ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه پاي ثابت رژيم غذايي سالم هستند اما آيا به موضوع باقي‌ماندن سموم و آفت‌کش‌ها روي اين محصولات توجه کرده‌ايد؟ سموم و آفت‌کش‌هايي که در مزرعه براي از بين بردن آفت‌ها، حشرات، کرم‌ها و قارچ‌ها استفاده مي‌شود با شستن ميوه‌ها و سبزي‌ها زير شير آشپزخانه از بين نمي‌رود...
اين سموم با مصرف ميوه‌ها و سبزي‌ها وارد بدن ما مي‌شود و در طولاني‌مدت مي‌تواند مشکلاتي برايمان ايجاد کند و سلامت ما را به خطر بيندازد. البته با محدود کردن استفاده از محصولات آلوده به سموم مي‌توان تماس با آفت‌کش‌ها را تا 80 درصد کاهش داد. بهترين راه کاهش مصرف آفت‌کش‌ها استفاده از محصولات ارگانيک است. محصولات ارگانيک که با برچسب خاصي در بازار قابل شناسايي هستند، قيمت بالاتري دارند اما به دليل اينکه در کاشت و تهيه آنها از سموم و آفت‌کش استفاده نمي‌شود سالم و ايمن هستند و طرفداران زيادي دارند. کاشت و پرورش سبزي‌ها و ميوه‌هاي ارگانيک بدون استفاده از سم و آفت‌کش و به روش سالم و طبيعي کار آساني نيست و در همه مراحل نياز به دقت و نظارت کامل دارد. بررسي‌ها نشان داده است حتي ميوه‌ها و سبزي‌هايي که در باغچه‌هاي خانگي کاشته مي‌شوند حاوي باقيمانده سموم هستند.
البته اگر نگران هستيد که هنگام خرید یادتان برود کدام ميوه‌ها و سبزي‌ها آلوده تر هستند به شما پيشنهاد مي‌کنيم اين قانون کلي را به ياد داشته باشيد که هرچه پوست ميوه و سبزي نازک‌تر باشد احتمال وجود سم در آن بيشتر است. به عنوان نمونه سيب و موز را مقايسه کنيد. 42 نوع مختلف آفت‌کش روي سيب وجود دارد که با شستن و پوست کندن به طور کامل از بين نمي‌روند اما با پوست کندن موز آفت‌کش‌ها به احتمال زياد از بين مي‌روند.

مترجم: پریسا
منبع: readersdigest