چمران در آیین آغاز به کار نهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه :
آلودگی هوای تهران عامل مرگ تدریجی شهروندان است
سبزپرس – گروه فضای سبز: رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه وسایل دودزا جایگزین باغات قدیمی شهر تهران شدند که نتیجه آن آلودگی هوا است و آلودگی هوای شهر تهران نیز به نوبه خود عامل مرگ تدریجی شهروندان است.
به گزارش سبزپرس صبح امروز نهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه، تجهیزات پارکی و صنایع وابسته طی آیینی با حضور رییس و برخی از اعضای شورای اسلامی شهر و نیز شهرداری و برخی از مقامات شهر تهران آغاز به کار کرد.
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم در سخنانی گفت: این نمایشگاه سبب می شود تا مردم شهر با زیبایی های گل و گیاه آشنا شده و پرورش دهندگان نیز تشویق می شوند تا در این مسیر موثرتر و محکم تر گام بردارند.
چمران افزود: در گذشته هر منطقه تهران به نام یک باغ بود. اما متاسفانه این باغات در مسیر گسترش شهر از میان رفتند و به جای آنها ساختمان و خیابان ساخته شد.
آلودگی هوای تهران عامل مرگ تدریجی شهروندان است
رییس شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: همچنین به جای این باغات و فضای سبز ما شاهد افزایش وسایل دودزا در شهر بودیم که نتیجه آن آلودگی هوا است که این آلودگی هوای شهر تهران نیز به نوبه خود عامل مرگ تدریجی شهروندان است.
وی خاطرنشان کرد: این اتفاق شوخی نیست و ما اکنون شاهد این مرگ تدریجی هستیم که این امر نتیجه از بین رفتن فضای سبز و ورود وسایل آلوده کننده به محیط زیست است.
چمران اضافه کرد: در چنین شرایطی ایجاد چنین نمایشگاهی یک ضرورت است و ما به عنوان شورای شهر تهران این کار را تایید و تشویق می کنیم.
عضو شورای شهر اسلامی شهر تهران در ادامه گفت: طی سال های اخیر درخصوص ایجاد فضای سبز کارهای خوبی در تهران انجام شده است و ما اگر تهران را رها می کردیم شهر وضعیت بسیار بدی می یافت.
وی افزود: در چند سال اخیر تعداد خودروها در سطح شهر دو برابر شده ولی فضای سبز گرچه کم نشده و اضافه شده، اما سرانه فضای سبز در تهران اندک بوده و البته هنوز هم پایین است.
سرانه فضای سبز به 12 متر مربع می رسد
چمران گفت: از این رو در طرح جامع شهر تهران دیده شده است که سرانه فضای سبز به 12 متر مربع برای هر نفر برسد. این در حالی است که این سرانه در برخی مناطق شهر تهران 2 متر مربع به ازای هر نفر است.
وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش مدیریت شهری رسیدن به سرانه مطلوب فضای سبز است، اظهار داشت: نمونه این تلاش فضای سبزی است که از سوی شهرداری در هر فرصتی ایجاد می شود. به عبارت دیگر هر اقدام توسعه ای که در شهر انجام می شود، در کنار آن شهرداری نسبت به ایجاد فضای سبز نیز اهتمام ویژه دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه این امر نیازمند همکاری مردم است و اگر همکاری مردم نباشد تلاش مسئولان به جایی نمی رسد، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم دچار مرگ تدریجی نشویم باید فضای سبز موجود را حفظ کنیم و در ادامه نسبت به گسترش آن اهتمام داشته باشیم.
تلاش ما این است که حتی یک درخت هم قطع نشود
عضو شورای شهر تهران گفت: متاسفانه نسبت به اهمیت فضای سبز و درختان درک اندکی در جامعه وجود دارد. ما درخت 70 ساله را با قطری نزدیک به یک متر که به سادگی بوجود نیامده و سال ها برای آن زمان صرف شده است، در عرض یک ساعت قطع می کنیم و از بین می بریم.
وی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این بوده است که در فعالیت های توسعه ای و ساخت و ساز در سطح شهر حتی یک درخت هم قطع نشود، تصریح کرد: ما در شهر تهران اصولا کاربری ای به نام کاربری باغ نداریم. کاربری های دیگری مانند خدمات، فرهنگی، ورزشی و اقتصادی در شهر است. کاربری فضای سبز داریم اما کاربری به نام باغ نداریم.
هنوز بقایای فرهنگ بسازبفروشی در شهر وجود دارد
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با بیان اینکه هنوز بقایای فرهنگ بساز بفروشی در شهر حضور دارد، گفت: هنوز دلالانی هستند که فکر می کنند در ساخت و سازها باغ برای آنها ضرر است، چرا که اجازه تغییر کاربری و قطع درختان را شهرداری نمی دهند. ولی این دلال ها نمی دانند که هم می تواند فضای سبز را حفظ کرده و هم سود خود را ببرند.
لزوم توجه به صادرات گل
چمران اظهار داشت: هرچه در کوه های اطراف تهران درخت بکاریم اما در وسط شهر فضای سبز نداشته باشیم، این امر کمک چندانی به شهر نمی کند.
رییس شورای شهر تهران در پایان خواستار اهتمام به صادرات گل به کشور های منطقه شد و گفت: متاسفانه می بینیم که برخی حجاج در بازگشت از کشور عربستان گل های مصنوعی از این کشور سوغات می آورند که واقعا باعث تاسف است. ما باید به این کشور ها که از هلند گل وارد می کنند، صادرات گل داشته باشیم.
ایجاد هزار و 700 بوستان محله ای و فرامنطقه ای در تهران طی 3 دهه
همچنین پیش از چمران مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران در سخنانی اظهار کرد: ما در تقویم ثابت سالیانه مان در طول سال براساس فصل های مختلف نمایشگاه های فصلی و داخلی را در ارتباط با گل و گیاه برگزار می کنیم که این به دلیل تعهدی است که در قبال شهروندان داشته و خود را موظف می دانیم به سلامت روح و روان آنها توجه کنیم.
علی محمد مختاری با بیان این مطلب افزود: طی 3 دهه انقلاب با وجود شرایط اقلیمی نیمه خشک تهران قریب به هزار و 700 بوستان محله ای منطقه ای و فرامنطقه ای به همراه 30 هزار هکتار فضای سبز در حاشیه تهران به وجود آورده ایم که نقطه عطف آن بوستان ولایت است و تاثیری عمده در کاهش فاصله شمال و جنوب شهر دارد.
مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهردار تهران خاطرنشان کرد: فاز اول بوستان ولایت به مساحت 70 هکتار در 70 روز ساخته شده و در حال تکمیل است و در روز سوم خرداد همزمان با سال روز میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و فتح خرمشهر به بهره برداری می رسد که این یک رکورد بی سابقه در پارک سازی است.
یادآور می شود نهمین نمایشگاه بین المللی گل و گیاه و صنایع وابسته صبح امروز و با حضور 200 تولید کننده داخلی و 50 شرکت و موسسه خارجی بیست و ششم اردیبهشت ماه در بوستان گفتگو آغاز به کار کرد. این نمایشگاه تا 30 اردیبهشت دایر خواهد بود و از ساعت 10 صبح تا 21 شب آماده بازدید علاقه مندان است.