تحقیقات نشان میدهد بچههای بزرگتر با احتمال بیشتری نسبت به برادران و خواهران کوچکتر خود به آلرژیهای غذایی دچار میشوند.
در بین افرادی که در این مطالعات شرکت داشتند میزان شیوع آلرژیهای غذایی در بین فرزندان اول نزدیک به 4 درصد، در بین فرزندان دوم 3.5 درصد و در بین فرزندان سوم به بعد 2.6 درصد بود. فرزندان اول در خانوادهها همچنین با احتمال بیشتری نسبت به برادران و خواهران کوچکتر خود به آبریزشهای بینی و دیگر حساسیتها دچار میشوند.
قبلا هم تحقیقاتی انجام شده بود که رابطه بین ترتیب تولد کودکان و احتمال ابتلای آنها به آلرژیها را انشان میداد، اما این بار محققان توانستند نوع این آلرژیها را نیز مشخص کنند. در حقیقت این اولین باری است که محققان اعلام میکنند ترتیب تولد میتواند به طور خاص روی حساسیتهای غذایی یک فرد تاثیرگذار باشد.
این یافته بر اساس انجام تحقیقاتی روی بیش از 13 هزار کودک بین 7 تا 15 سال انجام شده است که در آن دانشمندان میزان شیوع هر نوع آلرژی را بر اساس ترتیب تولد این کودکان بررسی کردند.
محققان معتقدند شاید بچههای جوانتر دارای پروتئینهای خاصی در بدن خود هستند که آنها را در برابر آلرژیها ایمنتر نگاه میدارد یا بعد از تولد فرزندان تغییراتی در رحم مادران به وجود میآید. برای مثال بعد از چند بار زایمان، سیستم ایمنی بدن مادر تغییراتی میکند که میتواند روی جنین هم تاثیر گذار باشد.
معمولا نوزادانی که در محیطهای بسیار تمیز و بهداشتی زندگی میکنند نیز دارای سیستم ایمنی ضعیفتری هستند، چرا که بدن آنها در معرض میکروبها و عوامل بیماریزا قرار نمیگیرد.
تحقیقات نشان میدهد معمولا فرزندان اول در محیطهای پاکیزهتری نسبت به برادران و خواهران خود زندگی میکنند و مادران به رعایت نکات بهداشتی در آنها توجه بیشتری نشان میدهند.