مواد لازم برای 6-7 نفر
مرغابی: 1عدد
مغز گردوی ساییده: 5 -6 پیمانه
غیسی هسته گرفته 250 گرم
کشمش بی هسته 250 گرم
رب انار 3-4 قاشق غذاخووری
شکر 1-2 قلشق غذاخوری
نمک، فلفل، روغن و دارچین به میزان لازم
طرز تهيه :
رب انار و شکر را در یک پیمانه آب حل کنید .
مرغابی و مغز گردو را با 1 لیتر آب در دیگ روی آتش ملایم بار کنید و 2 ساعت بپزید تا مرغابی بپزد و گردو به روغن بنشیند . در پایان ساعت اول محلول رب انار را با کمی نمک و فلفل اضافه کنید و هم بزنید .
2-3 قاشق روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید ،غیسی و کشمش را 3-4 دقیقه در آن تفت بدهید و اندکی دارچین بپاشید. غیسی و کشمش را به خورش اضافه کنید و بگذارید دیگ با در نیمه باز 20/15 دقیقه ریز جوش بزند .
اگر رب انار شیرین باشد می توانید شکر را حذف کنید ؛ یا اگر ترشی آن کافی نباشد چند قاشق آب غوره یا آب لیمو اضافه کنید.
این خورش را در گیلان معمولاٌ با
مرغابی درست می کنند ؛ ولی
البته مرغ هم می توان به کار برد ؛ در این صورت مرغ را 35-40 دقیقه پیش از پایان پخت مغز گردو در دیگ بگذارید ، وگرنه زیاد پخته می شود و از هم وا می رود .