میمون، راسو، کروکودیل، جوجه تیغی و خارپشت. هر حیوانی که بتوانید انتظار داشته باشید در یک برنامه ی حیات وحش ببینید، اما اینبار در خانه ها! اینها تنها برخی از گونه هایی هستند که در انگلستان به عنوان "اگزاتیک پت" خرید و فروش می شوند.
در انگلستان بیش از 1000 گونه از
حیوانات اگزاتیک توسط اشخاص حقیقی نگهداری می شوند (1) یعنی بیش از بازه ی گونه های اهلی سنتی همچون سگ و گربه. طوری که
حیوانات اگزاتیک (آنهایی که اهلی و بومی نیستند) پر رشدترین بخش بازار
حیوانات خانگی در انگلستان است. (2)
نتایج یک تحقیق نشان داد که بیش از 150 گربه سان بزرگ (شامل 12 شیر و 14 ببر)، 500 میمون و 250 مار سمی با اخذ مجوز در انگلستان توسط اشخاص حقیقی نگهداری می شوند. (3)
هر ساله در سراسر جهان، در حدود 4 میلیون پرنده، 640000 خزنده، 40000 نخستی و 350 میلیون ماهی تروپیکال در این بازار ثبت می شوند. (4)
گرچه برخی ازآنها در اسارت تکثیر شده اند ولی بسیاری از آنها هنوز از طبیعت شکار می شوند. در حدود 84% از کل خزندگان زنده ای که در سال 2003 به انگلستان وارد شدند از طبیعت شکار شده بودند(5). بیش از 95% ماهی های اقیانوسی نیز از طبیعت شکار می شوند(6).
این
حیوانات با تبلیغات در روزنامه های محلی و مجلات نگهداری
حیوانات به فروش می رسند و حتی وبسایت هایی ویژه گربه سانان بزرگ، گورخر و مورچه خوار هم می فروشند. افرادی که این
حیوانات را خریداری میکنند نمیدانند آنها از کجا می آیند درحالیکه برخی از جمله الیگیتور و میمون در صندوق عقب ماشین و در ایستگاه های فرعی دست به دست می شوند.
فروش اگزاتیک پتها از طریق اینترنت رو به گسترش است و کنترلش عملا ناممکن. تقریبا هر حیوانی را می توان بدین ترتیب خریداری نمود و در اکثریت قریب به اتفاق موارد، هیچ توجهی به اینکه آیا خریدار قادر به تامین نیازهای اولیه حیوان هست یا نه نمی شود.
نتایج یک تحقیق در سال 2008 نشان داد که تبادلات غیر قانونی حیات وحش از طریق اینترنت به دلیل فقدان قوانین قابل اعمال و نظارت ضعیف بسیار گسترده است. تجارت پرندگان زنده اگزاتیک "در حدود 20% کل فعالیتهای مشاهده شده در این تحقیق را تشکیل میداد و پس از تجارت عاج فیل رتبه دوم را داشت." (7)
معضلی رو به رشد
بسیاری از
حیوانات اگزاتیک وقتی جوان و کوچک هستند خریداری می شوند! اما به زودی بزرگ و غیر قابل کنترل می شوند. یک راک پیتون می تواند به 5 متر هم برسد و یک ایگوانا به 1.5 متر و یک تراپین به بیش از 30cm. یک تانک کوچک به زودی بی مصرف خواهد شد. چه بسا یک اتاق کامل هم نتواند فضای مورد نیاز این
حیوانات را تامین کند.
طوطی ها تا 80 سال نیز عمر می کنند، مارها و میمونها تا 30 سال عمر میکنند و ایگوانا تا 20 سال و این در حالیست که افراد بسیار کمی قادرند تمام عمر از آنها به گونه ای مسئولیت پذیرانه مراقبت و نگهداری کنند. بسیاری از
حیوانات اگزاتیک خانه به خانه میچرخند و هرگز هم مراقبت کافی و محیطی باثبات را تحربه نمیکنند. در طبیعت، نخستی ها تمام زندگی شان را با مصاحبت همنوعانشان سپری میکنند، چیزی که انسان قادر به تامین اش نیست. بسیاری از نخستی هایی که در دستان افراد حقیقی هستند، حتی از مصاحبت همنوعشان محروم اند.
