آهوها هم می تواند اتفاق بیافتد و حتی گاهی این رفتار تهاجمی درتمام مدت سال که حیوان دراسارت است می تواند ادامه داشتبه باشد و به انسان آسیب برسانند.
وی افزود: در شرایط محصور و اسارت این قبیل حیوانات همواره در آمادگی برای جفت گیری و زایمان باقی می مانند درحالی که در طبیعت این طور نیست . مثلا سابقا زمان زایمان گوزن های زرد در خوزستان اواخر اسفند ماه بود ولی وقتی گوزن ها را به دشت ناز سازی منتقل کردیم این زمان از اوایل فروردین تا مرداد ماه ادامه می یابد. چون حیوان تغذیه دستی می شود و شرایط اسارت حاکم است حیوان نیازی ندارد که بچه اش را زمانی به دنیا بیاورد که بیشترین آب و غذا را داشته باشد. بنابراین نرها همیشه آمادگی جفت گیری دارند.
این کارشناس افزود: در چنین مواردی بهتر این است که اگر حیوان خوی تهاجمی دارد از محل گره شاخ ، هرساله اقدام به بریدن شاخ ها کنیم تا برای نگهبانان خطری به همراه نداشته باشند. سایت تکثیر در اسارت مرال د رجنگل های فندقلو در سال 1388 افتتاح شد و دو سرباز نگهبان این سایت بودند که یکی از آنها با حمله مرال کشته و دیگری از ناحیه شکم و گردن آسیب دیده است.