به شهر ارواح خوش آمدید!

بهتر است سفرتان را از آسیا و کشور‌های نزدیکش شروع کنید. اولین مکان هیجان‌انگیز که در این کشور‌ها به شما پیشنهاد می‌کنیم تایوان است. در این کشور و در یکی از پر‌جمعیت‌ترین شهر‌های آن، یک شهر‌بازی متروکه و نسبتا قدیمی قرار دارد که با نام «دنیای بازی کاتولی» شناخته می‌شود. این شهر‌بازی در واقع یکی از پارک‌های تفریحی و پرطرفدار در این کشور بوده است که یک زلزله بزرگ و بی‌سابقه آن را زیر و رو کرد. روز بیست‌ویکم ماه سپتامبر سال 1999 در حقیقت روز مرگ این شهر‌بازی همیشه شلوغ بود.





شهر ارواح کارگران

شهر‌های ارواح انگار یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های دیدنی کشور تایوان به حساب می‌آیند. علاوه بر شهر‌بازی ارواح،‌منطقه‌ای دیگر هم با نام سان‌ژی در این کشور وجود دارد که به عنوان شهری برای ارواح کارگران در میان مردم شناخته می‌شود. این منطقه در واقع باقی‌مانده یک پروژه نیمه‌کاره در اطراف شهر تایپه است؛ شهرکی کوچک که زمانی قرار بوده به یک دهکده زیبا و تفریحی برای گذراندن تعطیلات تبدیل شود. این روز‌ها اما در این شهرک علاوه بر آثار یکی مجموعه مسکونی مانند کارخانه‌ها، خانه‌ها و حتی خودرو‌های حمل‌ونقل شهری می‌توان حضور موجوداتی ناشناخته و عجیب را هم حس کرد.





یک شهر صنعتی متروکه

یکی از معروف‌ترین مکان‌های متروکه دنیا در کشور ژاپن قرار گرفته است. این بار یک شهرک صنعتی پررونق با گذشت زمان به مکانی متروکه و عجیب تبدیل شده است. این شهرک در جزیره هاشیما یا گنکان جیما یا همان جزیره ناو جنگی قرار دارد.





گردشگاه بی‌مسافر

شاید باور سخت باشد اما یک مکان مذهبی پرطرفدار هم می‌تواند زمانی مسکوت و متروک بماند. نمونه عینی این اتفاق در شهر یاشیما در ژاپن رخ داده است. این منطقه یکی از جذاب‌ترین امکان گردشگری مذهبی ژاپن است که سال‌ها میزبان زائران زیادی بوده. این سال‌های رونق در واقع همان سال‌های دهه 1980 و زمان شکوفایی اقتصاد ژاپن است که قرار بوده یاشیما یکی از مدرن‌ترین تفریحگاه‌های این کشور باشد. درست به همین دلیل هم شش هتل و چند بنای کوچک‌تر به همراه یک آکواریوم و یک تله‌کابین در این منطقه تفریحی برای گردشگران ساخته شد. اما ناگهان بحران مسکن، ذخیره مالی بسیاری از سمایه‌گذاران کوچک و شرکت‌های بزرگ ساختمانی را خالی کرد و این موضوع باعث توقف پروژه‌ها، خروج سرمایه‌گذاران و ساکنان این منطقه شد.





شهر پشت سیم‌خاردار‌ها

فکر کنید تا دیروز در شهری زیبا و پر از توریست‌های خارجی زندگی می‌کردید و حالا تنها باید از پشت سیم‌خاردار‌ها نظاره‌گر مرگ خاطرتتان باشید. این قصه واقعی شهری به نام واروشا در کشور قبرس است که سال‌ها به خاطر هتل‌ها و سواحل زیبایش یکی از پیشرفته‌ترین جاذبه‌های گردشگری قبرس بوده است. با این حال این شهر بعد از جنگ معروف قبرس و ترکیه در سال 1974 به شهری خالی و متروک تبدیل شد.





ترکش‌های هسته‌ای

احتمالاً داستان نیروگاه معروف چرنوبیل اوکراین را شنیده‌اید. این نیروگاه و به وجود آمدن مشکلاتی در تاسیسات هسته‌ای و نشست مواد رادیو اکتیو در نهایت به متروک شدن شهر نزدیک آن منجر شد. به این ترتیب بود که شهر پیر‌پیات که در شمال اوکراین و در نزدیکی این نیروگاه قرار دارد، حالا به یک شهر ممنوعه تبدیل شده است. این شهر تا قبل از فاجعه هسته‌ای نیرو‌گاهش بیش از 50 هزار شهروند داشت که اغلب آنها کارگران همین نیروگاه بودند.





شهر زیتون و زلزله

بالسترینو سال‌های زیادی به عنوان یکیا از بهترین شهر‌های کشور ایتالیا به حساب می‌آمده است. این شهر که در قرن یازدهم بنا شده، به خاطر آب‌وهوای خوب و طبیعت زیبایش همیشه مورد توجه بود. طبیعت حاصلخیز این شهر آن را به محل مناسبی برای کاشت درختان زیتون تبدیل کرده بود تا جمعیت 800 نفری را تا سال 1860 میزبانی کند. این شهر با وجود تاریخچه طولانی و آبادانی زیادش، مغلوب زلزله‌هایی شد که آن را به مکانی نا‌امن بدل کرد.





دوباره آوار

ماجرای زلزله در کشور چکمه‌ای ایتالیا تمامی ندارد. این زمین‌لرزه‌های متوالی در این کشور یک شهر دیگر را هم قربانی کرد. قربانی دوم شهر کراکو در این کشور بود. این شهر در سال 1060 میلادی توسط اسقف اعظم آرنالدو بنا شد. مانند دیگر شهر‌های قرون وسطای ایتالیا در این شهر هم خانه‌هایی روی تپه‌ها ساخته شده و تا اواخر قرن نوزدهم جمعیتی دو هزار نفره در آن ساکن شدند. با این همه اما بیش از نیمی از این ساکتان تا قبل از شروع جنگ‌جهانی اول از خانه‌هایشان کوچ کرده و تا سال 1963 به دهکده‌ای در نزدیکی آن نقل مکان کردند.





هجرت معدنچیان چینی

شهر بودی در ایالت کالیفرنیا در آمریکا در حقیقت به خاطر وجود معادن زیادی که در اطراف آن وجود داشت، در سال 1876 ایجاد شد. این شهر تا سال 1880 جمعیتی بیشتر از ده هزار نفر داشت که اغلب آنها کارگران چینی بودند که با رویای آمریکا به این شهر آمده بودند. حالا اما این شهر به یکی از مشور‌ترین شهر‌های متروکه یا شهر ارواح در آمریکا تبدیل شده است. در واقع با هجرت تدریجی ساکنان چینی این شهر به شهری مرده تبدیل شد.





شعله‌های دایمی آتش

ذغال‌سنگ در سال‌های قدیمی گویا می‌توانسته منبع اوج و افول یک شهر باشد. شهر سنترالیا در ایالت پنسیلوانیا هم از این قاعده مستثنا نبود. این شهر به خطار معادن زغال‌سنگ خود سال‌ها رونق زیادی داشته است. اما آتش گرفتن محل دپوی فاضلاب شهری این شهر باعث افنجار معادن زیر‌زمینی زغال‌سنگ شد. همین اتفاق شهر را خالی از سکنه کرد. با این همه جالب است بدانید که این آتش‌سوزی از سال 1962 تا حالا ادامه داشته و بعضی از کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند شعله‌های این آتش تا 250 سال دیگر هم ادامه پیدا خواهد کرد.