نگرانی ها بابت رفاه حیوانات
ترویج دهندگان نگهداری از اگزاتیک پتها غالبا ادعا دارند که نگهداری از آنان ساده است و خزندگان را اینچنین توصیف می کنند:
"گزینه ای عالی برای افراد پر مشغله. چرا که لازم نیست آنها را برای قدم زدن بیرون ببرید و به فضای زیادی برای زندگی احتیاج ندارند." (8)
با این وجود، هر گونه کاملا برای محیط زندگی منحصر به فرد خود تطابق یافته و در اکوسیستم جایگاهی ویژه را به خود اختصاص داده و خانه های ما انسانها قادر به تامین تمامی نیازهای آنان نیست.
خزندگان می توانند در نتیجه ی رطوبت نامناسب و نور ناکافی از بیماریهای تنفسی، آلودگی های قارچی، نرمی استخوان و فساد دهان رنج برند. بسیاری نیز به دلیل استفاده ی غلط از لامپها و سایر منابع گرمایشی دچار سوختگی می شوند. حتی لوازم اولیه هم می توانند کشنده باشند: بستر نامناسب محیط در صورت بلع می تواند کشنده باشد. (9)
در 15% خزندگان
خانگی سوء تغدیه مشاهده شده (10). و غالب موارد ویزیت شده ی پرندگان و خزندگان توسط دامپزشکان، مربوط به پرورش نامناسب بوده (11).
گزارش RSPCA: تداوم تجارت غیر قانونی لاکپشتها: (12)
"شبیه سازی شرایط محیطی طبیعت برای لاکپشتها (tortoise) در اسارت عملا ناممکن است"
مطالعه ای روی لاکپشتهای (tortoise) وارد شده به پت شاپها نشان داد که بصورت میانگین 26.5% آنان در سال اول مردند و در طول 4 سال 92% جانشان را از دست دادند. این مرگ و میرها زمانی اتفاق افتادند که صاحبانشان دیگر قادر به تامین شرایط محیطی لازم برای بقای آنان نبودند. (13)
قطعا، تنها خزندگان
نیستند که در رنج اند. 90% پرندگانی که به یک دانشکده دامپزشکی در اسکاتلند مراجعه کرده بودند به دلیل تغذیه نامناسب با کمبود ویتامین مواجه بودند (14). طوطی ها معمولا به دلیل تامین نشدن خواسته هایشان به خود آسیب می زنند.
یک رفتارشناس پرنده ی صاحبنظر می گوید:
"پرکنی، عصبی بودن، گاز گرفتن و جیغ کشیدن برای جلب توجه غالبا ناشی از استیصال پرنده و عدم درک نیازهایش هستند "
جوجه تیغی ها، به عنوان یک
اگزاتیک پت رایج، به دلیل پرورش فشرده به یک مشکل عصبی مرگبار مبتلا هستند (16) بطوری که 10% جوجه تیغی های کوتوله ی آفریقایی که در آمریکا به عنوان حیوان
خانگی نگهداری می شوند به آن مبتلا هستند (17).
نور طبیعی برای زندگی نخستی ها حیاتی است در حالیکه غالبا داخل منازل نگهداری می شوند و به همین دلیل به پوسیدگی دندان، آبسه و نرمی استخوان مبتلا هستند (18). دندان نیش برخی نیزکشیده شده تا گاز نگیرند و یا برای مهار خشونت شان اخته می شوند و در نتیجه از لحاظ جسمی و روحی آسیب می بینند (19).
نخستی ها را در سنین پایین از مادر جدا می کنند تا برای فروش رو به جلو دست آموز شوند. در طول مطالعه ی CAPS، به محققین پیشنهاد فروش میمونهایی به سن 6 هفته هم داده شد و یک بچه مارموزت را اینطور تبلیغ کرده بودند:
"تازه شروع به خوردن غذای جامد کرده".
بسیاری از حیواناتی که در بازار
حیوانات خانگی به فروش می رسند حیواناتی اجتماعی هستند و با اینحال بصورت منفرد نگهداری می شوند. شوگرگلایدر، بسیار اجتماعی است و اگر توجه کافی دریافت نکند به دلیل آسیب به خود و اضطراب ناشی از تنهایی جانش را از دست می دهد (20).
دامپزشکان کمی تخصص ویژه ی درمان
حیوانات اگزاتیک و یا توان ارائه مشاوره به صاحبان آنان را دارا هستند. بسیاری نیز به دلیل ریسک بیماریها، از درمان نخستی ها سر باز می زنند(21). آنهایی هم که متخصص هستند اندک اند و گران. خزندگان به عنوان حیواناتی ارزان قیمت برای نگهداری به فروش می رسند، چقدر احتمال دارد که افراد بتوانند یا بخواهند هزینه ی درمان توسط متخصصین را بپردازند؟
ادامه دارد....
ترجمه: The Almighty
منبع: captiveanimals.org
پت شاپها
غالب مردم، اگزاتیک پتهای خود را از پت شاپها تهیه می کنند با این وجود استانداردهای نگهداری و راهنمایی خریداران غالبا به شدت ناکافی است. نتایج یک تحقیق توسط RSPCA نشان داد (22):
-16% پت شاپهایی که در رابطه با فروش اگزاتیک پتها مورد سوال قرار گرفتند ادعا داشتند که حیواناتشان بیمار نشده اند.
-68% از آنان نمیپرسیدند که آیا شخص تجربه ی نگهداری از اینگونه
حیوانات را دارد یا خیر.
-60% آنان افراد بی تجربه را در مورد نگهداری از
حیوانات راهنمایی نمی کردند.
یک مطالعه ی دیگر RSPCA در سال 2008 نشان داد که تنها یک سوم پت شاپهای مورد بررسی اطلاعات رایگان در مورد نگهداری از حیوان را به صاحبان جدیدشان ارائه میدادند. و با حذف شیت های ارائه شده از جانب یک پت شاپ بزرگ و زنجیره ای، این رقم به تنها 7% سقوط میکند. (23)
یک مطالعه روی پت شاپهای اسکاتلند نشان داد که بیش از نیمی از آنان حیواناتی را نگهداری می کردند که رفتارهای غیرعادی از خود بروز میدادند که حاکی از ضعف در تامین رفاهشان بود. (24)
ربوده شده از حیات وحش
حین شکار ماهی های اقیانوسی، آنهایی که تیغ دارند تیغشان بریده می شوند تا به بقیه آسیب نزنند. آنان روزهای متمادی را در تانکهای پلاستیکی می گذرانند تا نهایتا به تانکهای نگهداری برسند. به مدت 48 ساعت گرسنگی می کشند و برخی از آنان برای رسیدن به مقصد نهایی چندین کشور را طی می کنند (25). بین 40-80% از آنان در طول مسیر طولانی از گردآورنده تا حمل کننده می میرند. (26)
قبل از ممنوعیت واردات پرندگان شکار شده از طبیعت از جانب اتحادیه اروپا در سال 2007، تا 75% از پرندگان به دلیل ضعف در رسیدگی قبل از رسیدن به مقصد نهایی در طول مسیر می مردند (27).
پرورش در اسارت راه حل این معضل نیست
حیواناتی که در اسارت پرورش داده می شوند نیز از همان مشکلات رفاهی آنان که از طبیعت شکار شده اند رنج می برند و به همان اندازه احتمال دارد وقتی از مد افتادند رها شوند و به همان نسبت ممکن است صاحبانشان از عهده مخارح و مسئولیت نگهداری از آنان بر نیایند.
"پرورش در اسارت" معادل "اهلی بودن" نیست و این
حیوانات همچنان از حبس در رنج اند. همان غرایز و نیازهایی را دارند که آنان که در طبیعت متولد شده اند دارند.
Greg Glendell، رفتار شناس پرندگان می گوید:
"طوطی ها موجوداتی اهلی
نیستند و ختی پرندگان اهلی هم همان نیازهای رفتاری پرندگان وحشی را حفظ کرده اند. طوطی ها در طبیعت بصورت حفتی در دسته های بزرگ زندگی میکنند در حالیکه طوی های اسیر غالبا تنها زندگی میکنند، در قفس محبوس اند و محروم از پرواز. (28)"
رها شدگان
اگزاتیک پت یعنی دنبال کردن آخرین جنون مد. Mutant Ninja Turtles موجب برانگیختن و ظهور نگهداری از تراپین های گوش قرمز شدند، فیلم های هری پاتر هم یک جنون مد نگهداری از جغد را بر انگیختند و Nemo، موج بزرگی از تمایل افراد برای نگهداری از دلقک ماهی را برانگیخت.
وقتی هیجان نگهداری از یک
اگزاتیک پت فروکش کرد، یا وقتی صاحبانشان متوجه می شوند که نگهداری از آنان چقدر پرخرج و دشوار است، بسیاری از این
حیوانات رها می شوند. برخی به مراکز نجات سپرده می شوند و بقیه به سادگی آزاد می شوند.
RSPCA هر ساله با بیش از 5000 تماس در مورد اگزاتیک پتها مواجه است. (29)
داستانهای بی شماری از حیواناتی مانند تراپین های گوش قرمز و degu وجود دارد که در طبیعت رها شده اند و بسیاری از آنان هم به دلیل ناتوانی در یافتن عذای مناسب و عدم تطابق با آب و هوا و زیستگاهی غیر طبیعی می میرند.
صدمه به تلاشها برای حفاظت
شکار
حیوانات از حیات وحش برای فروش به عنوان
اگزاتیک پت، پیامدهای شگرفی دارد.
گاهی صحره های مرجانی برای دستیابی به ماهی ها آسیب می بینند و هنوز هم از سیانید برای گیج کردن و شکار کردن ماهی های تروپیکال استفاده می شود که بقیه را می کشد. (30)
برخی ماهی هایی که شکار می شوند نقشی حیاتی در اکوسیستم خود دارند (پاک کردن انگل های سایر ماهیها یا خوردن جلبکها) و در نتیجه انتقالشان موجب آسیب به صخره های مرجانی می شود.
فیلم برنده ی جایزه اسکار، در جستجوی نمو، مسئول رشد خرید دلقک ماهی به عنوان حیوان
خانگی است که موجب شد تز رمان اکرانش به مدت 5 سال جمعیت آنها در طبیعت در برخی نواحی تا 75% کاهش یابد. (31)
Ian Redmond، مشاور ارشد پروژه ی Great Ape Survival سازمان ملل (32):
"اگر انگلستان خرید و فروش نخستی ها در منازل را تاب آورد و حتی تشویق کند، تلاشها جهت پایان بخشیدن به شکار و تجارت آنان در محل زندگیشان که غالبا فقیرترین کشورهای جهان را در بر میگرد، را تضعیف خواهد کرد. چطور میخواهیم این کشورها را در مورد خرید و فروش و نگهداری از نخستی ها به عنوان حیوان
خانگی تحت فشار بگذاریم وقتی کشوری ثروتمند مانند انگلستان آشکارا آنرا تحمل میکند؟"
نادر بودن یک گونه غالبا به عنوان نکته ی مثبتی برای فروش بیشتر بکار می رود طوری که دلالان خریداران بالقوه را به خرید در خطرترین گونه ها تشویق می کنند(33).
پس از اینکه یک قاچاقچی در ماداگاسکار با 300 لاکپشت دستگیر شد، یک مسئول دولتی گفت:
"تا وقتی خریداران وجود دارند، گردآورندگان هم در ماداگاسکار خواهند بود. (34)"
حتی تجارت قانونی حیوانات پرورشی هم می تواند برای شکار حیوانات از حیات وحش بازار ایجاد کند چرا که تقاضا بر عرضه پیشی میگیرد.
ادامه دارد....
ترجمه: The Almighty
منبع: captiveanimals.org
ریسک بیماریها
اجتماع حفاظت از حیات وحش آمریکا (35):
"تجارت جهانی حیات وحش مکانیزمهای انتقال بیماری را بوجود می آورد که نه تنها موجب شیوع بیماریهای انسانی میشود بلکه دامها، تجارت جهانی، معاش روستایی و زراعتی، جمعیت های بومی حیات وحش و سلامت اکوسیستم ها را نیز تهدید می کند."
در حدود 75% از بیماری های برخاسته که انسانها را مبتلا میکند بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است (36). بین سالهای 200 تا 2006 در سراسر جهان 50 میلیون نفر به بیماریهای مشترک مبتلا شده اند و 78000 تن از آنان جانشان را از دست دادند. (37)
غالب
حیوانات وحشی، چه پرورشی باشند و چه شکار شده از طبیعت، با کمترین بررسی در مورد بیماریها وارد کشور می شوند (38). و برخی گونه ها، شامل خزندگان و دوزیستان، مشمول قوانین قرنطینه نمی شوند (39).
Chytridiomycosis، یک بیماری قارچی که به عنوان عامل اصلی انقراض 30% از دوزیستان در سر تا سر جهان شناخته می شود با تجارت جهانی قورباغه های پنجه دار آفریقایی سرایت کرد (40).
با این وجود، حتی بهبود قرنطینه و نظارت پس از رسیدن نیز لزوما قابل اعمال روی مقیاس های بزرگ حیواناتی که وارد می شون نیست. متخصصین بیماریها معتقدند:
"در نهایت، محدودیتهای واردات شاید تنها راه حل پیشگیری از شیوع آلودگی های اگزاتیک باشد. (41)"
فقط بیماریها
نیستند که انسانها را تهدید می کنند. بسیاری از حیواناتی که خرید و فروش می شوند از جهات دیگری نیز خطرناک هستند، با بالا رفتن سنشان تهاجمی تر می شوند و با گاز گرفتن و پنجه کشیدن ممکن است به به افراد آسیب بزنند.
تعدادی عامل عفونی در سطح جهان به دلیل تجارت حیات وحش سرایت کرده اند. 80-90% از کل میمونهای macaque آلوده به ویروس Herpes B هستند که به خصوص در زمان استرس بروز میکند (42). این ویروس برای خود آنان بی خطر است اما برای انسان کشنده است. US National Association of State Public Health Veterinarians برای حفاظت عموم مردم از حملات احتمالی و بیماریهای مشترک پیشنهاد داده تا فروش نخستی ها به عنوان حیوان
خانگی ممنوع شود. (43)
بیماریهای پرندگان
H5N1، آنفولانزای پرندگان، احتمالی بسیار جدی از همه گیری جهانی را بر انگیخت، نه تنها برای خود پرندگان بلکه همینطور انسان (44). در طول یک بازه ی 4 ساله، مرگ 250 نفر تایید شد (45).
آنفولانزای پرندگان در سال 2005 با واردات پرندگان از تایوان به یک دلال بزرگ انگلستان به آنجا رسید و به احتمال بسیار قوی عامل این ویروس بوده (46). که نهایتا منجر به ممنوعیت واردات پرندگان برای تجارت به عنوان
حیوانات خانگی در سراسر اروپا شد. گرچه، تجارت غیر قانونی پرندگان و واردات به دلایل غیر تجاری تضمین میکند که این ریسک کماکان پا برجاست.
سایر ریسکها عبارتند از تب طوطی، که اساسا بر اثر تنفس غبار مدفوع منتقل می شود و همانطور که از پرنده به انسان منتقل می شود با لباس آلوده نیز بین افراد منتقل می گردد (47). این بیماری بیشتر با واردات اخیر یا تغییر مکان، زمانی که پرنده ها مضطرب و ضعیف هستند مشاهده می شود (48). این بیماری در انسان موجب ذات الریه شدید و مشکلات غیر تنفسی می شود. (49)
سالمونلا
سالمونلا غالبا با غذای خوب نپخته در ارتباط است اما اگزاتیک پتها نیز یک عامل ریسک مهم در بیماری هستند که موجب اسهال، تب، گرفتگی عضلات و حتی مرگ می شود. 11% از بیماریهای سالمونلا در جوانان آمریکا – یعنی 74000 مورد سالانه- بر اثر ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با خزندگان و دوزیستان تشخیص داده شده. (50)
مراجع تامین سلامت عمومی مخالف نگهداری از خزندگان به عنوان حیوان
خانگی در منازلی هستند که کودکان یا افرادی با ضعف سیستم ایمنی و به خصوص خانمهای باردار و افراد مسن در آن زندگی میکنند. در سال 2000، در پی مرگ یک نوزاد 3 هفته ای و ابتلای 5 کودک دیگر بر اثر تماس با خزندگان
خانگی به سالمونلا Chief Medical Officer انگلستان اخطاری را منتشر کرد. (51)
سازمان حفاظت ازسلامت انگلستان حتی مواردی از سالمونلا را نوزاران شیرخوار و یا آنان که با غذای فرموله شده تغدیه می شوند کشف کرد و اعلام نمود:
"این احتمال وجود دارد که این آلودگی از منبعی غیر از منابع غیر مستقیم ایجاد شده باشد، از والدین، و از طریق خزندگان خانگی. (52)"
از قانونی که خرید و فروش لاک پشتهای کوچک را در ایالات متحده ممنوع میکرد به عنوان "تاثیرگذارترین اقدام در جهت تامین سلامت عمومی" در پیشگیری از سالمونلای منتقل شده از طریق لاک پشتها یاد می شود و در نتیجه ی آن از 100000 مورد تخمین زده شده ی ابتلای کودکان بصورت سالانه پیشگیری شد (53).
Monkeypox
Monkeypox، یک بیماری نادر است که با Smallpox در ارتباط بوده و غالبا در کشورهای جنگل های استوایی در غرب و مرکز آفریقا مشاهده می شود. این بیماری موجب کهیر و تب شده و نرخ مرگ و میری بین 1 تا 10% را دارد (54). هیچ درمان اثبات شده و قطعی برای آن در مورد انسان وجود ندارد. (55)
اولین مورد ثبت شده ی شیوع Monkeypox در سال 2003 در نیمکره ی غربی در آمریکا گزارش شد. طی چند ماه، بیش از 70 مورد از این بیماری گزارش شد (56) و حداقل 14 بستری شدند. (57)
غالب بیماران پس از خریدن prairie dog به عنوان حیوان
خانگی به آن مبتلا شده بودند. prairie dogها، در داکوتای جنوبی شکار شده بودند و همراه رتهای بزرگ گامبیایی که از غنا وارد شده بودند در یکجا نگهداری و به یک فروشگاه اگزاتیک پت وارد شده بودند. (58)
یک تحریم سریع روی واردات کلیه جوندگان از آفریقا و خرید و فروش و انتقال prairie dogها و برخی جوندگان آفریقایی اعمال شد (59). در پی این شیوع، اتحادیه اروپا همچنین واردات prairie dog از ایالات متحده و جوندگان از sub-Saharan Africa را ممنوع کرد. (60)
آنها برای وحشی بودن متولد شده اند
تجارت حیات وحش به عنوان
اگزاتیک پت،
مرگ و عذاب زیادی به همراه دارد.
و تا وقتی بازاری برای خرید این
حیوانات هست، وجود خواهد داشت و این
حیوانات همچنان به عنوان موجوداتی تازه خرید و فروش می شوند.
به پایان بخشیدن به این خشونت کمک کنید:
مطالعات موردی
Joey، یک میمون کاپوچین، وقتی خیلی کوچک بود از حیات وحش دزدیده شده بود و 9 سال تمام را به تنهایی در یک قفس کوچک در لندن زندگی کرد. هرگز بیرون نبود، از 3 ماهگی به بعد هرگز هیچ میمون دیگری را ندید. رژیم نامناسب و کمبود نور خورشید موجب شده بود استخوانهایش هرگز به رشد کافی نرسند. او از خم شدگی ستون فقرات، مشکلات فک و دندان و جا به جایی لگن رنج می برد. Joey حالا در Monkey Sanctuary Trust در کرن وال زندگی میکند و به رغم مشکلات جسمی و اجتماعی اش به سرعت می آموزد و تماشای میل اش به زندگی لذتبخش است. (61)
Pressy، یک طوطی خاکستری آفریقایی است که زمانی آزادانه در مرکز آفریقای غربی در دسته اش زندگی میکرد تا اینکه برای تجارت
حیوانات خانگی شکار شد. شوک فیزیکی وارد شده به او در طول شکار شدن و نقل و انتقال موجب افتادگی پلک چشم اش شده. او در یک پت شاپ در انگلستان به فروش رسید، در قفس کوچکی زندگی میکرد و رژیمی ضعیف متشکل از دانه صرف را تجربه کرده بود. این رفتار موجب ضعف ماهیچه، سوء تغذیه و بیماری های پی آمد دیگری شده اند. pressy به قدر کافی خوش شانس بود که نهایتا به New Life Parrot Rescueبرسد. با کمک درمان مناسب و مراقبت کافی، در کنار 3 عمل جراحی برای خارج کردن تومورها، او اکنون در سلامت است و از مصاحبت یک طوطی خاکستری دیگر بهره مند. (62)
ترجمه: The Almighty
منبع: captiveanimals.org
مراجع:
(1) CAWC (2003). The Report on the Welfare of Non-Domesticated Animals Kept for Companionship. Companion Animal Welfare Council, 2003
(2) IFAW (2004). Memorandum submitted by the International Fund for Animal Welfare to Select Committee on Environment, Food and Rural Affairs Minutes of Evidence. 25 August 2004
(3) BCIB (2006). Survey reveals over 150 "big cats" (+ 2000 ostriches, 500 monkeys and 250 poisonous snakes) in private hands. Press Release, Big Cats in Britain. 26 December 2006
(4) Karesh WB, Cook RA, Bennett EL, Newcomb J (2005). Wildlife Trade and Global Disease Emergence. Emerging Infectious Diseases. Vol 11, No 7, July 2005. pp 1000 – 1002
(5) RSPCA 2008. The number of imported wild-taken reptiles and birds as a proportion of the total trade into the UK and the EU. In: Measuring animal welfare in the UK 2007. pp 92-96
(6) Wood E & Dakin N (2003). The Responsible Marine Aquarist. Marine Conservation Society
(7)IFAW (2008). Killing With Keystrokes. International Fund for Animal Welfare
(8) Demetriou D (2004). Snakes alive! Everyone wants an exotic pet now. Independent, 28 June 2004
(9) RSPCA (2002). Far From Home – Reptiles that suffer and die in captivity. RSPCA
(10) RSPCA (2002). Far From Home – Reptiles that suffer and die in captivity. RSPCA. p5
(11) RSPCA (2004). Handle with care: A look at the exotic animal pet trade. RSPCA. p11
(12) RSPCA (2001). Shell shock: the continuing illegal trade in tortoises. RSPCA. p9
(13) RSPCA (2001). Shell shock: the continuing illegal trade in tortoises. RSPCA
(14) RSPCA (2006). It’s Time to Stop Winging It. RSPCA and Eurogroup for animal welfare. p13
(15) Glendell G (2007). Companion Parrot Care:
Behavioural problems.
(16)Warwick H (2008). Why exotic pets are a prickly issue. Guardian. 19 June 2008
(17) Garner M & Graesser D (2006). Wobbly Hedgehog Syndrome: A Neurodegenerative Disease of African and European Hedgehogs. 2006 Proceedings of the Association of Exotic Mammal Veterinarians
(18) Hevesi R (2005). Born to be wild: Primates are not pets. International Fund for Animal Welfare. p22
(19) Hevesi R (2005). Welfare and health implications for primates kept as pets. In: Born to be wild: Primates are not pets. International Fund for Animal Welfare. p23
(20) Mehra C (2001). Going Sweet on Sugar Gliders. VetCentric. 11 January 2001. Quoted in: PETA (2006), Inside the Exotic Animal Trade
(21) Hevesi R (2005). Welfare and health implications for primates kept as pets. In: Born to be wild: Primates are not pets. International Fund for Animal Welfare. p25
(22) RSPCA (2004). Handle with care: A look at the exotic animal pet trade. RSPCA
(23) RSPCA 2008. The provision of quality written information for the sale of non-domestic pets (reptiles, birds, amphibians and mammals) in a sample of outlets. In: Measuring animal welfare in the UK 2007. pp97-103
(24) Casamitjana J (2003). Lives Over the Counter: A review of Scottish pet shops. Advocates for Animals. 2003. p3
(25) Wood E & Dakin N (2003). The Responsible Marine Aquarist. Marine Conservation Society
(26) Wood E & Dakin N (2003). The Responsible Marine Aquarist. Marine Conservation Society
(27) IZN (2007). The EU wild bird trade ban. International Zoo News. Vol 45/3, April/May 2007. p163
(28) Glendell G (2007). Companion Parrot Care:
Behavioural problems
(29) Weale S (2003). It shouldn't happen to a reptile. Guardian. 1 January 2003
(30) Wood E & Dakin N (2003). The Responsible Marine Aquarist. Marine Conservation Society
(31) Alleyne R (2008). Demand for real Finding Nemo clownfish putting stocks at risk. Telegraph. 26 June 2008
(32) Redmond I (2005). The primate pet trade and its impacts on biodiversity conservation. In: Born to be wild: Primates are not pets. International Fund for Animal Welfare. p14
(33) TRAFFIC (2008). Bangkok market a hub for illegal international trade in freshwater turtles and tortoises. TRAFFIC Press Release. 25 April 2008
(34) Hogg J (2008).
Rare victory for Madagascar tortoises. BBC News On-line. 28 January 2008.
(35) Karesh WB, Cook RA, Bennett EL, Newcomb J (2005). Wildlife Trade and Global Disease Emergence. Emerging Infectious Diseases. Vol 11, No 7, July 2005. pp 1000 – 1002
(36) WTA (2004). Wildlife Trade can Threaten Human and Animal Health Says the Wildlife Trust Alliance. News Release, Wildlife Trust Alliance. 14 January 2004
(37)Associated Press (2006). Exotic animals bringing health risks with them. Associated Press. Published on
Breaking News, Weather, Business, Health, Entertainment, Sports, Politics, Travel, Science, Technology, Local, US & World News - msnbc.com. 27 November 2006
(38) Ebrahim M & Solomon J (2006). US virus fears as rare pets flood in. Independent. 28 November 2006
(39) Briggs H (2005). Call for new wildlife trade laws. BBC News On-line. 31 October 2005
(40) Karesh WB, Cook RA, Bennett EL, Newcomb J (2005). Wildlife Trade and Global Disease Emergence. Emerging Infectious Diseases. Vol 11, No 7, July 2005. pp 1000 – 1002
(41) Marano N, Arguin PM, Pappiaoanou M (2007). Impact of globalization and animal trade on infectious disease ecology. Emerg Infect Dis. December 2007
(42) Texas Department of Health (1998). Herpes B Death, in: Disease Prevention News. Vol. 58, No. 9. 27 April 1998
http://www.dshs.state.tx.us/idcu/hea...s/dpn58n09.pdf
(43) Corning S (2005). Public health and safety risks involved in the keeping and trade of primates as pets. In: Born to be wild: Primates are not pets. International Fund for Animal Welfare. p53
(44) Cunningham A (2005). A walk on the wild side – emerging wildlife diseases. British Medical Journal 2005; 331; 1214-1215
(45) WHO (2008).
Confirmed Human Cases of Avian Influenza A(H5N1). World Health Organisation.
(46) DEFRA (2005). Epidemiology Report Published on H5N1 is Essex Quarantine. News Release, DEFRA. 15 November 2005
(47) Jacob J.P, Gaskin J.M, Wilson H.R, Mather F.B (1997).
Avian Diseases Transmissible to Humans. University of Florida, Institute of Food and Agricultural Sciences.
(48) Jones A (undated).
Understanding Psittacosis (Parrot Fever). The Parrot Society UK.
(49) Health Protection Agency (2008).
Background Information on Psittacosis. August 2008.
(50) Pickering LK, Marano N, Bocchini, JA, Angulo, FJ (2008). Exposure to Nontraditional Pets at Home and to Animals in Public Settings: Risks to Children. Pediatrics. Vol. 122 No. 4 October 2008. pp. 876-886
(51) Department of Health (2000). Exotic pet owners warned over salmonella risk. Press release, Department of Health. 23 February 2000
(52) Health Protection Agency (2008). Reptile pets may pose a salmonella risk to infants in the household. Press release, Health Protection Agency. 16 September 2008
(53) CDC (2007).
Turtle-Associated Salmonellosis in Humans – United States, 2006 – 2007. Morbidity and Mortality Weekly Report. Centers for Disease Control and Prevention. 6 July 2007.
(54) Veterinary Record (2003). Monkeypox confirmed in the USA. The Veterinary Record. 21 June 2003. p759
(55) Veterinary Record (2003). Monkeypox confirmed in the USA. The Veterinary Record. 21 June 2003. p759
(56) FDA (2003). Interim Rule to Prevent Transmission of Monkeypox. News Release, US Food & Drug Administration. 3 November 2003
(57) Veterinary Record (2003). Monkeypox confirmed in the USA. The Veterinary Record. 21 June 2003. p759
(58) Veterinary Record (2003). Monkeypox confirmed in the USA. The Veterinary Record. 21 June 2003. p759; Levy P (2003). Prairie dogs blamed for monkeypox cases. Star Tribune. 10 June 2003
(59) FDA (2003). Interim Rule to Prevent Transmission of Monkeypox. News Release, US Food & Drug Administration. 3 November 2003
(60) Eurosurveillance (2003). European Commission bans import of prairie dogs from the US and rodents and squirrels from sub-Saharan Africa. Euro Surveill. 2003;7(25). p2243
(61) Monkey Sanctuary Trust (undated).
Meet the Capuchin Monkeys.
(62)
New Life Parrot Rescue (und